sevgilim hasta

merguana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2009
4.648
11
158
34
Eskişehir
merhaba bir çok kez size nışanlımla olan şeylerı danıştım yardımcı oldunuz.teşekkur ederim öncelıkle.şimdi nişanlandık 2 ay sonra evleneceğiz benim sorum:nişanlım sara hastası haftada 1 2 nöbet geçiriyor,size sorum ona nasıl davranmalıyım.yanı bu hastalıktan psikolojik olarak etkilenıyorlar mı,bi oyle bı boyle oluyorlarmı bu hastalığın adını ile duymadım daha once bilenler dikkat edeceğim noktaları söylermisiniz,ona temkinlı yaklaşmam gerek,cok gel gitli biri bi günü bi gününe uymmuyor beni de üzüyor normal mı boyle olması teşekkurler :( :(

merhaba bir çok kez size nışanlımla olan şeylerı danıştım yardımcı oldunuz.teşekkur ederim öncelıkle.şimdi nişanlandık 2 ay sonra evleneceğiz benim sorum:nişanlım sara hastası haftada 1 2 nöbet geçiriyor,size sorum ona nasıl davranmalıyım.yanı bu hastalıktan psikolojik olarak etkilenıyorlar mı,bi oyle bı boyle oluyorlarmı bu hastalığın adını ile duymadım daha once bilenler dikkat edeceğim noktaları söylermisiniz,ona temkinlı yaklaşmam gerek,cok gel gitli biri bi günü bi gününe uymmuyor beni de üzüyor normal mı boyle olması teşekkurler :KK43: :KK43:
Kardeşim de epilepsi hastası yani halk dilinde sara..
nöbet geçirmemesi için günlük hap kullanıyorlar, yapacak bişey ya da tedavisi yok.
Nöbet gecirdikten sonra kendilerine gelebiliyorlar, ama sizi zorlu bi süreç bekliycek alışmanız için. Yolda, misafirlikte her yerde her an bayılabilir. Psikolojik olarak da çok bunaldıklarında geçiriyorlar. ( kardeşimden biliyorum.) Üzerinize düşen çok şey var, ben bizzat yayaşıyorum
Geçmiş olsun

merhaba bir çok kez size nışanlımla olan şeylerı danıştım yardımcı oldunuz.teşekkur ederim öncelıkle.şimdi nişanlandık 2 ay sonra evleneceğiz benim sorum:nişanlım sara hastası haftada 1 2 nöbet geçiriyor,size sorum ona nasıl davranmalıyım.yanı bu hastalıktan psikolojik olarak etkilenıyorlar mı,bi oyle bı boyle oluyorlarmı bu hastalığın adını ile duymadım daha once bilenler dikkat edeceğim noktaları söylermisiniz,ona temkinlı yaklaşmam gerek,cok gel gitli biri bi günü bi gününe uymmuyor beni de üzüyor normal mı boyle olması teşekkurler :KK43: :KK43:
İalç kullanmıyor mu? Kuzenim sara hastası ama ilaç kullandığı sürece çok nadir atak geçiriyor. Haftada 1-2 atak çok fazla, beyin için çok büyük zararı var diye biliyorum atakların.

Kafana takılan bisey olursa sorabilirsin bana. Müdahaleye gelince de nöbet anında ona dokunma. Sadece başını çarpmamasına dikkat et. Kesinlikle başını çarpmasın. Ve yanından çekil. Tutma, sarsma, seslenme, panik olup bağırma. Bu onu o anda çok rahatsız eder. Çekil ve rahat nefes almasını sağla. Elinden kolundan tutma. Kendi haline bırak. Biraz uykudan sonra uyancak

teşekkurler..evet ılaç kullanıyo ama çok garip birisi cok kaprisli trip atıyor hep internette bunlarla ılgılı bılgıye ulaşamadım.psikolojilerıdemı etkılenıyor ondan mı boyleler ?

O nobet gecirirken hic mudehale etme o nobeti geciricek biticek dokunma yapacagin bisey yok o an nibetin gecmesini bekliyceksin. Ve doktora gidip nobet gecirmemesi icin ilac almaniz lazim tek yapabilecegin bu

Benim kardeşim de epilepsi hastasıydı. 8-9 sene sürdü,ilacı unuttuğunda bayılırdı. Bir kaç senedir ilaç içmiyor,atlattı çok şükür. Kaprisli olması trip atması rahatsızlıktan değildir bence,tanıdığım 2 kişi daha var sara olan, kardeşim de dahil gayet normaller.

İlaç kullanmasına rağmen haftada 1-2 nöbet geçirmesi pek normal değil.
Çok büyük ihtimalle ilaç dozu yetersiz geliyor, nöroloji uzmanına muayene olup ilaç kan düzeyine baktırması yararlı olur.

İlaç kullanmasına rağmen haftada 1-2 nöbet geçirmesi pek normal değil.
Çok büyük ihtimalle ilaç dozu yetersiz geliyor, nöroloji uzmanına muayene olup ilaç kan düzeyine baktırması yararlı olur.
Bana da normal değilmiş gibi geldi, çok fazla. Hatta kardeşim 2 3 aydır olmuyor sükürler olsun. Dediğiniz gibi ya ilaç
dozunda sorun var ya da bu aralar morali bozuk tetikliyo

Benım kuzenım sara hastası.. Sureklı uyuyor ılaclarn etkısıyle cok da kılo Aldı.. Sureklı bayılma nobetlerı gecırdıgı ıcın kafasını falan vuruyordu düştüğünde Allahtan sımdı geçirmiyor..benım de tavsıyem nöbet anlarında nasıl müdahale etmenız gerektıgını öğrenın..

Üzüntüden stresden uzak durması lazım bide karanlığın ve bazı şeylerinde tetiklediğini duymuştum araştırın bence

Bence bu konuyu oturun ve nişanlınızla konuşun.
Yakında evleneceğinizi ve bir problem olduğunda ne yapmanız gerektiğini, internette doğru bilgiler olduğu kadar yanlışların da olduğunu, bu nedenle bizzat kendisinin ona yardımcı olmasını istediğinizi anlatın.

bebeğin olunca pişman olabilirsin.çok sevsen bile....

Back
X