Sevgilimi sözlenmeye yakın kötü tanımak lütfen fikir verinn :(

neden beraber ödemekten gocunuyosunuz anlam veremedim :S her şeyi beraber yapmak kadar güzel bişey yoktur bence. düşünsenize evi sadece o aldığın o onun evi olmuş olacak ama diğer durumda sen benim evim de diyebileceksin.

ben gocunmuyorum beraber yapıcaz tabiki.her ne olucaksa yapılcaksa ikimiz için.Ben evi sen yap derken onu bu konuda tanımak istedim. Oda sen napcaksın biriktirdğin parayı diyince şok oldm zaten.Para konusunu yapan o işte.Napcaksam yapıcam yine bizim için sanki bunu bilmiyo bide soruyo.Annem beraber çalışır yaparsınız diyo.Ben yok yapmam o çalışsın demedm yani

konuyu tam yazmadığın için ona göre cevap verdım çünkü yarım yamalak anlatmışsın sonradan okudum ailene para verme falan filan dediğini bunların konunun içinde açıkça dile getırseydın bu kadar kafamız karışmazdı ailen şimdiye kadar sana para verırken sevgılın yoktu yanında tabıkı destek olacaksın o senın ailen canından parçan ilgınç bır konu :/

işte kendisi borç ödüyo ne zaman bitcek diye soruyorum bilmiyorum diyo.Bişeyi yokken hadi evlenelim diyip saçmalıyo hergün niye ailenle konuşmadın istemeye gelelim diyo.Ben diyorum neyimiz var daha acele etme birikim yapalım öyle başlayalım bişeylere.Ona kolay geliyo ama istemeden sonra herşey sıkışır eminim niye sıkıntıya girelim diyorum.Ben bişeyler ödüyorum borç yaptım çeyiz için bi çabam var ama o boş konuşuyo işte.bana biriktir der kendi biriktirmez sonumuz nolcak bilmem

erkekler ev kurmayı iki çekyat bir yatak odası almak zannettiklerinden böyle davranıyor eşim de ne var ki yaparız diyordu işin içine düşünce anlamıştı anya konya meselesini :1: "sen paranı ne yapacaksın" diyebilmesi çok ayıp bir kere yanlış yönlendirmek istemem ama bu adamda pek ideal koca ışığı görünmüyor

AYRICA KONU AÇARKEN YAZDIĞIN İLK MESAJI DÜZELT VE BUNLARI EKLE YOKSA TEPKİLER AYNI HIZLA GELMEYE DEVAM EDECEK

Bence erkek arkadaşın mantıklı düşünmüş bu devirde araba lüks ama ev şart sen araba alsan ozaman kirada oturucaksınız her ay 500 ü vermek hoşuna gidicekse oturun kirada

1 yıldır sevgilim var.Baştan beri evlenmeyi istiyo.Bu aya kadar erteledim.. Ayrı şehirlerdeyiz..Evleri yok kiradalar..Bana para biriktirelim diyo ev yapmak için.Sen yap diyorum evi.Sen biriktirdiğin parayı napcaksın diyo beraber yapıcaz.Araba alcam bize diyorum napcaksın arabayı diyo.Tekte yapabilir ama benimle eşit para verme çabasında sanki.Hiç böyle şey olurmu ya

Dedimki farzet çalışmıyorum ben.o zaman napcaktın dedim.Farzetmekle olmuyor diyo.Bu nasıl bi kişiliktir lütfen beni bi aydınlatın böyle bi insanla evlenmekle hatamı ederim napıcam ya :5:

erkek arkadaşınıza katılıyorum.ben sizin yerinizde olsam onun söylemesine bile fırsat vermez kendim teklif ederdim.

23 yaşındaysa erkek arkadaşın tecrubesiz daha çocuk sanırım seninde yaşın küçük ondan bu sorunlar
birde araba yatırım aracı değil nacishane fikrim çünki kaskosu muaynesi benzini 4 milyarı bulur yılda belkide geçer kullanıma göre
ilk evlenirken kiraya da çıkabilirsin sonra bakarsınız ev alma işine çünki evlenmeden ev alınmaz saçma ev kiralar eşyanızı alırsınız önünüze bakarsınız duruma göre ama 23 yaş çok erken erkek için daha zaman var bence...

Ben şaşkınlıktan öyle bi msjla konu açmışmki elime yüzüme bulaştırmışım :1: Resmen kendimi haksız gösteren bi msj bide bu yazı olunca okuynlar ne bilsin derdimin ne olduğunu ah ben :59:

Ben şaşkınlıktan öyle bi msjla konu açmışmki elime yüzüme bulaştırmışım :1: Resmen kendimi haksız gösteren bi msj bide bu yazı olunca okuynlar ne bilsin derdimin ne olduğunu ah ben :59:

ilk yazdığın yani konuyu açtığın yazıya bak altta mesaj düzenleme paneli yazması lazım tıkla ona düzelt şu mesajı az önce de yazmıştım . daha çok tepki veren olur bu gidişle

hayır tabiki ben sadece ondan şunu duymak istiyorum Sen çalışma ben yaparım sen paranı nasıl harcamak istiyosan öyle harca desin zaten bende yapıcam. Yoksa sadece ona yüklicek değilim

Konu herşeyi ona yaptırmak değil yanlış anlaşılma olmasın .Parasal destek verici bi insan istesem çok.Ben sevdğm insanla mutlu olmak istiyorum ama o beni şaşırttı böyle yaparak anladınızmı bilmem.

doğru düşündüğünü sanmıyorum neden o herşeyi karşılıyo da sana paranı neye istiyorsan harca desin bu kadınların ailede ortak hak sahibi olmadığı çalışmadığı hatta çalışmasının istenmediği zayıf dönemine ait düşünce şekliydi.şimdi kadın ailesinde birey olarak var.tabi ki sevgiliniz sizi böyle gördüğü için bu şekilde düşünceleri var.şu açıdan bir de baksanıza belki sevgiliniz de sizi deniyor.evi tek başına yapabilecek olsa bile sizin bu olaya nasıl baktığınızı deniyor.biz mi ben mi diyorsunuz.
eğer şöyle bir durum olsaydı paranızı evlenince ona vermeniz gerektiğini ve maddi işleri kendisinin yapacağını söyleseydi problemdi ama değil de.para hesabını sen ben hesabını o yapmıyor siz yapıyorsunuz ve farkındada değilsiniz..o sadece nasıl mantıklı olarak evlenince yatırım yapacaksınız onu söylüyor.bence garantici aklı havada değil öyle olsa araba alır merak etme.

madem ki dogru ifade edemediniz yeniden düzenleyin. çünki direk sizin birşeylerden kaçtıgınız anlaşılıyor:)

Ben nedense ayrıntısını anlatıncada ilk anlatmanızdada aynı şeyi düşündüm .Sanırım biz kadınlar elimizle yapıyoruz bazı şeyleri.

Tum yorumlari okuyamadim ama cogu kisi "adam butun parani bana ver dememis ki, biriktir ev alicaz" demis diyor. Konu sahibi arkadasta diyor ki "sevgilim babasinin kredi borcunu odemekten kendi birikini yapamiyor. Ev alacagimiz zaman da kredi cekicek ve krediyi odeyecek." Simdi indirelim pembe gozlukleri de bir gercekci bakalim olaya. Bu kadar borcun harcin altina girmis bir adam o cekecegi krediyi odeyebilecek mi? Tabi ev almakla bitmiyor bunun bakimi, esyasi, faturalari bilmem nesi de var. Bana oyle geliyor ki evin borclari da konu sahibi arkadasa kalacak. Adamin derdi en az paraya ev sahibi olmak. Burda biri digeri "ortak" olarak goruyorsa o da erkek tarafidir. Benim hic hosuma gitmedi bu durum. He sizin cozum oneriniz de hosuma gitmedi. Araba almayin. Arabanin degeri duser. Kimse arabayi aldigi fiyata satamaz ikinci elden. Paranizi biriktirin ama bence iyi dusunun. Boyle maddi hesaplarda ciftlerin arasi cok acilir. Sizin evlenmeyi dusundugunuz daha sozlunuz bile olmadan size para biriktir ev alcaz diyen adam, ev alindiktan sonra oder mi odemez mi iyice bir dusunun.

erkek arkadaşınız maddi konuda size dayanmamalı. gerekirse siz çalışmıcaksınız ama erkek adam çalışmalı.

sizde çalışın buna hiçbişe demiyorum ama erkek adam "eşim nasıl olsa çalışacak" diye düşünerek kadına dayanmamalı maddi açıdan. gerekirse bir gün kadının çalışmayacağı bilincinde olmalı erkek..!

Son düzenleme:
Kredi borcunun ne zaman biteceği bellidir.
Büyük ihtimalle uzun vadelidir,belki 60 ay bile olabilir.
Gözünü korkutmamak için söylemiyordur.

Ayrı şehirden biriyle evlenmeyi riskli buluyorum.Yeterince tanımak mümkün olmuyor.
Aile yaşantısı,arkadaş çevresi,yaşayış tarzı gibi önemli noktalar gözden kaçıyor.
Bir derdim var bölümünde,ayrı şehirden evlenenleri sıkça görüyoruz.

erkek arkadaşınızın gel para biriktirip evlenirken ev alalım düşüncesi varsa çok hoş ancak şimdi birlikte ev yapalım düşüncesi varsa bana uymaz gelin ata binmiş ya nasip demiş.

birde herşeyi koy kenara sen ailene çalıştığın paradan bir miktar veriyorsun diye, konuşma hakkını nereden buluyor o kim oluyor?

bence dış kapının mandalı şu anda. sen çalışıyorsun sen kazanıyorsun ve bu parayı ailen için harcıyorsun. bence diğer konuları bilmem ama bunu sorguladığı için ilişkini gözden geçirmelisin.

herkes haddini,nerede nasıl duracağını bilmeli .

Back
X