Sınavına hazırlan, geleceğine odaklan. Evlilik, sen kendi geleceğini inşa edebildikten sonra istersen düşüneceğin bir şey olmalı.
Ayrıca, seni böyle kırabilmelerine biraz da sen izin veriyorsun. Ne sana ne ailene yapılan hiçbir saygısızlığı böyle alttan alma. Annesi iftira atıyor ve "seni ben seçtim" diyen sevgilin, bu iftirayı görüp de bir duruş gösteremiyor. "Seni savunuyorum" da ne demekmiş? Bunun yerine seni eziyor. Sen de böyle bir saygısızlığı alttan alıyor, ilişkin devam etsin diye adamın gözünün içine bakıyorsun. Böyle yaparsan saygı göremezsin kimseden.
Ben eşimle tanıştığımda üniversiteyi bitirip askerden de yeni gelmişti. Yaşlarımız küçüktü yani. O zamanlar daha birkaç aylık sevgiliyken annesi nedensiz bir şekilde benimle tersleşti. Bir gün eşimle yan yanayken bir baktım telefonumda saçma sapan mesajlar. Gönderen de annesi. Açık açık hakaret ediyor, ayıracağım diyor. Eşim sinirle eve gitti ve annesine tepkisini gösterdi. Sonrasında da uzun bir süre konuşmadı annesiyle. Kadın oğlunu kaybedeceğini anlamış olacak ki, kısa süre sonra gelip sarılıp, ağlayarak özür diledi benden.
Daha sonra uzun yıllar görüştük, toksik bir kadın olması sebebiyle ara ara sorunlar yaşadık ancak eşim her zaman netti. Hatta son bir yıldır hiç görüşmüyoruz tamamen kestik bağı annesiyle. Eşim silmiş durumda. Yine bana üstü kapalı bir saygısızlığı olacakken eşim tepki gösterdi, bu da sondu zaten tamamen bitirdi. Bir gün beni annesiyle muhatap etmeye kalkmadı herhangi bir sorun yüzünden, bir gün annesini bana savunmadı.
Aksi olsa devam etmezdik zaten.