• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin aşırı dindar ailesi

aşırı dindar ne ya? adamlarin inancinin geregi budur, o sekilde yasiyolardir.. asiri mi az mi cok mu, sınır mı cizeceksin? dindar olsunlar da aşırı olmasinlar nedir yani..
uymuyosa baskasi ile olacaksin.. o ailenin cocugu o da, illa ki uysun isteyecektir..
senin anlayisin farkli ise, ki olabilir, girmeyeceksin iclerine.. insanlari begenmez ve elestirir tarzda konusuyosun gibi geldi, ondan benim de bu uslubum..
:KK51:
Olur hem de bal gibi olur.
Dedigim gibi eltim evde dahi carsafla oturur. Tamam otursun kayinlari varken yuzunu kapatir. tamam kapatsin. Ama bunlar da oldugu halde, esim onun bulundugu holden falan gecemez. Once haber verir o baska odaya gider esim oyle gecer.
Kaynim ben gittigimde selamun aleykum nasilsiniz seklinde basi onunde bir kez sorar.
Esim yengesinin sesini de duymus degil.
Bunlar asiri degil de nedir?
Dinin sinirlari belli, hayati bu kadar zorlastirmak asiriya kaciyor.
Onlar salonda yemek yiyor diye ben odada tikili kaliyor mutfaga bile gecemiyorsam bu asiriliktir.

Bak canım ben, aile baskısı sonucu açılan gelin de gördüm kapanan gelin de.
Bana kalırsa bu tur seyler gönülden yapılmalı, baskıyla zorbalıkla değil dinimizde zorbalık yoktur.
Yengemden ornek vereyim, biz de muhafazakar bir aileyiz ama aile uyelerinin bu konuda saldırılarına maruz kaldı, onayladığım için söylemiyorum.
Hazırlıklı ol yani.

Ben aşırılık göremedim, zaten Anadolunun çogu ilinde bayan erkek aynı odada oturmaz, din haricinde örf adetten dolayı. Ha kapanmaya gelince senin tercihin, ama ailesi kapanmanı istiyorsa ya kapanacaksın ya da seni dıslamalarına göz yumacaksın. Yanlış anlama ailesi haklı kapanmak zorundasın demiyorum, ama dışlarlar seni haberin olsun. Önemli olan sevgilinle mutlu olman, ama ailesini göz ardı edemezsin

lavantakokulusandık, yazılanlardan aşırı dindar oldukları belli. Ayrıca beğenmeme değil bu yazıların sebebi.

Bence, bir yeğenin dayısının evine yengesinden dolayı gidememesi, aşırılıktır yani. MAntıklı bir şey mi bu?
ben de buna asiri demek bize dusmez demek istiyorum iste, yani sınır cizmek.. inanclarinin geregi haremlik-selamligi gerektiriyordur, uyguluyolardir.. uyar/uymaz; bu apayri bi konu.. niye uymuyorsun demiyorum zaten konu sahibine..
tenkit edercesine konusmasi hos gelmedi yalnizca..

Binbir türlü zorluğa hazır olun. Belki yıllar sonra içinize sindirirsiniz alacağınız hali.

Allah rızası için kapanmıyorsan eğer kaynana rızası alicam diye kapanmak çok saçma. Tövbe haşa Allahtan çok kaynanadan korkup kapanmaya kalkışma hiç derim ben. Birbirinize saygı duymayı öğrenirseniz ne ala. Yok öğrenemez baskı kurmaya kalkışırsanız herkes yoluna...

aşırı dindar ne ya? adamlarin inancinin geregi budur, o sekilde yasiyolardir.. asiri mi az mi cok mu, sınır mı cizeceksin? dindar olsunlar da aşırı olmasinlar nedir yani..
uymuyosa baskasi ile olacaksin.. o ailenin cocugu o da, illa ki uysun isteyecektir..
senin anlayisin farkli ise, ki olabilir, girmeyeceksin iclerine.. insanlari begenmez ve elestirir tarzda konusuyosun gibi geldi, ondan benim de bu uslubum..
:KK51:
Kesinlikle katılıyorum, ailesi gelin için değisecek değil ya kapanmasını istiyecekler bence, hatta zorluycaklar bile. Istemeyen evlenmez, çünkü kendi ailemden de biliyorum. Ya gelin değişir, ya da oģullarına almazlar olur biter :KK59:

Evet kızlar benim derdim sevgilimin aşırı dindar ailesi. 3 yıllık bi ilişkim var ve sevgilimin ailesi aşırı dindar. Öyle ki akrabalar bir araya geldiklerinde bile farklı odalarda oturuyorlar. Sevgilimin dayısı annesi ve babasıyla yaşıyor. Sırf yengesi de o evde kalıyor diye anneannesini ve dedesini ziyarete gidemiyor. Ailelerinde hiç çalışan bayan yok bayanın çalışması hoş karşılanmıyor ve daha nicesi. Sevgilim dindar bi insan değil ( ki olsa bile benim sorunum dindarlık değil aşırılık) neticede o ailede büyüdü. Bazı konularda benî gerçekten sıkıyor ama yeri geldiğinde benim yanımda olduğu da oluyor. Mesela annesini çok seviyorum ama sürekli kapanacak mı diye soruyor sevgilim annesine bunun benim kararım olduğunu her seferinde söylüyor ama eminim sevgilim dahil tüm ailesi kapalı olmamı istiyor. Ailede açık kimse yok onları da anlıyorum ama zoruma gidiyor. Ailesinde neredeyse herkes görücü usulüyle evleniyor zamanı geldiğinde benden ayırıp ona da görücü usulüyle birini bulmalarından endişe ediyorum

Bu durumu bilerek arkadaşlığını devam ettirmişsin ama,arkadaşınla evlilik olursa ileride ailesinin etkisinde kalmayacağının garantisi varmı peki.
Eninde sonunda etki altında kalacaktır,o kadar kapalı bir ailede senin açık olman o aile için sıkıntı yaratabilir..

Bu arada "Elhamdürillah" konusuna bir açıklık getirmek gerekirse, çoğu kişi "Elhamdülillah" ı, Elhamdürillah olarak kullanmakta.
Karikatürle alakasini bilemiyorum.
Efendim, bilmemek değil ogrenmemek ayiptir, birşey denilmez.

Olur hem de bal gibi olur.
Dedigim gibi eltim evde dahi carsafla oturur. Tamam otursun kayinlari varken yuzunu kapatir. tamam kapatsin. Ama bunlar da oldugu halde, esim onun bulundugu holden falan gecemez. Once haber verir o baska odaya gider esim oyle gecer.
Kaynim ben gittigimde selamun aleykum nasilsiniz seklinde basi onunde bir kez sorar.
Esim yengesinin sesini de duymus degil.
Bunlar asiri degil de nedir?
Dinin sinirlari belli, hayati bu kadar zorlastirmak asiriya kaciyor.
Onlar salonda yemek yiyor diye ben odada tikili kaliyor mutfaga bile gecemiyorsam bu asiriliktir.
bence degil :KK51: herkesin din anlayisi farkli, ben buna saygi duyuyorum yalnizca.. Ayse sadece namaz kilar, Fatma sadece oruc tutar, biri de carsaf giyer sokaga gerekmedikce cikmaz.. hepsinin de kendi anlayisi ve yasayisi..
bana uymuyosa o insanlarla yasamam o zaman.. bu kadar..

kendileri istedikleri kadar inansınlar ama sana baskı yapmaya hakları yok.
baştan peşin peşin konuş; istemezsem kapanmam, bana karışmasınlar de.
yoksa kabusa döner hayat.
arkadaş, hani dinde zorlama yoktu?

elhamdürüllah bir karikatürdü geçiyordu, amaç ne acaba dalga geçmek mi
şu an konudan işkillendim :KK64:
müslüman birisi bunun şaka olduğunu bilir ve bu şekilde kullanmaz herhalde :KK64:
Arkadaşımız genç, ağız alışkanlığı olarak o şekilde duyduysa o şekilde yazmıştır zira arapça teleffuzu kolay bir lisan değil. Dalga geçtiğini sanmıyorum.Evet forumca paronoyak olduk sonunda...

Bu is olmaz. Sevgilin simdilik dindar degil ama yas gecti mi en az ailesi kadar dindar olacak.

Canım aile yapına uygun değilse sakın evlilik olayına girme derim.
Benim de eşimin ailesi ve benim ailem arasında dünyalar kadar fark var
Bu bizim evliliğimize de istemez yansıyor

bence degil :KK51: herkesin din anlayisi farkli, ben buna saygi duyuyorum yalnizca.. Ayse sadece namaz kilar, Fatma sadece oruc tutar, biri de carsaf giyer sokaga gerekmedikce cikmaz.. hepsinin de kendi anlayisi ve yasayisi..
bana uymuyosa o insanlarla yasamam o zaman.. bu kadar..
Icine girmeden once ben de boyle dusunurdum, ama onlarla beraber ayni ortamda bulunmak zorunda olanlar icin ne kadar zor oldugunu tahmin edemezsiniz.
Bana uymuyorsa yasamam demek kolay.
Ben onlarla yasamiyorum lakin kucuk eltim yasamak zorunda.
Ben de gittigimde orda kalmak zorundayim. Sonucta esimin ailesini ziyarete gidip otelde kalacak halimiz yok.
Zaten eve sonradan dahil olanlar onlar.
esimin abisi cok otoriter.
Gorumcemi de peceye soktu. 6 yasindaki yegenine de kisa kollu falan giydirmiyor, barbileri falan attirdi.
Nedense herkes ondan cekiniyor.
Onceleri oraya gittigimizde eglenirdik, simdi sirf sıkıntı stres,
Hic icimden gitmek gelmiyor.

olacağı söyleyeyim,
çocuğun ailesi kıza baskı yapmaya başlayacak ailesine laf atacaklar vs.. kızın ailesi kıza neden bize uygun birini bulamadın diye sitem edecek erkek ailesi baskıların şiddetini arttıracak kızı dinsizlikle vs.. suçlayacak o esnada evleneceği kişi de bir bakmış ki ailesinin ağzına bakıyor.
en sonunda da kız eğer uyum sağlamazsa ilişki bitecek takribi 3 ay içinde görücü usulü bir kızla evlendirilirken görecek sevgilisini.
klasik sözde dindar mantığı böyle işler.

Icine girmeden once ben de boyle dusunurdum, ama onlarla beraber ayni ortamda bulunmak zorunda olanlar icin ne kadar zor oldugunu tahmin edemezsiniz.
Bana uymuyorsa yasamam demek kolay.
Ben onlarla yasamiyorum lakin kucuk eltim yasamak zorunda.
Ben de gittigimde orda kalmak zorundayim. Sonucta esimin ailesini ziyarete gidip otelde kalacak halimiz yok.
Zaten eve sonradan dahil olanlar onlar.
esimin abisi cok otoriter.
Gorumcemi de peceye soktu. 6 yasindaki yegenine de kisa kollu falan giydirmiyor, barbileri falan attirdi.
Nedense herkes ondan cekiniyor.
Onceleri oraya gittigimizde eglenirdik, simdi sirf sıkıntı stres,
Hic icimden gitmek gelmiyor.
anlayisiniz ayni degilse zorlanmani anliyorum da, bu arkadas (konu sahibi) en basindan goruyor her seyi, kimse bsy saklamiyor, o zaman bile bile lades demesin, cunku gelin-aile birbirine uymadigi surece malesef sknti yasaniyor, hepimiz biliyoruz.. yalnizca din konusu degil bu..

Akrabaların ayrı odalarda oturmaları dindarlıktan değil, aileden aileye değişir bu
Sevgilini ve ailesini böyle kabullenmek durumundasın sanırım, ama ileride sana kapanman için daha çok baskı yapabilirler, hele de evlenirsen
Bunları göze alabiliyosan devam et, yoksa vazgeç. Yani evlilik düşünüyorsan eğer

Back
X