Sevgiliyi evlenmeye ikna etmek bu kadar zor mu? :(

Oyy bu ne boyle...
Arkadasim evlenmeye bu kadar merakli oldugunu erkek arkadasina, cevrene filan kimseye yayma boyle. Iyi gozle bakmiyorlar sizin gibi kucuk yasta asiri evlilik meraklilarina. Arkandan konusup gulerler sana. Yani bu ne boyle, yangindan kacar gibi evlencem de evlencem... O cocuk yakinda kacar, zaten bazi konusmalari da alayci. Bu tavirla kimse seni ciddiye almaz. Biraz ayaklarinin ustunde dur, hayatina bak, evlilik kacmiyor, illa ki olur. Bu sekilde kendini kucuk dusuruyorsun o cocugun da gozunde. Biraz kendine gel.

Hayir evlenmek istemeyen birini ikna etmeye calismakta ne oluyor? Adam zaten istese ister .. Ki bu yazdiklarinizdan anladim ki o sizden daha olgun dusunuyor.. Keza evlenmeyen istemeyen birini ikna etmeyi, bu yasina ragmen evlenmeyi, ve hepsini gectim sevdayla askla degilde seksle adama kendine baglamayi dusunen biri mantikli degildir bana gore.. Kendini bukadar alcaltma sen bir seks objesimisin ki onunla arandaki bagi bitek buna bagliyasin.. Evet oda onemli ama evlendikten sonra !! Akilli dusun biraz akilli dusunebilmek icin kucuk degilsin ..

evlenmeden yaşanan cinsellik zinaya girer günah üzerinede evlilik kurmayın derim ben
21 yasındasınız sanki 35 yasında 15senelik uzatmalı erkek arkadasınızdan bahseder gibisiniz
durun daha oda 22 yasında aile sorumluluğu nedir bilemezki evlilik öyle basit bir olgumu öyle kolay geri dönüsü olan bir durum olgu değil yapmayın allah askınıza oturun erkekler sizi istesin sizi arzulasın size dokunamasın sizin için erisin bitsin dimi yada hiç olmazsa sizin için uğrassınya kınamıyorum seni ...ama allahu teala kadını böyle yaratmadı hafiflik olgusuna düsmeyin.

Ben hayatımda böyle bir saçmalık duymadım. Hayır yani bizde 21 yaşında olduk, bir erkeği saçma sapan yollarla elimizde tutmayı düşünmek şurda bir yerde dursun, ne evlilik ne başka bir şey aklımın ucundan geçmezdi sadece okuyordum yani.

Senin maşaallah nasıl bir arkadaş çevren varmış da böyle, nasıl güzel akıllar vermişler sana. Tutarsın canım, evlenirsin de hatta, aynen bu yolda bu düşüncelerle yürü sen. Ne elde ettiğini o zaman görürsün elbet.

Öncelikle evlenmek için daha çok erken.. senin için de, onun için de...

Üstelik maddi durumu bahane olarak gösteriyor bence her erkek gibi evlilikten kaçıyor.. (haklı olarak) çünkü daha yaşı çok erken. Hele ki bir erkek için.. bir erkek asla o yaşta evlilik düşünmez. Yani bana göre...

Bence üstüne gitme,zorlama. Evlenen arkadaşlarına da özenip bir an önce evleneym diye düşünme sakın. Bir de bebekleri oldu diyorsun. Bu yaşta ne yapacaksın eline çocuğu alıp da?? hayatını yaşasana sen... ben daha 25 yaşındayım sözlüyüm nişan ekim-kasım gibi olacak. Ben bile geç kalmadım evliliğe... kimseye özenme kimsenin sonunun ne olacağı belli değil herkes kendinden sorumlu..

Geç olsun güç olmasın mantığında düşün bence. Hiçbirşey için acele etme sonu hüsran olmasın daha gençsiniz... benden bu kadar ;)

Son düzenleme:
Daha çok erken değil mi ya, hem 6 ayda bi' insanı nasıl tanıyabilirsin ki , bi ömür yetmezken.. Kadınlığını kullanmak ayrıca komik bir durum, kendine bağlıyorum derken soğutursun adamı. Sanırım adam daha sağlam adımlarla yaklaşıyor ama sen acelecisin. Belki de senin bu tavrın onu soğutmuş olabilir.. :50:

Son düzenleme:
Back
X