Sevgilimin dini inancının olmadığını öğrendim

mor_salli

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2018
61
19
18
34
Öncelikle herkese merhabalar,

Yaklaşık 2 aydır sevgilimle birlikteyiz.

Telefonda muhabbet ederken herhangi bir dini inancının olmadıgını öğrendim.

Bu durum benim içimde huzursuzluk yarattı.

Benim dini inancım var ama tabiki tam olarak dini vecibelerimi yerine getirdiğimi söyleyemem.

Hayatımda olan kişinin karakterini , huyunu suyunu seviyorum ama bu konudan dolayı içimde huzursuzluk yaşıyorum.

Daha önce böyle bir durumla karşılaşmış olanınız var mı?

Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler..

bu konu uçar gider ve kapatılır dini konular açmak yasak

karakterini,huyunu,suyunu,insanlığını seviyorsanız bence başka bir şeye gerek yok herkesin dini de inancı da kendine ne dindar denilen adamlar gördük karısına türlü türlü eziyetler eden vicdanı var mı önemi olan bence

daha çok şey yazarım da mübarek cuma günün de ban yemiyim :işsiz:

bu konu uçar gider ve kapatılır dini konular açmak yasak

karakterini,huyunu,suyunu,insanlığını seviyorsanız bence başka bir şeye gerek yok herkesin dini de inancı da kendine ne dindar denilen adamlar gördük karısına türlü türlü eziyetler eden vicdanı var mı önemi olan bence

daha çok şey yazarım da mübarek cuma günün de ban yemiyim :işsiz:
Sağolun da konu nasıl kapatılıyor yardımcı olur musunuz

Iki taraf da birbirine saygi gösterirse neden olmasin?is insanlarda bitiyor.Dinde zorlama olmaz olmamali.Insanlar degisir.Esiniz inanmaya da baslayabilir.Ya da siz de inancsiz olabilirsiniz.

etrafınızda kaç kişinin gerçekten tanrıya vs inancı var ki???
tanrıya inancım var dinlere inancım yok,insan elinden çıkma ve insan eliyle yontulma şeyler olduğunu düşünüyorum,değişmeden günümüze gelen bir din yok benim kanımca..
ve önemli olan iç güzellik ,merhamet gerisi boş..

etrafınızda kaç kişinin gerçekten tanrıya vs inancı var ki???
tanrıya inancım var dinlere inancım yok,insan elinden çıkma ve insan eliyle yontulma şeyler olduğunu düşünüyorum,değişmeden günümüze gelen bir din yok benim kanımca..
ve önemli olan iç güzellik ,merhamet gerisi boş..
teşekkür ederim

Sizin inancınızı aşağılayacak, ibadetinize karışacak ise sorun tabi ki olacaktır.
Herkesin inancı kendine, sevelim, destek olalım, hayatı birlikte yaşayalım diyorsa sorun olmaz.
Ama iki tarafın da bu konuda özverili olacağını sanmıyorum çünkü sizi şimdiden düşündürmeye başlamış.

Konu kapanmadan fikrimi belirtmek isterim. Eğer çok problem olmayacaksa ilişkinizin bu şekilde nasıl gideceğini gözlemle derim. Ben de dini inancim konusunda falaca gel git yasadim. Ve simdi bir yerde sabitlendim. Degismez demeyelim. Herkesin fikri, inanci degisebilir. Tabi degisir diyerek de bir seyleri zorlamanin anlami yok.
Bence ortak bir paydada bulusabilirsiniz. İliskilerde insan karsidakinin dusuncelerinden etkileniyor ister istemez.

Konu kapanmadan fikrimi belirtmek isterim. Eğer çok problem olmayacaksa ilişkinizin bu şekilde nasıl gideceğini gözlemle derim. Ben de dini inancim konusunda falaca gel git yasadim. Ve simdi bir yerde sabitlendim. Degismez demeyelim. Herkesin fikri, inanci degisebilir. Tabi degisir diyerek de bir seyleri zorlamanin anlami yok.
Bence ortak bir paydada bulusabilirsiniz. İliskilerde insan karsidakinin dusuncelerinden etkileniyor ister istemez.
teşekkür ederim

İnsanlara ve inançlara saygılıyım ama evlilik sözkonusuysa bu benim için anlaşamama nedeni olurdu.
İnançsız insanlar çevremde var ama evlilik yürümez bence..

Kalkıp da bir şeye zorlamak değil olay ama bir şekilde patlak verirdi.

Eşimle benim siyasi görüşümüz farklı mesela ama inanç çok daha farklı bir olay.

Back
X