ben pek sorunu anlayamadım.. yani sorun işsizliği mi? kıyafeti mi? asosyal oluşu mu? kendini geliştirememesi mi? yani hepsi diceksiniz belki ama birbirine bağlamaya çalışmışsınız sanki.. yani sanki cevabı kendiniz vermek istemiş gibisiniz soruda. benim anladığım üni mezunu olduğu halde iş bulamadığı için kendini ezik hissediyor, bu sebeplerden de para olmadığı için gezip tozamıor ve üstüne düzgün kıyafet alamıyor ondan böyle gibi düşünmüşsünüz sanırım. tabii yanlış anlamış da olabilirim.
öncelikle şunu söyliyim bu saydıklarınızın birbiriyle hiç alakası yok. benm eşim lise mezunu ben myo ama eşim biçok üni mezunundan fazla kazanıyor şükür. güzel giyinmeyi de seviyor ama bana göre sosyallik sıfıra yakın. boş zamanlarında sürekli tv karşısında geçir deseler hyr demez, doğal ortamları sever, orman piknik mangal vs. çıkma, nişanlılık, evlilik toplasak bir ya da iki kere cafede oturmuşluğumuz vardır. benm abim de mühendisliği bir iki dersle bitiremedi ama iş konusunda sıkıntı olmudı bu ona ama iş konusunda eşim kadar şanslı da olamadı. parası var ama giyim kuşam konusunda sıfırdır. eşe dosta gitmeyi sever ama öle cafeye gidim vs sevmez.
demek istediğim sosyallik kişiye göre değişir. sosyallikten kastınız nedir? sinema tiyatro cafe piknik eş dost ziyaretleri??? bu kişiye göre değişir. hepsi de para gerektirmez. güzel giyimden kastınız nedir? şıklık parayla ölçülmez bence. takım elbise giycekse insan 50 liraya da bulur 50000 liraya da. eşoftman giyicekse 10 liraya da bulur 10000 liraya da... önemli olan kendine yakıştırması. belki sevgiliniz kendi giydiğini kendine yakıştırıodur ve sizin rahatsızlığınızı farketmiodur.
kısaca demek istediğim: üni mezunu olmak çok para kazanıcak anlamına gelmiyor, çok para kazanması çok gezeceği, çok gzl giyeceği anlamına gelmiyor. bence şimdi neyse zengin de olsa olacağı odur.
iş konusunda moralinizi bozmak gibi olmasın ama etraf işletme mezunu kaynıyor. ben işletme mezunları ne iş yapar onu hala kestirebilmiş değilim. bana kalırsa gerçekten çalışmak ve iyi para kazanmak istiyorsa farklı işlere girip farklı deneyimler edinip, kendini bu şekilde gelirtirmeli. ama yok ben masa başında çalışıcam, üniversite mezunuyum, öle gidip işçi gibi çalışamam üstüm başım kirlenmesin diyosa valla pek bişi beklemeyin derim. ben çok gördüm böle davranıp da 40 yaşına geldiği halde en fazla 1000 lira kazanıp üstüne dünyaları kazanmış gibi davranan... çok para demek çok çalışmak demek. kimse oturduğu yerde para kazanamıyor. çırpındığı halde iş bulamıosa hala o zaman nasibi bu kadarmış derim ama gene de daha fazla çabalamalı diye düşünüorum ben. erkek olsun kadın olsun çok para kazanmak istiosa çok çalışıcak kardeşim.
değişir mi sorusuna gelince: kadın olsun erkek olsun kimse açık açık değişmeyi istemez ama zaman içerisinde ona alacağınız bir aksesular, bir kazak, ya da bir ayakkabı ona nasıl tarzlardan hoşlandığınızı göstermenizi sağlayacaktır. hala umursamıyorsa gerçekten kendi giyiminden hoşlanıyor değişmez demektir. çalışmıosa 40 yaşına da gelse çalışmaz demektir ama çabalıo da kazanamıosa o zmn gelecek vadedio ama sabretmek lazım derim.
sosyallik konusunun üzerinde pek durmamanızı tavsiye ederim. ben eşime göre fazla gezer tozarım. çocuk yokken eşim arabayla işe gidip gelirdi, bana kalmazdı araba yayan giderdim gene gezerdim. çocuk olduktan sonra nasip demekki araba bana kaldı şimdi de oğlumla beraber geziorum gene geziorum. eşimle birbirimizi tamamlıoruz. evlendikten sonra birbirimizi desteklemeye başladık. ben cafe, tiyatro, sinema konularında baskı yapmam onlardan taviz verdim kendimce, eşim de eş dost akraba ziyaretlerine başladı, alışverişe başladı, vs.. yani siz de eşinizden beklediğiniz tavizler, değişimler kadar kendinizden de taviz verip değişmeyi denemelisinzi bence.
tekrar ediyorum konu çok göreceli. bunlar benm fikirlerim sonuçta. size uyar uymaz bilemicem...