Sevgililik ve Güzellik...

acemicadi

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
1.433
28
358
İstanbul
şu ana kadar benden hoşlananların hiç biriyle çok istediğim halde sevgili olmadım çünkü.....

hoşlandığım biriyle buluşacağım zaman o gün benim için bitiyor. sabah kalkıyorum belime kadar upuzun saçlara şekil vermekle başlıyorum, kaş bıyık kontrolü çabuk uzuyor çünkü, sonra bir saat kıyafet provası acaba hangisi daha zayıf gösterecek, sonra makyaj, sonra aynada uzun uzun kendini inceleme faslı...
buluşunca da acaba nasıl görüyor beni, acaba şu açıdan yan dönsem beni beğenir mi, acaba güneş yüzümde gölge oluşturmuş mudur, acaba nasıl görünüyorum derken gergin geçiyor..

"her buluşmada bu uzun hazırlıklarla mı uğraşacağım" deyip ilişkiye başlamaktan vazgeçiyorum...
okul çıkışında kotuyla kazağıyla sevgilisiyle buluşan kızların rahatlığına da çok imreniyorum.
merak edenler için çirkin değilim çok anormal bir kusurum da yok. ama yine de olmuyo işte rahat olamıyorum.

ne yapmalıyım ben :S bu durumu nasıl aşabilirim?

Son düzenleme:
Böyle düşünceler her bayanda oluyor. Seni sen olduğun için sevdiğinden emin olduğun biri böyle şeylere hiç önem vermiyor. Demek istediğim asla bakımsızlık değil. Hatta örnek vereyim bir akşam sevgilimle buluşacağım acelem var makyaj yapmadan çıktım. Bana söylediği ilk şey neydi biliyor musun? Aşkım makyaj yok yüzünde makyajsız daha güzelsin.:16::16::16:

Bana da aynısı oluyordu ,özellikle ilk tanışma günlerinde. Kıl-tüy olayı da epeyce vaktimiz alırdı çünkü bir tek kıl dahi olmasın diye incelerdim de incelerdim kendimi :1: biraz mükemmelliyetçilik var bende.

Neyseki lazerle bitti o derdim. Kıyafetimi akşamdan hazırlıyordum, sabah da vakitli kalkarak müzik eşliğinde (acele biryere gitmiyorsam bunu hep yaparım) sakin sakin hazırlanırdım. Ben kendimle uğraşmayı-ayna karşısında vakit geçirmeyi- bakım uygulamayı seviyorum. Bu beni sıkmaz. Ama sizi sıkıyor anlaşılan :) Bazıları öyledir, mesela yengem hep der ki: Seninkinin yarısı kadar uğrşsam sıkılır-yorulurum. :=)

Ama sırf bunlardan dolayı da ilişkiyi bırakmam,demek ki sizde güven sorunu var. Dış görüntünüze güveniniz az. Ben 1-2 haftaki ilk buluşmalardan sonra çok kılıkırk yarmayı bırakırım. Çünkü bakarım benim ruhuma göre biri mi,ya da bende aradığı ne, bunu çözmeye çalışırım. Eğer iç özelliğimi gerçekten sevmiş ve buna değer veriyorsa mesele bitmiştir. Ama dış görünüşümle ilgileniyorsa zaten o ilişkinin ömrü bitmeye yakındır.

canım yine bakımlı ol ama biraz rahat ol yani hafif bi makyaj ve normal kıyafetini giy her zaman nasılsan öyle ol diyelim evlendin her sabah saatlerce bakım yapamazsın o uyanmadan dimi? o yüzden dogal halinede alıstır mesela bende makyaj yapıyorum özellikle nisanlımla görüsecegim zaman sabahtan kalkıp dusuma kadar alıyorum fln.. bana bi gün dedi ki hiç makyaj yapma bırak dogal halinle göreyim seni oldugun gibi.. bende öyle yaptım sadece bi göz kalemi vardı o da çok hafif ve inan bana o gün gözlerini benden alamadı yani canım seviyosa bırak seni dogal halinlede sevsin rahat ol kasma hiç kendini :34:

cnm ben de oyleyim aynen yaa ve erkek arkadasim bana 'bi kiz hep bakimli olmali' diyip duruyor beni daha da geriyor napcam bilmiyorum

önceden sevgilimle aynı şehirde yaşadığımızdan sürekli görüştüğümüz için çok kasmazdım kendimi kıyafet konusunda. bende aynada kendini çok inceleyenlerdenim. genelde ne giyeceğimi 1 gün öncesinden hazırlarım, saçımı makyajımı nasıl yapacağıma kafamda karar veririm. buluşacağımız zamanda biraz erken kalkar tam istediğim gibi hazırlarım kendimi.

şimdi uzak mesafelerdeyiz malesef. böyle olunca sık sık görüşemiyoruz. görüşeceğimiz tarihe karar verdiğimizde ise günler öncesinden ne giyeceksem hazırlarım nasıl olacaksam karar veririm sonra kişisel bakımıma dikkat ederim. ben hiç sıkılmadım aksine daha güzel olmak adına daha çok heyecanlanarak hazırlanıyorum...

Kıl tüy işi olmasa diğerleri beni o kadar yormaz makyajdı, saçtı, temizlikti, kıyafetti ama kıldan tüyden uğraşmaktan bıktım. :37:

cnm ben de oyleyim aynen yaa ve erkek arkadasim bana 'bi kiz hep bakimli olmali' diyip duruyor beni daha da geriyor napcam bilmiyorum

Gerçekten gerebilecek bir durum. Tamam dediği doğru bakımlı olmak lazım ama insan bir erkekten de 'seni her halinle severim' tavrını istiyor, aksi takdirde şurama kusur bulur mu-şöyleyken beğenmez mi yoksa gibi durumlar hissederiz.

Bir keresinde arkadaşım nişanlıydı, nişanlısı bacağına dokunmak istemiş,o da kendini geri çekmiş. Noldu falan demiş:'ya yok birşey işte, almadım bacağımı' demiş utana sıkıla. Çocuk da 'ya onu mu dert ediyorsun, biz erkeklerde çok daha fazla 'demiş gülerek. :1:

Demek istediğim o ki, insan bu rahatlığı bekliyor. Bazı erkekler vardır vay efendim rujun kıyafetine uymamış fondötenin koyu kalmış diyecek kadar kadın gibi incelerler meraklıdırlar,o tipler en zor olanları Allah vermesin. Onlar rahat bıraksalar bu konuda ki bizler de daha rahat olalım değil mi. :=)

Kıl tüy işi olmasa diğerleri beni o kadar yormaz makyajdı, saçtı, temizlikti, kıyafetti ama kıldan tüyden uğraşmaktan bıktım. :37:

En güzel çağlarım bu kıl tüy derdine kafa yormakla geçti neyse ki son 2 sene de lazer sayesinde o derdim bitti. Önceleri bir yere mi gideceğim, hemen aklım tüylerimde,hele de yüz bölgesi. Hadi diğer yerler bir derece,uzun giyersin bilmem ne yaparsın halledersin.

Şu lazeri yapandan Allah razı olsun. Bu konuda sıkıntı çekenleri çooook iyi anlıyorum. 2senedir ağda nedir bilmiyorum. Yüzümde de sadece kaşlarım işte,onu da düzenli alınca birşey olmuyor. Bir makyaj hop hazırım :)

Gerçekten gerebilecek bir durum. Tamam dediği doğru bakımlı olmak lazım ama insan bir erkekten de 'seni her halinle severim' tavrını istiyor, aksi takdirde şurama kusur bulur mu-şöyleyken beğenmez mi yoksa gibi durumlar hissederiz.

Bir keresinde arkadaşım nişanlıydı, nişanlısı bacağına dokunmak istemiş,o da kendini geri çekmiş. Noldu falan demiş:'ya yok birşey işte, almadım bacağımı' demiş utana sıkıla. Çocuk da 'ya onu mu dert ediyorsun, biz erkeklerde çok daha fazla 'demiş gülerek. :1:

Demek istediğim o ki, insan bu rahatlığı bekliyor. Bazı erkekler vardır vay efendim rujun kıyafetine uymamış fondötenin koyu kalmış diyecek kadar kadın gibi incelerler meraklıdırlar,o tipler en zor olanları Allah vermesin. Onlar rahat bıraksalar bu konuda ki bizler de daha rahat olalım değil mi. :=)

canim cok haklisin. benim erkek arkadasim da tam oyle biri, 'kazaginla rujun cok uyumlu, tebrikler' falan demisti sasirmistim yani erkekler takmaz diye bekliyordum:D parlatici surmustum bi kere, sonra yaninda kirmizi ruj surdum, niye bunu daha onceden surmedin ya simdi cok iyi falan dedi. yani tas bebek gibi olmami istiyor surekli. bilmiyorum dayanabilcem mi:( bi de kil tuy isi. 3 gunde bir kaslarim cikiyor benim yaa:((

canim cok haklisin. benim erkek arkadasim da tam oyle biri, 'kazaginla rujun cok uyumlu, tebrikler' falan demisti sasirmistim yani erkekler takmaz diye bekliyordum:D parlatici surmustum bi kere, sonra yaninda kirmizi ruj surdum, niye bunu daha onceden surmedin ya simdi cok iyi falan dedi. yani tas bebek gibi olmami istiyor surekli. bilmiyorum dayanabilcem mi:( bi de kil tuy isi. 3 gunde bir kaslarim cikiyor benim yaa:((

Birisi daha bir başlık açmıştı 1 ay önce falan sanırım, bir tane bile tüy görse'ıyyy 'diyor ve uzaklaşıyor benden diye.
Canım sen vitrinlik eşya değilsin,buna imkan verme bence.Nasip olur da evlenirseniz senin yeri gelir bakımsız halin de olabilir,ev halidir normaldir. Ne yani gördükleri mankenler starlar her an 7/24 öyleler mi sanıyor bunlar. Aksine onlar emin olun bizlerin makyajsız halinden bin beterler makyajsızken.

Her neyse,eğer üstünüze giderse bu durumu izah edin.Sizi her halinizle sevsin-öyle alışsın. Emin olun çok daha iyi.Böylece size verilen değeri anlarsınız.

ya kızlar ben hala ne kaş ne bıyık almışımdır ömrü hayatımda :S erkek arkadaşlarıma da diyordum hiç fikir beyan etme çünkü almayacağım diye :(

Birisi daha bir başlık açmıştı 1 ay önce falan sanırım, bir tane bile tüy görse'ıyyy 'diyor ve uzaklaşıyor benden diye.
Canım sen vitrinlik eşya değilsin,buna imkan verme bence.Nasip olur da evlenirseniz senin yeri gelir bakımsız halin de olabilir,ev halidir normaldir. Ne yani gördükleri mankenler starlar her an 7/24 öyleler mi sanıyor bunlar. Aksine onlar emin olun bizlerin makyajsız halinden bin beterler makyajsızken.

Her neyse,eğer üstünüze giderse bu durumu izah edin.Sizi her halinizle sevsin-öyle alışsın. Emin olun çok daha iyi.Böylece size verilen değeri anlarsınız.

haklisiniz. bir de kiloma laf soyluyor bazen daha dogrusu saka yollu, 'ay senin gobegin mi var canimm' falan yapiyo boyle sever gibi, ama anliyorum laf arasinda, kilo vermemi istiyor. bir daha boyle olaylar olursa yeter dicem :)

erkek arkadaşım çok dikkat eder makyajıma saçıma başıma
geçen gün kırıkların var demişti
ondan önce allığımla rujumun uymadığı konusunda yorumlar yapmıştı
bazen kaşların çıkmış der:D
bende git kaşı çıkmayan bir kız bul derim takılırız birbirimize:D
yazını okurken tebessüm ettim

''her gün hazırlanmak istemediğim için sevgili olmaya üşendim'' gibi olmuş..

öyle her dk bakımlı olunca bir süre sonra değeri kalmıyor
ama arada bir bakım yapmayıp sonra güzelce süslenince
güzelliğinin farkına varıyor

evet her kadın güzeldir bakımlı oldukça buna katılıyorum.ama hastalık olur moralimiz bozuk olur bunlar insanlık halidir.tabi arada olur bunlar çok değil.

herkes ilk sevgili olduğunda dış görüntüden hoşlanır

ama öyle birini bulmalıyız ki artık bir süre sonra dış görüntüyü aşmış sadece ''gülüşümüz'' için bizi seven biri olsun.

Erkekler bu kadar dikkat ediyor mu yahu?:26:
Makyajın tonları,saç modelleri vs.
Eee zaten birbirinizi beğenip bir ilişkiye başlıyorsunuz sonradan gelen bu eleştiriler de neyin nesi?:19:
Çok yaşlanmışım ben çooook!!!:24:

:9::9:ben genel olarak bakımlı olmayı seviyorum aşkım bundan rahatsız bile ruj sürme makyaj yapma:24:

ama aşk bu değil süslenmek değil kendini beğend,rme çalışmak değil seni her halinle sevecek:69::69::69::69: olan biri olmalı hayatında bunu unutmab

En güzel çağlarım bu kıl tüy derdine kafa yormakla geçti neyse ki son 2 sene de lazer sayesinde o derdim bitti. Önceleri bir yere mi gideceğim, hemen aklım tüylerimde,hele de yüz bölgesi. Hadi diğer yerler bir derece,uzun giyersin bilmem ne yaparsın halledersin.

Şu lazeri yapandan Allah razı olsun. Bu konuda sıkıntı çekenleri çooook iyi anlıyorum. 2senedir ağda nedir bilmiyorum. Yüzümde de sadece kaşlarım işte,onu da düzenli alınca birşey olmuyor. Bir makyaj hop hazırım :)

Ben de geçen kış başlıcaktım aksilikler oldu şimdi de yaz geldi o yüzden ekime doğru başlıcam artık lazere. Kollarımı bile alıyorum kısa bir şey giyemiyorum azcık çıksalar etek zaten yılda toplasan 5 kere anca giyebiliyorum bıktım valla özgürce istediğimi istediğim zaman hesap yapmadan giymek istiyorum. :27: Erkek aradakşımla buluşmadan önce bir gün öncesinden hummalı bir çalışmaya başlıyorum valla ama bu kıl tüy işi olmasa ne güzel sadece direk bir duş alıcam yarım saatimi alır en faqzla hadi saç baş makyaj 1,5 satte biter işim. Bu kıldan tüyden uğraşmaktan bir gün önceden nerdeyse 3-4 saatim gidiyor en az.:36:

Biraz da ben titizim aslında böyle kaş, bıyık azıcık dahi çıksa aman belli olur mu aman fark eder mi diye hemen alıyorum. Yoksa benim erkek arkadaşım o kadar da dikkatli değildir böyle kadınlara yönelik incik cıncık şeyleri de pek bilmez dikkat etmez. Bir de öyle olsaydı ben nolurdum bilmiyorum artık 5 gün öncesinden hazırlanmaya başlardım. :27:

Son düzenleme:
sen hele bi ilişkiye başla belli bi süre sonra koy verirsin kendini canım okadar dert etme :27:

Son düzenleme:
Sırf karşındakine ilk buluşma da daha iyi daha mükemmel görünmeye çalışacaksın diye bunun gerginliğinden ötürü flört teklifini reddetmek de neyin nesi :44: , ben de çok yaşlanmışım galiba...

Son düzenleme:
Back
X