Sevgililikte Kişiliği Anlayabilmenin Yolları/ Tavsiyeleriniz

kirpapatyasi44

üslûbun kimliğindir.
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2021
389
782
18
25
Herkese merhaba. Sorum evli veya partneriyle aynı evi paylaşan hanımlara.
Bu sitede yaşananları gördükçe insan "neler var hayatta" demekten kendini alamıyor.

Hayatımızdaki insanla aynı eve girmeden onu doğru tanıyamayacağımızı anlatan onlarca konu/yorum gördüm. Mesela sitede "pasif erkek" denilen, eşinin yanında duramayan, anlayıştan uzak, ilgisiz, güvensiz vb bir sürü özellikler. Sorum şu:

Aynı evi paylaşmadan, daha sevgililik dönemindeyken bir insanı (tamamen olmasa da) nasıl çözebiliriz?
Nasıl sinyaller verir kişiliğiyle alakalı?
Sonuçta daha aile, maddiyat hiçbir şey ilişkiye dahil olmadığı için bir sorunla karşılaşmayınca tanıyamıyoruz bu konularda.
Verebileceğiniz tavsiyeler var mı? Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler herkese 😻

Bu sitede yaşananları gördükçe insan "neler var hayatta" demekten kendini alamıyor.

Hayatımızdaki insanla aynı eve girmeden onu doğru tanıyamayacağımızı anlatan onlarca konu/yorum gördüm. Mesela sitede "pasif erkek" denilen, eşinin yanında duramayan, anlayıştan uzak, ilgisiz, güvensiz vb bir sürü özellikler. Sorum şu:

Aynı evi paylaşmadan, daha sevgililik dönemindeyken bir insanı (tamamen olmasa da) nasıl çözebiliriz?
Sonuçta daha aile, maddiyat hiçbir şey ilişkiye dahil olmadığı için bir sorunla karşılaşmayınca tanıyamıyoruz bu konularda.
Verebileceğiniz tavsiyeler var mı? Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler herkese 😻
Hayvan sevgisi var mı gözlemleyin ki bu çok önemlidir çünkü hayvana zarar vermeyen insana da genel anlamda zarar vermez.2.çocuk sevgisi bi erkeğin yaşı kaç olursa olsun çocuklara maddi-manevi yardımcı olması iyi baba olacağını gòsterir.3.Tartışma yada kavga anlarında söylemlerine çok dikkat edin öfke kontrolü ve empatiyi tam da tartişma anında yapıyorsa bu erkek asla şiddet uygulamaz.4.gerek toplumsal gerek 2 li ilişkinizde adalet anlayışı varsa,sizi ailesi de dahil kimseye ezdirmez,hakkınızı yedirmez ve son olarak sizi sahipleniyorsa ki burda sahiplenmekten kastım asla kıskançlık değil yani sizin derdinizi dert eden ,sizinle gülen birinden harika bi eş olur

Kendiniz için önemli niteliklere odaklanmanın yanı sıra genel şeylere de bakabilirsiniz. Bir insanın kriz anlarında büründüğü kişilik çok önemli bir fikir verir. Sinirlenebileceği durumlarda bu illa sizden kaynaklanmak zorunda değil trafikte bir şey yaşamış olur, markette biri önüne geçer, restoranda yemeği yanlış gelir önemli değil bağırıp çağırıyor mu? Agresif mi yoksa yapıcı olmaya mı çalışıyor?
Bir diğer önemli şey fikirlerinize ne seviyede değer veriyor. Doğrudan sizle alakalı olmayan bir şey konusunda bile fikrinizi soruyor mu? Bu işi olur, hobisi olur, giyimi olur o konuya dair ne düşündüğünüzü öğrenmek istiyor mu?
İlla aynı evde yaşamanız şart değil kendisine ait eşyaları sizle paylaşıyor mu, ya kendisine ait mekanlarda size kendinizi rahat hissettiriyor mu? Bu arabası olabilir, evinde misafirlikte olabilir. Ona ait bir giysiyi bir eşyayı ödünç vermiş olabilir.
bence en önemlisi kişisel hayatınıza dair yargılayıcı sorular soruyor mu? herkes sevgilisinin geçmişini öğrenmek ister ancak siz anlatmak konusunda bir adım atmadığınız halde eski sevgilinizle yaşadıklarınızı özellikle de cinsel konularda detaylı sorular soruyor mu? yine buna paralel olarak gün içerisinde neredesin, kimlesin gibi şüpheli mesajlar atıyor mu? Mesela bir aradığında açmazsanız ve bir süre geri dönemezseniz nasıl bir tepkisi oluyor. Sorun değil sesini duymak istemiştim mi diyor yoksa neden açmadın diye üzerinize mi geliyor.
Sizin için yaptıklarını gözünüze sokuyor mu? bunlar aynı eve girmeden de gözlemleyebileceğiniz şeyler bence.

Hayvan sevgisi var mı gözlemleyin ki bu çok önemlidir çünkü hayvana zarar vermeyen insana da genel anlamda zarar vermez.2.çocuk sevgisi bi erkeğin yaşı kaç olursa olsun çocuklara maddi-manevi yardımcı olması iyi baba olacağını gòsterir.3.Tartışma yada kavga anlarında söylemlerine çok dikkat edin öfke kontrolü ve empatiyi tam da tartişma anında yapıyorsa bu erkek asla şiddet uygulamaz.4.gerek toplumsal gerek 2 li ilişkinizde adalet anlayışı varsa,sizi ailesi de dahil kimseye ezdirmez,hakkınızı yedirmez ve son olarak sizi sahipleniyorsa ki burda sahiplenmekten kastım asla kıskançlık değil yani sizin derdinizi dert eden ,sizinle gülen birinden harika bi eş olur
Ne kadar güzel yazmışsınız. Kesinlikle katılıyorum 🌸

Sizi her halinizle seviyor mu
Kiloluylasınız zayıfla diye baskı yapıyor mu
Size karışıyor mu
Çok cimri mi
Çok eleştiri yapan biri mi
Hayvanlara saygılı mı
Ailesine karşı nasıl
İnsanlara karşı nasıl
Komşulara karşı nasıl
İş arkadaşlarına karşı nasıl
Kıskanç mı çok fazla