Sevdiğiniz için inancınızı değiştirirmisiniz?

inanç öyle ha deyince değiştirilecek bişey değildir...ki değiştiriliyorsa o inanç değildir... adı üstünde İNANÇ İNANmaktan gelir...bu soruya evet diyen olur mu çok merak ettim valla ... sevdiğim için inandığım hiçbirşeyi değiştirmem değiştirirsem kendimi sevemem...

İnsan aşkı için neler yapmıyor ki tapıyor Tanrıya tapmış gibi. Geçenlerde inancını değiştireni gazete de okumuştum.

Tabi ki de hayır. İnanç kişisel tercihtir, kişiye özeldir. İnancımızda başka insanların etkileri olmamalı. Olursa inanç olmaz zaten.

Sevdiğinde seni seviyorsa böyle bir şeyin söz konusu olacağını sanmam. Sorunun cevabıda tabiki hayır.

İnsan aşkı için neler yapmıyor ki tapıyor Tanrıya tapmış gibi. Geçenlerde inancını değiştireni gazete de okumuştum.

ne o aşk aşktır ne de o inanç inanç...yok öyle bişey

konuya ilk yorumum "neden değiştireyim ben kişiliksiz miyim" olacaktı vazgeçtim...(ama şimdi yazmış bulundum)

Sevdiğim için inancımı değil ama inancım için sevdiğimi değiştiririm.

Saygılarımla

Asla Sevdigim için inancımdan vazgecmedıgım gıbı ondanda ınancından vazgecmesını beklemem.

Söyle kızımın peşini bırakmak için kaç para istiyorsun demiyor mu filmlerde kızın babası?
Hani biriside inancını değiştir der mi arkadaşlar?

Bazı insanların ruhunu şeytana satmasından endişe etmiyorum. Ne yazık ki şeytana stacak bir ruhu olmamasından endişe ediyorum.

buna sevdiğin için dinsiz olurmusun desek daha doğru olur heralde çünkü inanç kalbi bir meseledir bir şeye ya inanıyorsundur ya inanmıyorsundur. öyle inanim inanmayayım deyince olacak şey değil yani. kaldı ki bir müslüman islamdan vazgeçip de yahudi (gerçi ana tarafından soyca yahudi değilsen yahudiler dine geçmeyi kabul görmüyorlar da neyse) veya hiristiyanlığa geçemez ki çünkü islamda zaten hepsine birden inanıyoruz bir nevi ışık anahtarı gibi düşünsek tüm lambalar bu anahtara bağlı ve birinden vazgeçince tümünü birden kapatmış oluruz. halbu ki, bir hiristiyan sadece incile inanır biraz da eski lahit olan tevrata bunda ise anahtar bir lambaya bağlı onu kapatınca islam ona bağlı olmadığı için ondan vazgeçmiş olmuyor sonradan islama geçebiliyor. lafta hiristiyan oldum diyenler bana hiç inandırıcı gelmiyorlar yani önceden müslüman iken benim gözümde onlar dini zayıf inançsız olduğu için özenti olarak hiristiyan görünen kimselerdir. bence dinsizler.
herneyse sevdiğim için ya da başka bir şey için ya da karşılığında krallık dünyayı falan bile verseler ben inancımdan vazgeçmem öldürseler de vazgeçmem. Beni herkesten çok seven bir çok şeyi ihsan eden Allah benim için tek sevilmeye layık olandır. Başka birini zaten Allah için sevmiyorsam kıymetsiz biridir bence.

Aslında bu durum sadece inanç değil inançsızlık için de geçerli. Diğer dinler ve çeşitli felsefeler için de...
İnsanların inançlarına, felsefelerine, fikirlerine kendilerinden başka kimse müdahale edemez. Yol gösterebilir belki, fikir verebilir ama sırf karşı taraf memnun olacak diye kimse kişiliğini değiştiremez. Onur kırıcı olur bu...

Sevdiğiniz için inancınızı değiştirirmisiniz?

insan en çok kimi sevdiğini düşünmeli bu durumda
seni yaratan Rabbini seviyorsan gerisi önemli değil
ama sevgilini Rabbinin önüne geçirmeye cüret ediyorsan o sana kalmış
ama bu hiç karlı bir alışveriş olmaz
aksine çok büyük bir kayıp olur
"Allahı bulan neyi kaybeder, Allahı kaybeden neyi bulur? Bulsa da başına bela bulur." Bediüzzaman Said Nursi

aklıma tuğçe kazaz geldi...yunan koca bulunca vaftiz oldu dinini değiştirdi boşanınca tekrar eski dinine döndü...çok acizce birşeydi yaptığı... eğer ben yabancı biriyle evlenecek olsam eğer benimle aynı dinde olmak istiyorsa o değiştirsin :)) ben de sevap kazanmış olurdum hem :))

inanc der iken benim bu yaz havanin cok da sicak olmayacagina dair de bir inancim var sevdigim aksini iddia eder ise bu inancim degisebilir

ama dinini demek istiyorsan

ben bununla sereflendirildim cok sukur Rabbim bana elhamdulillah musluman bir anneden babadan dogmayi nasip etti

sevgilerin en buyugu Yaradan a duyulur

saygi duyuyorum baska dinlerdeki insanlara , bize hos gorulu olmak ogretildi ama musluman iken baska bir dini tercih eden hele ki baska bir insana duydugu sevgi yuzunden uzuluyorum gercek anlamda uzuluyorum

Allah yardim etsin akil ve fikir nasip etsin

inanc der iken benim bu yaz havanin cok da sicak olmayacagina dair de bir inancim var sevdigim aksini iddia eder ise bu inancim degisebilir

ama dinini demek istiyorsan

ben bununla sereflendirildim cok sukur Rabbim bana elhamdulillah musluman bir anneden babadan dogmayi nasip etti

sevgilerin en buyugu Yaradan a duyulur

saygi duyuyorum baska dinlerdeki insanlara , bize hos gorulu olmak ogretildi ama musluman iken baska bir dini tercih eden hele ki baska bir insana duydugu sevgi yuzunden uzuluyorum gercek anlamda uzuluyorum

Allah yardim etsin akil ve fikir nasip etsin

cok net ve cok temiz bir cevap

dogru cevap geldigine gore site kurallari geregi konuyu kapatalim ....

Back
X