Seven eş(kadın)herşeye katlanır mı?

Seben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
226
0
46
İzmir
konuya nerden girecegimi bilemiyorum o kadar gerginim ki...bir konu acmıstım aylar evvel vurdumduymaz erkek ailesi diye.hala netice aynı hala vurdumduymazlar.eşim olacak insan o kadar ailesiyle konustu ugras verdi ama kımse oralı değil.biz butun sartları sagladık.daha oncekı konum da da belirttiğim gibi zaten maddi bir beklentimiz yoktu.ne esya ne takı hıcbırsey... yıllar evvelden yapcagımız bisey yok deyıp gecmısler.sorun ne diyeceksınız.sorun su kı biz evlenicez...eşi ve eşinin ailesi adı ustun de ben dunden olmus bugune kalmıs insanlara nasıl davranayım?süreklı saygı beklıyorlar ben koşucakmısım peşlerinden.evden kacıp kacıp gidecekmısım...sıcaklık olusturcakmısım...seven kız herseye katlanırmıs.var demezmıs yok demezmıs.onların bır ayagı cukurdaymıs olceklermıs ben pek bişey beklememeliymısım.daha da yazıcam...ama KK nın zekı bayanlarından yardım beklıyorum.eşim olacak insanın ailesiyle dalasmak istemıyorum.sureklı laf sokuyorlar.laf sokmasını bilmem hemen aglarım ya da cok agır konusurum.zeki, halk arasında gecimli insan diye tabır ettiğimiz veya benim de basım da aynı sey var ben boyle davranıyorum diyecek olan bayanlar fikir ve onerilerinizi beklıyorum...:nazar:

nişan.kına hiçbirşey yapmayacagım sadece nikah olsun uzerine de ufak bir aile yemegi verelim dedim.ben cok yuksekten ucuyor oldum.ev vermıslerdı gecin burda oturun ama esyalar kalacak artı kızların hakkı var artı ablan evlenirse ne olcak yanı cıkarsınız hesabın da.simdi sıcaklık olussun diyorlar da herseyı yokusa surduler senelerce.mesela burda bana demişlerdı kı bosver kendiniz yaparsınız kımse de karısmaz.nasıl karısmaz?mustakbel kayınpeder herseye küsüyor.

Ya 0dan basliycaksiniz ve mesafeli olacaksin yada her dediklerine he diyeceksin

amaaaa he demem dersen senden kotusu olmaz yasadim yasiyorum allahim sen kurtar uzaklara gidelim diye dua ediyorum elden baska bisey gelmiyo

kendini ezdirme mumkun oldugunca uzak dur sinirlerin harab olur yakin olursan benden demesi :((

konuya nerden girecegimi bilemiyorum o kadar gerginim ki...bir konu acmıstım aylar evvel vurdumduymaz erkek ailesi diye.hala netice aynı hala vurdumduymazlar.eşim olacak insan o kadar ailesiyle konustu ugras verdi ama kımse oralı değil.biz butun sartları sagladık.daha oncekı konum da da belirttiğim gibi zaten maddi bir beklentimiz yoktu.ne esya ne takı hıcbırsey... yıllar evvelden yapcagımız bisey yok deyıp gecmısler.sorun ne diyeceksınız.sorun su kı biz evlenicez...eşi ve eşinin ailesi adı ustun de ben dunden olmus bugune kalmıs insanlara nasıl davranayım?süreklı saygı beklıyorlar ben koşucakmısım peşlerinden.evden kacıp kacıp gidecekmısım...sıcaklık olusturcakmısım...seven kız herseye katlanırmıs.var demezmıs yok demezmıs.onların bır ayagı cukurdaymıs olceklermıs ben pek bişey beklememeliymısım.daha da yazıcam...ama KK nın zekı bayanlarından yardım beklıyorum.eşim olacak insanın ailesiyle dalasmak istemıyorum.sureklı laf sokuyorlar.laf sokmasını bilmem hemen aglarım ya da cok agır konusurum.zeki, halk arasında gecimli insan diye tabır ettiğimiz veya benim de basım da aynı sey var ben boyle davranıyorum diyecek olan bayanlar fikir ve onerilerinizi beklıyorum...:nazar:

walla güzelim,ne kadar ekmek o kadar köfte.....

vermeden almak allaha mahsustur.eşinin ailesine saygı duymak başka,hertürlü olumsuz davranışlarına sabretmek,taviz vermek başka.

ailelerin cocuklarının mutluluğu için yuva kurmalarının dışında,kendilerine eş alıyorlarmış gibi bir tutum içinde olmaları,o evlatlarında bunu normal kabul edip sessiz kalmaları içler acısı...

ilk önce sizi insan yerine koysunlar,sevsinler saysınlar,evlerine sağılacak inek almadıklarını idrak etsinler (çok afedersin sözüm meclisden dışarı ama başka tabir bulamadım)
sonrasında zaten insan olan insan,elinden geldiği kadar herşeylerine içtenlikle koşar...

ama bu yok saymalar,mecbur tutmalar yok mu:47::47:

buna izin veren aynı zihniyetteki kocalar yok mu:47::47:

kendine böyle bir hayatı layık gören kadaınlar yok mu :47::47::47::47:

iştee bunlara isyan ediyorum...hala kadını 2.sınıf insan yerine koymaya çalışmak...

canımm sevgi herşey değil inan bana..senin o sevgi dediğin şey emek verdikçe büyür.yoksa bi bakmışsın bi kaç sene sonra artık sevmediğin,aşık olmadığın bir adamın yanında uyanmışsın.işte o zaman sırf sevgin için olmadık fedakarlıklar yaptığın kocana da,buna izin verdiğin için kendinede saygın kalmaz...üzücü ama gerçek bu.sonrasında ya deveyi güdeceksin,ya o diyardan gideceksin...

bak canımm aşık olarak evlendiğimiz,anlayışlı bizlere değer veren ve bunu hissetiren kocalarımıza olan aşkımız zamanla bitip yerini sevgiye bırakıyor..kaldıkii kayınvalidenler daha şimdiden böyle yapabiliyorsa,nişanlında buna göz yumuyorsa sizin aşkınız yerini sadece nefrete bırakır.

Son düzenleme:
bır de görümce mevzusu var ailenin için de.onu da belirteyım kı tam bilgi olsun.coook yıllar evvel ilk yıllarımız da ablasıyla tanısmıstım.hakaret hakaret ustune ilk zamanlarda anlamadım saf bır tarafım vardır.neymıs bır tanıdık bizi gormus kardesi cok yakısıklıymıs ben den guzelmıs.ama ben alınmamalıymısım.gurur duyarım dedim ben de.eger evlenırseniz uzakta ev tutun tamam mı dedi?annem gelin uzakta olsun istıyor.daha o zaman evlilik niyetımiz yoktu cevap vermedim...akabin de bir iki soz daha ve tanıstıgımızın ılk gunu bunlar.sacmalık geldi ama alınmadım darılmadım.ikinci gorustugumuz de enıstesi sizin kı zengin kızla fakır oglanın askı ya bız cok guluyoruz dedi ablası da guldu.ben orda maf oldum kı zorbey fakır degıl olsa bile ne olur?biz zorbeyle sakadır saka dedik.ustun de durmadık.her gorustugumuzda laf sokmanın dozu arttı.ve her seferin de bız saf saf sakadır olduk.(kedidir o kedi hesabında..)ta kı bana cok agır bir laf edene kadar...dedim zorbeye ben bu lafı kaldıramam aileme hakaret sayarım o kadar uzun boylu degıl dedim ve ayagımı kestım.tabı zorbey de kesti.ama ne ozur ne aramak.. biz bişeymı yaptık demek yok.şimdi görümcenin eşi öldü.ama hayatın dan pek memnun oldukcada varlıklı koruyanı kollayanı da var.cok kırdı zamanın da.cok agır konustu.inanın kı bir merhaba dicek kadar da saygı bırakmadı.ama kendisi cok yuzsuz bişey yokmus gibi davranabilen bir insan.ama ablası netice de.kımse bu gercegı degıstıremez.ben ne yapıcam?:nazar:

Seni nasil birsirec bekliyor ortada aslinda.

Ama onemli olan esinin bu cirkefliklere dur deyip yuvaniza karismalarini engellemek

Allah yardimcin olsun

Canım daha ne diyebilirim ki duşun tasın öyle karar ver
Askla ne karın doyuyor nede samanlık seyran oluyor.

Kendine deger verdigin kadar değerli olursun.bi insan essek olmaya görsün sırtına semer vuranı çok olur.
Kimse ay ne kadar fedakar demez vazifesi bu derler , birde. üstüne laf ederler.sen yaptiginla kalırsın.

hersey karşılıklı sevginin karşılığını sana böyle ödeten birini ömür boyu seveceğini sanma

zorbeyı korumaya gecmeyecegım olabildiğince acık goruslerinize ihtıyacım var.lakin zorbey diyorkı sen merhaba de yeter.bu yaptıkları cok uzun yıllar evveldi.ben toydum.simdi asla musade etmem diyor.sizce?

Seven eş ( kadın ) her şeye katlanır mı ?

O kadınına göre değişir herhalde ama bence katlanmamalı..

Eşlerin ve ailelerin eşit olduğunu düşünenlerdenim. Değer yargıları madem öyle 'o da sizden istediklerini, sizin ailenize yapsın '..

Hergün arasın sorsun , sıcaklık oluştursun.. Hani onun anne - babası kadar sizinkiler de yaşlı.. Onlardan birşey beklemesin hep kendi versin.. Sevgi göstermek yerine laf soksalar da saygı duysun ailenize..

Yapabilecek mi bakalım ? Yapamayacak hatta denemeyecek bile..

O yüzden evlenmeden önce bi kez daha düşünün derim..

evet zorbey hıc beni korumadı...babası aylarca ev konusun da bizi oyaladı ben de bir mail attım cunku tam tırlattıgım bir zamandı cok agır konusurum diye...dedim evi vermıceksen vermıcem de ama oyalama yeterkı ALLAH a sukur benim evim var gecer orda otururuz.ama bir netice ver...tabi kibar kibar ve saygı cercevesin de yazdım.adam zorbeye demiş kı e gelsinler seni istesinler madem evi varsa...bu kız cok terbiyesiz evi varsa bize ne demiş.özür beklıyorum demiş.evet haklısınız hep zorbeyın yuzunden ben niye karısıyorum kı o cozemediyse...benim bir ablam olsa boyle olmazdım. cok hatalar yaptım.ama sim di kk var.iyi ki var...

Son düzenleme:
Yaşınız kaç ?

Ablanız olup olmaması ile alakalı bir durum değil bence

Taviz üstüne taviz vererek ' evlenince düzelir ' gibi bi klişeye inanıyorsunuz sanırım ama yanılıyorsunuz

Nişanda gördükleriniz evlilikte yaşayacaklarınızın fragmanı gibidir :34: Hatta şiddetti genelde artar..

özür bekledi ama o özürü alamadı...benim şahsi fikrimdir altını cızıyorum bır ablam olsa mukemmel olurdu cunku derdimi kimseye dokemıyorum ben. dokebilecegım bır ablam olsaydı o hataları yapmadan beni uyarırdı eminim...

daha pek taviz verdim denilemez...karsı taraf boyle ve ben sınırdayım.karsı tarafın hal ve hareketleri hiç hos degıl ve ne yapacagımı bilemez durumdayım.dediğiniz gibi bunlar hep taviz beklıyor.ben de sınırda nasıl durulur diye sizlere soruyorum.emek harcayıp cevap veren herkese simdiden tesekkur ederim...

Annene de dökebilirsin derdini veya varsa can dostuna..

Onlarda ilerisini pek iyi görmediklerini söylerlerdi muhtemelen.. Ama gerisi size kalırdı tabi..

tek kelime ve mesafeli olacaksınız eşinde seni ezdirmeyecek. ne yaparsan yap geçmeyeceksin bunu bir kere bilmelisin. bende birçok şey yaşadım katlandım ama bazende noktaytı koydum şimdi mesafeliyim evimde rahatım hiç yoktan. düğünümüzü kendimiz yaptık ama her güzel günümde kavga çıkarttılar ortalığı yatıştıracam diye yıprandım ailemi beni seviyorsanız susun diye ikna ettim. ama düğün ertesi ailemede banada hakaretler ettiler. küstük konuşmadık birkaç ay sonra yalvar yakar oldular barıştık ama birkaç ay sonra gene aynı. şimdi ise ne küs ne barışık eşimin yanında gidiyorum laf gelirse konuşuyorum sadece. laf sokmaları bitmeyecek meslea. ben hastanedeyim acil yatırdı drum hala telde laf sokuyor bana. evet seven insan katlanıyor ama sevdiği buna değiyorsa

Tatlım benim yaşadıklarıma kısmen benziyo durumun ve sana söyleyeceğim tek kelime evlenme...
Dünyada bi zorbey yok inanki neler neler var ve ileride diceksinki ya ben neden katlandım kocamı yoktu? Etrafındaki sorunsuz çiftleri gördükçe nefret etceksin eşinden çünkü aile atsan atılmıyo satsan satılmıyo.
Bugün dönüp bakıyorumda öyle çok ağlamışımki nişanlıyken neden diyorum ya ilk evliliğimdi kimsesiz değildim neden ezdirdim kendimi ki çirkeflikte yaptım aslında ama sonunda susan da ben oldum ailem sırf eşimin efendiliği ve benim için sustular. Senin ailen ne diyor?
Bugünü sorarsan 3.yılı doldurcaz bebeğimiz oldu iyiyiz idare eder ama düne kadar hatta bugün bile özellikle maddi konularda hakkım yeniyor. Resmen saf diyeceğim yaşlanmaya yakın evlenmiş çokta çirkin bi arkadaşım kayınpeder bize yeni araba aldı deyince başımdan aşağı kaynar sular döküldü allah herkese versin ama ağzını dahi toplayamayan kız benden daha fazla itibar görüyor hor görmek diil ama kıymeti bilinmesi gereken bi gelinim ben. Sende en basitinden tırnağın etmeyecek bi arkadaşın düğün yapcaz dediğinde ben bi nikah kıyılmaya layık görüldüm diye üzülceksin. Babam sağolsun kayınpederin soksun parasını cebine ben varım diyor ama çocuğumun rızkını gırtlağına keyfine harcıyor çocuk olana kadarda biçok konuda kırdılar hatta şimdide öyle sezeryan oldum 2 gün sonra misafir ağırlamaya başladım kaynanam doğru düzgün gelmedi bile anacığım sağolsun.
Kırıldığım öyle şeyler varki eşimden soğumuş durumdayım çünkü susuyor yeri geliyor onları kolluyor hakkını dahi aramayan resmen iç güveyi olmuş bi adam hayalimde böyle ezik bi koca yoktu külüstür arabamızı sattığı gibi paraya babasının el koycağını bildiği için yenisini bile alamayan bi kocam var donumuzu alsalar ses çıkaramaz başkası olsa görüşmez diyorum bi surat yapsan herşey düzelir burnu sürtsün ama yok koşa koşa gidiyor nasıl olsa ezikliğe alıştırdığı bi karısı ve destekçi kayınpeder var kendi babası yesin paraları önemli değil. Aşk sevgi bi yere kadar ve şimdi en hararetli yaşadığın dönem bu zamanların bile burnundan geldiyse inan evlilik zehir olcak. Ay sonunu getirmeye çalıştıkça kocanın arkasını toplayıp hizmetçiliğini yaptıkça ve hakettiğin değeri görmedikçe o aşk bitip gidecek.
Keşke evlenmeseydim dediğim çok şeyler yaşıyorum bize hiç yakışmayan insanlara karıştık ama kendim ettim kendim buldum o yüzden ailesi sorunlu diyene evlenmeden kaç kurtul diyorum...

eşim deyince evlendiniz zannettim:34:
beklentiniz yoksa evde istemeyin.insanlar oğullarının maaşını istememişler.senelerdir neden bir birikim yapıp evlenemiyorsunuz.:50:

balık bastan kokar ben onlarla mucadele etmek yerıne ayrılmöayı tercıh ederdım.
zaten bastan bana kıymet vermeyen ınsanlarla ne dıye atese atlayayım kı
bır gun degıl omrunun hergunu duyacaksın o laf sokmaları
hemde nısanlın bugun senden yana fakat evlenınce pek bır annecı babacı oluyor erkekler.

canım anladım ki aynı durumdayız malesef hiç bişeyi değiştiremezsin tek yapabileceğin şey uzak durmak uzak duruncada fazla bişey değişmiyor ama enazından fazla baş ağrın olmuyor :37: kendini üzme şimdiden evlenince zaten bişekilde olacak oluyor kendine iyi bak canım sıkma canını dicem ama sıkılmayacak gibi değil biliyorum :37:

Back
X