Sevgilimin dini inancının olmadığını öğrendim

Bence sevgiliyken sorun olmayabilir ama evlenirseniz sorun olabilir. Çünkü inançlarımız veya inançsızlığımız genel yaşantımıza fiili olarak girer.. Örneğin siz evde mevlüt okutmak isteseniz eşiniz kabul eder mi? Ya da gusülsüz geziyo diye siz tedirgin oabilirsiniz, çocuk olsa kimliğinde ne yazıcak diye tartışma çıkabilir.. Çocuğa dua öğretmek istersiniz belki o karşı çıkabilir büyüyünce tarafını seçsin isteyebilir.. böyle uzar gider yani uygulamada biraz zor olabilir ;) Ama bunlar konuşulursa karşılıklı saygı olursa neden olmasın ;)

Öncelikle herkese merhabalar,

Yaklaşık 2 aydır sevgilimle birlikteyiz.

Telefonda muhabbet ederken herhangi bir dini inancının olmadıgını öğrendim.

Bu durum benim içimde huzursuzluk yarattı.

Benim dini inancım var ama tabiki tam olarak dini vecibelerimi yerine getirdiğimi söyleyemem.

Hayatımda olan kişinin karakterini , huyunu suyunu seviyorum ama bu konudan dolayı içimde huzursuzluk yaşıyorum.

Daha önce böyle bir durumla karşılaşmış olanınız var mı?

Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler..
Böyle bir durumla çok karşılaştım,sanki hepsi beni buluyormuş gibi. Olmaz dediğimde hepsi aynı cevabı verdi. "Ben seninle bir ilişkiye,evliliğe gideceğim ailenle değil. " Ama din,inanç konusunda iş sadece sana kalmış bir şey olmuyor ne yazık ki. Ailenin tuttutumu da önemli. İlerde çocuk yaptığında bu çocuk hangi değerlere göre yetişecek peki? Ya da sen her gün onun önünde namaz kıldığında bunu her zaman anlayışla karşılayabilecek mi? Açıkçası ben bu tür ilişkilerin devamının geleceğini sanmadigim için hiç bulunmadım böyle bir iş içinde. Sonra başınız ağrımasın.

Benim de yok ama olanlari da goruyoruz . Hep bir dedikodu , hep bir cekistirme, hep bir otekilestirme, hep bir sozum ona kul hakkina girme...

Insanin karakteri saglam olmali. Demek ki , bu da inancli olup olmamakla paralel olmayan bir durum.

Son düzenleme:
Dini inancınız eğer önemliyse, inancı olmayan biriyle evlenip evlenemeyeceğinizi bir araştırmanız gerek. Eğer dinen uygun değilse bile evlenebilirim, acaba fikir olarak sorun yaşar mıyım? diyorsanız, yaşamazsınız. Sizin içinde çok önemli olmayan bir konu olduğunu düşünürüm.

önemli olan din değil, içinde merhamet insanlık olsun yeter.geri kalan Allah'la kul arasında sanane? Ne dindarlar var çocuk tecavüzcüsü.bu kadar basit mi sevgilin senin için?git o zaman boynuna tabela as "özellikle müslüman arıyorum" diye.neyse kapanır bu konu zaten dini konu yasak.

Bi iliskide görüş, inanç, bakış açısının uyuşması önemlidir.. Kimseyi yargilamak degil bu, her seyiyle dusunmek lazim.. Bi arkadasinin inanci yok ise bu cok sorun olmayabilir ama sevgili/eş öyle degil.. Sen inaniyorsan onun inanmamasi problem olur..

Üstelik mesele farklı din değil, inançsızlık..
Mutlaka bir yerde sürtüşme çıkar. Farklı din oldu mu orta yol bulunur ama diğer türlü zor bana göre..

Çevremde inanmayan 2 insan var. Ve tavırları dini ritüellerle dalga geçer gibi. Ve inanmayanların genelinde var bu tavır. İstisnalar vardır mutlaka..

Genelde polemiğe girmem ama bir gün dayanamayıp tersledim "inanmamak zeka belirtisi değildir saygılı olun" diye..

Back
X