Sevgili ya da nişanlıyken burnun dikine gidip evlilikte toslamak

21-22 yasinda, ailesinin de onay vermedigi bir evliligi niye yapar ki insan?

Ustelik hem siz, hem aileniz egitimli insanlar? Evde cok buyuk maddi sikintilar, manevi huzursuzluklar yoktu sanirim?

O yasta evlen ve bir adamin pesinden yurtdisina git, deli cesareti.

Ustelik olumsuz sinyalleri de nisanli iken aldim diyorsunuz. Kismet degil bu, sizi bu evlilige iten baska bisey olmali. Cinsellik olur, kendi evim meraki olur, bisey vardir mutlaka.

Bundan sonra mutlu olun insallah.

hep yazarım insanlar sevgili iken karşısındakini yarım bir bardak olarak görür

erkek kızın kendisi ile evlenince kalan yarısını tamamlayacağını kız da erkeğin kendisi ile evlenince fazla olan bölümünü dökeceğini düşünür

oysa kimse değişmez

ben onu değiştiririm diye değil bu davranışlarına katlanırım derseniz evlenin

insanlar evlenince tabii değişir ama bizim istediğimiz yönde değil kendi gelişmelerinin gösterdiği yönde

bu da bazen bize göre olumlu bazen olumsuz olur

bir de tabii karımızdakini sadece eş sevgili olarak değil de bağımsız bir insan olarak görürsek hayat daha kolay

nasıl iş arkadaşlarımızın da sevmediğimiz yönleri var ama iş ilişkisi içerisinde bunu tolore ediyorsak evlilik de aynı öyle tolore etmeye dayalı

Kimseye kulak asma, geliyorum diyen kazayı takma sonra nasip de.....senin de işin zor tabi.
Size katılıyorum ama bazen insanın gerçekten basireti bağlanıyor.asla dediğin bir şeyin tam ortasında buluyorsun kendini. Dışardan biri olarak baksan yapmayacağın şeyleri yapıyorsun ve bu da bir tecrübe demek lazım herkes hata yapar onemli olan ders alıp yoluna devam edebilmek

kisilikler farkli olabilir.hatta cesitlilik iyidir.babanizin evlenmeden soyledikleri de psikolojinizi yonlendirmis olabilir.zaten anlasamayiz diye dusunmus olabilirsiniz.
bizler farkinda olmasak da ebeveynlerimizin soylediklerini hep dogruluyoruz aslinda.
velhasili kelam sekiz ay cok erken.eger sadece anlasamadiginiz icinse ayrilik zamanla alisirsiniz birbirinize.emin olun zaten kisiliginizle cok uyumlu birini bulmaniz zor.zitlik guzeldir aslinda cesitlilik katar

21-22 yasinda, ailesinin de onay vermedigi bir evliligi niye yapar ki insan?

Ustelik hem siz, hem aileniz egitimli insanlar? Evde cok buyuk maddi sikintilar, manevi huzursuzluklar yoktu sanirim?

O yasta evlen ve bir adamin pesinden yurtdisina git, deli cesareti.

Ustelik olumsuz sinyalleri de nisanli iken aldim diyorsunuz. Kismet degil bu, sizi bu evlilige iten baska bisey olmali. Cinsellik olur, kendi evim meraki olur, bisey vardir mutlaka.

Bundan sonra mutlu olun insallah.
Kendi ailemde huzursuzluk vardi. Babamla problemim coktu o donem. Ailem karsi cikmadi sadece farkliliklarimizi gosterdi zorlanirsiniz ama saygiyla asilir dedi. Guven problemi coktu bende esime guvendim cok. Kactim biraz ailemden ama mutlulugu evlilikte aramak aptallikmis anladim. Cahil cesareti iste

Bir gün nisanliyken çok kötü kavga ettik. Eşya yüzünden basit bir şeydi. Dışarda sicim gibi yağmur yağıyor. Durdurdu arabayı. İn dedi. Inmwk istedim o arabadan ..İnmedi m!!!inemedim. Babamın hiç gönlü yoktu evlenmemize. Utandım insanlar ne der diye...5 senelik sevgilim diye. .Ailesi iyi kendi kibar diye.evlilik öncesi strestir diye...

Keşke inseydim o gün. Keşke bitirseydim. 7 yıl sonra bugün kafamı duvarlara vuracagim. Nasıl da körmusum. ..Koca 12 senemi, bütün gençliğimi ,bütün anilarimi hayatımı, bu adama verdim. Üstüne bir de inci tanesi bir kiz verdim...Degerim var mi?hic sanmıyorum. ..of çok dertliyim. .....

Bir tanıdık vardı. Nişanlısı ablasının sözünden çıkmıyordu. Kiz gelini kardeşinden kiskaniyordu. Giyimin hayatını herşeyini. Bu arkadaş ayrıldı çocuktan. Şimdi başkasıyla evli çoook mutlu.cocuk nasıl sahip çıkıyor. Nasıl seviyor ..

Her şey unutulur. ölüm acısını unutuyorsun . Aşk acısı ne ki!!!kızlar şu hayatta en değerli sizsiniz. .DÜZELTMEZ! !! Evlenince duzelmiyor lar. Daha beter oluyorlar. Hep bir adım ileri gidiyorlar. Sınıra gelene kadar ( o zaman bosaniyorsun iste ) yada tükenip hayattan vazgecirene kadar.(o zamanda kabullenip yaşıyorsun bir hayat işte öylesine ))

Size katılıyorum ama bazen insanın gerçekten basireti bağlanıyor.asla dediğin bir şeyin tam ortasında buluyorsun kendini. Dışardan biri olarak baksan yapmayacağın şeyleri yapıyorsun ve bu da bir tecrübe demek lazım herkes hata yapar onemli olan ders alıp yoluna devam edebilmek
Beni anlamissiniz gercekten cok tesekkur ederim

Bazen disardan bakan daha net goruyor her seyi ona ragmen bir sey dediginde sinirleniyorlar yorum yapmayi birakiyorum bende o zaman.bu yasima kadr hep yanlis ilskiler yasadim farkliydik hep ilk kez tamam diyorum bakiyorum benim uni 1,2 de ki hallerimi 25 yasindaki kiz yasiyoo iyi ki erken ogrenmisim bazi seyleri diyorum iyiki zamaninda uzulmusumde evlilige giderken bu kadr olgun bakabilmsiim

Vqllahi ne yalan söyleyeyim ben de tosladım. Tüm arkadaşlarım bu adamdan sana bir yol olmaz dediydi ama sevince insan ya tutarsa diyor işte. Aşk beyni felce uğratıyor.

kisilikler farkli olabilir.hatta cesitlilik iyidir.babanizin evlenmeden soyledikleri de psikolojinizi yonlendirmis olabilir.zaten anlasamayiz diye dusunmus olabilirsiniz.
bizler farkinda olmasak da ebeveynlerimizin soylediklerini hep dogruluyoruz aslinda.
velhasili kelam sekiz ay cok erken.eger sadece anlasamadiginiz icinse ayrilik zamanla alisirsiniz birbirinize.emin olun zaten kisiliginizle cok uyumlu birini bulmaniz zor.zitlik guzeldir aslinda cesitlilik katar
Bazı farklı kişilikler vardır ki aynı eve koyunca cehennem olur. Bazı farklı kişilikler dediğiniz gibi renk katar, çeşitlendirir. Birinden kaçmak birini kucaklamak lazım.

Bazı farklı kişilikler vardır ki aynı eve koyunca cehennem olur. Bazı farklı kişilikler dediğiniz gibi renk katar, çeşitlendirir. Birinden kaçmak birini kucaklamak lazım.
O cizgiyi saygi belirliyo iste. Benim esimde iyi guzel farkli yok. Dogru yanlis var. onun her yaptigi dogru farkli olan hersey yanlis. Saygisi yok yani. O yuzden ayriliyoruz

tersi de olabiliyor. biz nişanlıyken o kadar agresifti ki bu hali beni korkutuyordu çünkü burda hep okuyordum düzelme olmaz aksine daha da çok artar deniyordu. ayrılmaya kadar gitti. bak dedim beni bu hallerin korkutuyor evlenince sen sinirlenince beni döversin bile dedim. deli cesareti yine de evlendim. o agresif fevri insan gitti kuzu gibi mülayim biri geldi. sonradan farkettim onu bunaltan ailesiymiş. annesinin sorunları babasının sorunları kardeşin sorunları derken evin reisliğini ona vermişler. kendi evine çekilince adam rahatlamıştı.

Şu an boşanma aşamasındayım. 8 aylık evliliğin ayak seslerini kısacık nişanlılığımda bile duymuşum. Babam psikolog bize kişilik testi de yapıp çok farklı olduğumuzu söylemişti. Buna rağmen saygıyla aşılır dedim.

Bakıyorumşimdi konulara %95 herkes nişanlılıkta evliyken yaşadığı sorunların sinyalini almış, yada alenen görmüş yine de evlenmiş. Ve yürümemiş.

Hatta nişanlı/ sevgilisi olan kızlar sıkıntılarını yazmışlar evlenince değişirmi diye. İçimden sitenin çatısına HAYIR EVLENİNCE HİÇBİŞEY DEĞİŞMEZ SADECE ALIŞILIR yazmak geldi.

Tabi bi de kader diye bişey var. Nasipte olunca basiret bağlanıyo. Yaşayacağımız varmış yaşadık.

Paylaşmak istedim. Yorumlarınızı beklerim

ben de bunlara basiret bağlanması ve kader diyemiyorum kusura bakmayın.. bile bile hataya saplanmaktır bunlar.
bakın ben eşimle evlenmeden önce beraber olmama rağmen ailesi sorun olduğunda anında terk ettim. kendisi peşimde koştu ailesini sildi attı diye devam ettik ve evlendik. bugün mutlu ve huzurlu isek bu sadece ikimizin de istediğindendir.
azcık ailesinin fikirlerine kayma olduğunu hissetsem asla düşünmez bırakırdım.
babanız da açık açık söylemiş.
yanlış anlamayın yargılamıyorum. sadece kader kısmet nasip olaylarına sokmayın. sokmayın ki ilerde de aynı hataları yaşamayın diye söylüyorum.

ben de bunlara basiret bağlanması ve kader diyemiyorum kusura bakmayın.. bile bile hataya saplanmaktır bunlar.
bakın ben eşimle evlenmeden önce beraber olmama rağmen ailesi sorun olduğunda anında terk ettim. kendisi peşimde koştu ailesini sildi attı diye devam ettik ve evlendik. bugün mutlu ve huzurlu isek bu sadece ikimizin de istediğindendir.
azcık ailesinin fikirlerine kayma olduğunu hissetsem asla düşünmez bırakırdım.
babanız da açık açık söylemiş.
yanlış anlamayın yargılamıyorum. sadece kader kısmet nasip olaylarına sokmayın. sokmayın ki ilerde de aynı hataları yaşamayın diye söylüyorum.
Kader basiret dememin sebebi su. Normalde babam kontrolcu biridir. Onun icin hayirsa hayirdir. Agla zirla unutursun gecer der. Ve bize bunlari soyledikten sonra eger aranizda saygi anlayis olursa ve birbirinizi oldugunuz gibi kabul ederseniz cok sey ogrenirsiniz dedi. Ve esim kendini cok yi gizleyen biri. O yuzden diyorum sevepler bir olunca.. Ama su da dogru ben normalde kriterleri olan briydim. Pembe gozluklerle bakmam cahillikti hataydi

Şu an boşanma aşamasındayım. 8 aylık evliliğin ayak seslerini kısacık nişanlılığımda bile duymuşum. Babam psikolog bize kişilik testi de yapıp çok farklı olduğumuzu söylemişti. Buna rağmen saygıyla aşılır dedim.

Bakıyorumşimdi konulara %95 herkes nişanlılıkta evliyken yaşadığı sorunların sinyalini almış, yada alenen görmüş yine de evlenmiş. Ve yürümemiş.

Hatta nişanlı/ sevgilisi olan kızlar sıkıntılarını yazmışlar evlenince değişirmi diye. İçimden sitenin çatısına HAYIR EVLENİNCE HİÇBİŞEY DEĞİŞMEZ SADECE ALIŞILIR yazmak geldi.

Tabi bi de kader diye bişey var. Nasipte olunca basiret bağlanıyo. Yaşayacağımız varmış yaşadık.

Paylaşmak istedim. Yorumlarınızı beklerim

Kisilik testine gerek yok haa babaniz bilimsel bir aciklama getirmiste sizin kafa yineden basmamis zamaninda hormonlar heyecan galip gelmis.
Haklisiniz birinin degisecegini, bazi temel koklu anlasmazliklarin cozulecegini evlilik denilen seyin sihirli bir degnek olacagini dusunmek sacmalik ama bu bizim kulturumuzde var, evlensin yuvasini bulsun hersye duzene girer, nikahta keramet vardir falan gibi batil inanclar insanlari ucuruma surukluyor. Ha bunlar tamamen yalanda atalarimiz uydurmamis ya kesin dogruluk payi vardir diyeceksiniz siz simdi, onuda aciklayim, eskiden evliliklerin40-50-60 senen yurumesinin tek sebebi nikahtaki keramet veya birlikte baslarin konuldugu uzun yastik degilmis (simdi yastiklar ayrildi diye sucu ona atmayalim lutfen) o uzun evliliklerin sirri, gelinligin senin kefenindir, bu eve gelinlikle girer ancak kefenle cikarsin tarzi dusuncelermis. Eskiden kadinlar ne olursa olsun sineye ceker, kaderim der , kan kusar kizilcik serbeti ictim der gezermis. Bir isi meslegi donecek ailesi gitse cocugunu alacak bakacak gucude yokmus eh adamlar ne kadar kotu canide olsalar erim ayida olsa kocam kaderim der cekerlermis.
Simid oyle mi ? Simdi millet kocasini telefonuna kurdugu programla hafiye gibi takip ediyor.. adamin bir halt yemesine bile firsat kalmadan bosanma laflari havada ucusuyor, haftasonu gezmesinden kavga cikiyor, kadinin azicik gobegi baseni cikti diye kalitesiz herifler disarida kadin kiz avina gidiyorlar. Kisaca bir sarki sozuyle bitireyim ''artık devir değişti e tabi çelik''

Olay bundan ibaret...

Back
X