Sevgili 2011 Temmuz anneleri :-)uuyku sorunumuz

Bxoxgxuxrtlennn

En güzel hediyem...
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2008
407
6
96
Diğer
sevgili anneler bebeklerin uyku düzenini olusturmak bi cok annenin sorunu.bende minik prensesimle bi düzen tutturabilmis degilim.bazen cok güzel uyuyor bazen hic uyumuyor.
ayrica cingene besigine acayip alisti onu nasil biraktirabilirim bilmiyorum.
bebeklerinizi uyutmak icin siz neler yapiyosunuz?
uyku saatleriniz kac?
gündüz uykunuz var mi?
buyrun bunlri paylasalim, birbirimize yardimci olalim.....

cnm bizde uyku problemini çok yaşıyoruz ilk doğduğu zamanlar çok güzeldi uykusu:nazar: sonra bi bozuldu 2 ay falan gece gündüz hiç yok gibi bişeydi 1aydırda gece uyumuyo gündüz uyuyo anlayacağım çok dertliyiz bazen sinirden deliye dönüyorumm ama yapacak bişey yok mesela şuan uyuyo az sonra kalkar ve en azından gece 3 e kadar ayaktayız

nasil alistirmak lazim bilmiyorum.benimle birlikte dogum yapan arkadaslarim masallah bebegin bakimini yapip saati gelince yataga atiyolar.bebeklerde kendi kendine uyuyo.benim kizim asla ve asla cingene besigi olmadan uyumuyo.ne denediysem olmadi.gündüzleri hep onun icinde uyuyo cok kisa uyudugu icin yatagina geciremeden uyaniyo.aksamlarida icinde en az bi saat uyuyo da öyle aliyorum yatagina cok rahatsiz ediyo bu durum beni.tek uykusu düzensiz olsun raziyim ama kendi kendine uyuysun uykusu gelince yada emerek.yeterki yatakta yatsin

nasil alistirmak lazim bilmiyorum.benimle birlikte dogum yapan arkadaslarim masallah bebegin bakimini yapip saati gelince yataga atiyolar.bebeklerde kendi kendine uyuyo.benim kizim asla ve asla cingene besigi olmadan uyumuyo.ne denediysem olmadi.gündüzleri hep onun icinde uyuyo cok kisa uyudugu icin yatagina geciremeden uyaniyo.aksamlarida icinde en az bi saat uyuyo da öyle aliyorum yatagina cok rahatsiz ediyo bu durum beni.tek uykusu düzensiz olsun raziyim ama kendi kendine uyuysun uykusu gelince yada emerek.yeterki yatakta yatsin

çingene beşiğine alışan biraz zor bırakır cnm zaman lazım şimdi olmaz en az 1 yaşına gelmesi lazım

Canım benim kızımda bi ara çingene beşiğinde yatıyodu kayınvalidem alıştımıştı
hemen yok ettim bi iki gün zorlandıımevet ama mecbur kaldı ayağımda salladım
şimdide ona alıştı ama yapacak bişey yok ben alıştırsam kaynanam başka bişeye alıştırıyoo ben
hiç sallama taraftarı değildim ama malesef kızım ayakta sallanarak uyuyor kaynanam kendi çocuklarında hasretini çektiği herşyi benim kızımda uyguluyor
ama tak ben baksaydım sallamazdım benim arkadaşım koyyo yatağa çıkıyo odadan benim kızım bana yağışık resmen en çok kucağımda uyumayı seviyor ama bende boyun fıtığı var 10 kiloyu kaldırmak biraz sıkıntılı oluyor ama bi sallanmaya alıştımı çok zor vazgeçirmek ben kızımı hafta sonu inat ettim sallamıcam die yatağına koydum yanında oturdum bi baktım kendi kafasını sallıyo sağa sola :9: Alışmış artık uyuyana kadar salladı kafasını eee eee eee diyerek bebeğinize tek bakıyosanız çok sanşlısınız haaa benim kızım yılbaşı gecesi kaynanamlardaydık orda uyudu sesten gece 12,30 da bi uyandı eve geçtiik sinir krizi geçirecektim saat 3 oldu gece saha şebekli yapıyodu şimdide mümkün değil uyumuyo dün gece saat 1,30 du uyuduğu napıcam bilmiyorum

evet benimde annem alistirdi malesef.önce battaniyede sallamaya.ama biz esimle dayanamadik artik salla salla.esim bu böle olmucak dedi bi cingene besigi yapti.simdide onda yatiyo.
en bastan alistirmicaktik evet ama oldu malesef.bu arada bebisler gercekten gece uyandirildilar mi alisiyolar o saatte bidaha kalkmaya.cok zor.bende yasiyorum bu sikintiyi misafir gelince.sesten uyaniyo eski düzene dönene kadar 1 hafta geciyo tam döndük diyoruz yine misafir.kisir döngü yani....

benim bebeğim de kendi kendeine uyumaya meyilliydi. hatta 3 aylık olana kadar ben de beşiğine bırakıyordum kendisi uyuyordu
ama büyüyüp sesten etkilenmeye başlayınca uykuya dalmakta zorlanmaya başladı.
abisi o uyumasın, rahatsız olsun diye inadına gürültü yapıyordu evde (kıskançlık krizleri)
o dönemde mecburen ayakta sallanmaya alıştık biz de. genelde emzirirken uyuyor ama dalamadığı zamanlar ayağımda sallıyorum.
bebeklere bir düzen kurmak çok zor, sen de ayağında sallamayı dene bence daha kolay ve daha az yorucu
birkaç gün zorlanırsın ama en fazla bir haftada alışır.
büyük oğlumda yaşamıştım uyku problemini. zor bir süreç gerçekten umarım kısa zamanda çözersiniz siz de sorununuzu.

uyku problemi hepimizde var sanırım benim kızım bi ara gece 10 dan sabah 9 lara kadar hiç uyumuyordu sinir krizi geçiriyordum ağlıyordum sürekli..sonra yavaş yavaş süre azaldı 5 te 6 da uyuyordu sabah tabi..şimdi de 2,5 dan önce uyumuyor.aliştim artık yaaa..ama çok sinir bozucu bi durum..benimki emerken uyuyor sonra yatağina koyuyorum pışpışlıyorum anca öyle=(((

oda zormus gercekten.uykusuz birakmanin bi iskence methodu oldugunu göz önünde bulundurursak, bizler icin zor.benim kizimda dis mi cikariyor nedir bu aralar besiginde bile zor uyuyor.iki gün uykusuz kaldim ama artik cildirma noktasina gelmistim.nihayet bugün gece uyudu da bende dinlendim biraz.
ne zaman rahatliycaz biz ne zaman gece uyanmadan uyuycak bu bebisler.ben bide 1 yasinda odasini ayirmayi düsünüyorum nasil olacak bilmiyorum.

benim kizimda eskiden cok guzel uyurdu gece emmesi cok cok nadir 1 kere falandi, zaten doktorda gece kalkmiyorsa uyandirma duzenini kurmaya calisiyo demisti bende hic kaldirmadim. son 1.5 aydir gitgide uyku duzeni sacmalamaya basladi gunduz guzel uyuyo uykuya dayanamiyo ama gece uyumuyo resmen. zaten zar zor uyutuyorum uyudu derken sabaha kadar her saat basi uyanmaya basladi emmek istiyodu surekli.onceleri acmi diyordum ama sonralari anladim ki aliskanlik haline getirmis.emdikten sonrada bana sarilarak uyumak istiyodu bana sarildimi gozunu kapatip uyuyordu. 1 hafta sarilarak uyuduk.
baktik buboyle olmuycak her uyandiginda emdirmemeye calistim yani en son care emdirdim. sureklide beraber yatamazdik daha fazla alismamasi gerekti yanimda uyudugunda daldiginda yerine kaldirmaya basladim. ama en onemlisi gece uykusunu duzene sokarsam zaten yanimda yatmasinida engellemis olucaktim.
saat basi kalkmaktan harap olan ben humana nin iyi geceler cayini aldim. ilk 2 gun ise yaradigini soyleyemem ama 3. gunden sonra ise yaradi. yatmadan bi kac saat once 100 ml suya 1 tatli kasigi katip iciriyordum. 1 hafta icirdim en azindan uykusu duzene girsin diye. ilk gunler hepsini bitiriyodu sonralari icebildigi kadar icti bazen yarisi bazen 40 ml. simdi rahatladim saat basi kalkmiyorum cok sukr. gece 1 belki 2 defa kalkiyo 10 gundur. birde erken yatmasinin formulu bulsam super olcak :) 12, 1,5 gibi yatiyo o gunleride gorurum ins :53:

benim oğlum ilk iki ay kendi kendine uyudu daha sonra sesten sanırım dalamadı sallamak zorunda kaldık. ayakta sallıyoruz artık çok uğraştırmıyor ama. gece en geç 11de uyuyor gece boyunca en fazla üç defa kalkıyor emmek istiyor emerken bile gözleri kapalı. 5 dk emiyor uykuya devam sabah 7 ile 8 arasında uyanıyor. hemen hemen aynıydı uyku düzeni istisnalar oluyor tabi. bazen gaz sancısı oluyor yada nedenini anlayamadığımız huzursuzluğu oluyor ama gözlerini açamıyor oğluşum çok seviyor uykuyu aynı ben.

gündüz uykularını da kendince düzene koydu. çok kısa sürüyor ama ortalama en fazla yarım saat uyuyor. gün içinde toplamda iki saat kadar uyuyor. allaha çok şükür şimdiye kadar uykusuzluğu yaşamadık nazar deyecek diye de korkuyorum. inşallah hepinizin bebişleri benim oğluşum gibi güzel güzel uyur.

Back
X