Bildiğin çocuk işte. Kanun karşısında da çocuk, hayatın genelinde de çocuk. Biliyorsunuz değil mi 17 yaşında sadece anne baba izni ile evlenebiliyorsunuz, 17'den önce anne baba rızası olsa bile evlenemiyorsunuz. 18 yaşından önce bir yere başvururken bile veli muvafakatı lazım, hatta alkol bile satın alamıyorsunuz. Ne alaka demeyin. Bunları yaşınızın ufak olduğunu anlatabilmek için farklı alanlardan örnek olsun diye yazdım.
Herneyse, bu yaşta sevgilinizin annesi ile tanışacak kadar ciddi bir ilişkiyi ben sadece sizin için değil sizin yaşınızdaki bütün kızlar için boyundan büyük iş olarak görüyorum. Daha önce defalarca yazdım. Ciddi düşünmek filan sizin yaşınız için çook ağır yükler. Ciddi düşünmek yerine hayatın tadını çıkarın, yaşınıza uygun sevimli tatlı flörtler yaşayın. Ve daha da önemlisi hayatın keyfini çıkarıp kendinizi geliştirin. Kitap oku, gez dolaş, müzik dinle, vitrin seyret, arkadaşlarınla makara yap ve kendi geleceğin için uğraş. Yoksa o 1,5 sene önceden kaygısı başlayan ÖSS filan yalan olur.Bir derdim var bölümünü aç oku bak, erken yaşta yapılan evlilikler (genel olarak; mutlu arkadaşlar alınmasın) nasıl hüsrana doğru gidiyor.
Konuna gelince, belli ki annesi ya seni beğenmedi ya da daha erken olduğunu söyledi. Erkek arkadaşın da annesine kendi isteklerini diretecek olgunlukta olmayan bir çocuk olduğu için ondan etkilendi.
Hem anladığım kadarıyla erkek arkadaşın üniversiteye gitmiyor, bekleyecek mi seni 5-6 yıl. Bekledikten sonra aranızda eğitim farkı sorun olmayacak mı? Zaman geçtikçe daha ne soru işaretleri dolacak.
Daha hayatta karşına neler çıkar. 17 yaşındaki sevgilinle evlenmeyi düşünmek bana biraz tuhaf geliyor doğrusu.