konuya nerden girecegimi bilemiyorum o kadar gerginim ki...bir konu acmıstım aylar evvel vurdumduymaz erkek ailesi diye.hala netice aynı hala vurdumduymazlar.eşim olacak insan o kadar ailesiyle konustu ugras verdi ama kımse oralı değil.biz butun sartları sagladık.daha oncekı konum da da belirttiğim gibi zaten maddi bir beklentimiz yoktu.ne esya ne takı hıcbırsey... yıllar evvelden yapcagımız bisey yok deyıp gecmısler.sorun ne diyeceksınız.sorun su kı biz evlenicez...eşi ve eşinin ailesi adı ustun de ben dunden olmus bugune kalmıs insanlara nasıl davranayım?süreklı saygı beklıyorlar ben koşucakmısım peşlerinden.evden kacıp kacıp gidecekmısım...sıcaklık olusturcakmısım...seven kız herseye katlanırmıs.var demezmıs yok demezmıs.onların bır ayagı cukurdaymıs olceklermıs ben pek bişey beklememeliymısım.daha da yazıcam...ama KK nın zekı bayanlarından yardım beklıyorum.eşim olacak insanın ailesiyle dalasmak istemıyorum.sureklı laf sokuyorlar.laf sokmasını bilmem hemen aglarım ya da cok agır konusurum.zeki, halk arasında gecimli insan diye tabır ettiğimiz veya benim de basım da aynı sey var ben boyle davranıyorum diyecek olan bayanlar fikir ve onerilerinizi beklıyorum...
walla güzelim,ne kadar ekmek o kadar köfte.....
vermeden almak allaha mahsustur.eşinin ailesine saygı duymak başka,hertürlü olumsuz davranışlarına sabretmek,taviz vermek başka.
ailelerin cocuklarının mutluluğu için yuva kurmalarının dışında,kendilerine eş alıyorlarmış gibi bir tutum içinde olmaları,o evlatlarında bunu normal kabul edip sessiz kalmaları içler acısı...
ilk önce sizi insan yerine koysunlar,sevsinler saysınlar,evlerine sağılacak inek almadıklarını idrak etsinler (çok afedersin sözüm meclisden dışarı ama başka tabir bulamadım)
sonrasında zaten insan olan insan,elinden geldiği kadar herşeylerine içtenlikle koşar...
ama bu yok saymalar,mecbur tutmalar yok mu

buna izin veren aynı zihniyetteki kocalar yok mu

kendine böyle bir hayatı layık gören kadaınlar yok mu

iştee bunlara isyan ediyorum...hala kadını 2.sınıf insan yerine koymaya çalışmak...
canımm sevgi herşey değil inan bana..senin o sevgi dediğin şey emek verdikçe büyür.yoksa bi bakmışsın bi kaç sene sonra artık sevmediğin,aşık olmadığın bir adamın yanında uyanmışsın.işte o zaman sırf sevgin için olmadık fedakarlıklar yaptığın kocana da,buna izin verdiğin için kendinede saygın kalmaz...üzücü ama gerçek bu.sonrasında ya deveyi güdeceksin,ya o diyardan gideceksin...
bak canımm aşık olarak evlendiğimiz,anlayışlı bizlere değer veren ve bunu hissetiren kocalarımıza olan aşkımız zamanla bitip yerini sevgiye bırakıyor..kaldıkii kayınvalidenler daha şimdiden böyle yapabiliyorsa,nişanlında buna göz yumuyorsa sizin aşkınız yerini sadece nefrete bırakır.