sevgiliyken çok kavga edip evlenince mutlu olunur mu?

theolog89

Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2013
35
0
16
Antalya
kızlaar bu sorunun cevabına ihtiyacım var.. erkek arkadaşımla sürekli tartışma halindeyiz. birbirimizi seviyoruz bu yüzden de ayrılamıyoruz ama sürekli bir atışma hali... evlilik amacındayız. ben ailemle tanışma meselesini erteledim (normalde bugun aileler tanışacaktı) o gunden beri daha da bi kötü olmaya başladık. oysa aileme açıldığımda cok güzel göstermeye başlamıştı sevgisini aramız da iyiydi. ama şiimdi ne olduysa fena haldeyiz..
sizce kötü giden sevgililik dönemi evlenince iyiye döner mi?

kızlaar bu sorunun cevabına ihtiyacım var.. erkek arkadaşımla sürekli tartışma halindeyiz. birbirimizi seviyoruz bu yüzden de ayrılamıyoruz ama sürekli bir atışma hali... evlilik amacındayız. ben ailemle tanışma meselesini erteledim (normalde bugun aileler tanışacaktı) o gunden beri daha da bi kötü olmaya başladık. oysa aileme açıldığımda cok güzel göstermeye başlamıştı sevgisini aramız da iyiydi. ama şiimdi ne olduysa fena haldeyiz..

Sanmam.
Evlenince sorunlar ikiye değil ona katlanır.:ssz:

Sanmam.
Evlenince sorunlar ikiye değil ona katlanır.:ssz:

ben çok fazla bu konularda tecrübeli değilim ama bi yakın arkadaşımın ablası çok fazla kavga ederdi nişanlısıyla,hemen hemen her fırsatta ve çok sürmeden de barışırlardı evlendiler ve şuanda ikiz bebişleri var,kişiye göre değişir birde düzenleyici taraf hep kadın tarafıydı onlarda yani sonuçta ipleri kendi eline alırsan ve kendi dediğinin de onun dediğinin de olmasını sağlarsan kesinlikle büyük bir çözüm oluyor işte bir de kişiden kişiye değişiyor :) ki tam terside olabilir Laale arkadaşımızın dediği gibi sorunlar ikiyken ona katlanır mazallah Allah korusun :) umarım kavga dolu günleriniz geride kalır

genel bişey söylemek güç:ssz: kavganın boyutuna bağlı, küslüğünüzün ne kadar sürdüğüne bağlı, barışırkenki davranışlarınıza bile bağlı:34:
eğer ufak şeylerden kavga ediyosanız evlenince onları görmezden gelmeyi öğrenirsin, büyük sorunlar varsa orasını bilemicem. bi de küslük çok uzamıyorsa da iyi bişey:34:
umarım sorunları en kısa zamanda çözer mutlu olursunuz:16:

kavga var kavga var.

yani kavga ettikten sonra uzlaşıp ortak yolu buluyorsanız bu sizi geliştirir.
yok eğer iki tarafta ben haklıyım kabul edeceksen yarışında olup değiştirme niyetindeyse yaşamak zor olur.
resmen düşman gibi pes ettirmek için sürekli ddişeceksiniz.

öte yandan evlilikte paylaşılan zamanın artacak.
daha çok şeyde tartışma çıkabilir.

Bu çok kişi için merak konusudur.
Evlenmeden önce hep sorulur alınan cevaplara rağmen
sen inanmak istediğine inanırsın ve evlenince güzel olacak diyerek
evlenirsin bir sonraki başlığın da neden evlendim ki?
olur..
Sıralama genellikle böyledir:ssz:

Bu kavgaların sebebi çok önemli bunun için.
Yani anlaşamıyoruz, bu yüzden tartışıyoruz ama arada aşk var dersen, tabi ki evlenince mutlu olunmaz.
Sadece aşk evliliğinin olmaması taraftarıyım. Zira öyle anlar geliyor ki gözünüz aşkı görmüyor.
O zaman mantık, anlayış giriyor araya.

biz sudan sebeplerle tartışıyoruz aramız bozuk oluyor. yine de birlikte devam ediyoruz ama hiç konusmuyoruz. niye ayrı değilsek onu da anlamıyorum... sanki evliyiz de birbirimize mecbur gibi devam ediyoruz soğuk soğuk... ben işin ciddi boyutunu biraz erteledim. ailelerin tanışma meselesini... o zamandan beri hır gür sonrası kocaman sessizlik... sonumuz ne olacak bilmiyorum...

Bu kavgaların sebebi çok önemli bunun için.
Yani anlaşamıyoruz, bu yüzden tartışıyoruz ama arada aşk var dersen, tabi ki evlenince mutlu olunmaz.
Sadece aşk evliliğinin olmaması taraftarıyım. Zira öyle anlar geliyor ki gözünüz aşkı görmüyor.
O zaman mantık, anlayış giriyor araya.

aşık filan değiliz abartılı bir şekilde.. ikimizde birbirimizin mantığına uyuyoruz. sadece arada sorunlar yaşıyoruz. niye telefonuma bakıyorsun gibi... fazla kurcaladıgımı düşünüyor herşeyini. bir kaç htası olmuştu ondan biraz tedirgindim. ama geçmiş olacagına inanıyorum.. böyle bizim sorunlarımız. ama yine de hep birlikteyiz. gunun büyük bi kısmını da birlikte geciriyoruz... ama işte çok soğuk o.

kavga var kavga var.

yani kavga ettikten sonra uzlaşıp ortak yolu buluyorsanız bu sizi geliştirir.
yok eğer iki tarafta ben haklıyım kabul edeceksen yarışında olup değiştirme niyetindeyse yaşamak zor olur.
resmen düşman gibi pes ettirmek için sürekli ddişeceksiniz.

öte yandan evlilikte paylaşılan zamanın artacak.
daha çok şeyde tartışma çıkabilir.

ne orta yolu buluyoruz ne de ben haklıyım diyoruz. ikimiz de susuyoruz.. bu uzun susmanın ardından yani bir kac hafta kadar sonra ancak konusuyoruz o zaman ikimizde özür dileyebiliyoruz. ama arada gecne bu bi kaç hafta beni sinir ediyor. çok soğuk oluyrz.. cevresindeki insanlara karşı hep benden daha ilgili oluyor ama beni es geciyor yüzüme bakmıyor görmezden geliyor.git dese bundan daha iyi...

sevgiliyken çok kavga ediyosanız evlenince daha çok edeceksiniz demektir. gerçekçi olmak lazım. tabii şu var, kavgaların sebebi önemli. uzaktaysanız birbirinizden, çok özlemekten insan hırçın olabiliyor. ama vara yoğa kavga çıkıyorsa evlenince daha da artacak daha da içinden çıkılmaz bir hal alacak. çünkü evliliğin sorumlulukları bambaşka..

ama bazı çiftler de var, 20 senelik evliler örneğin 20 senesi de kavgayla geçmiş. aradaki sevgi bağı öyle kuvvetli ki birbirlerinden kopamamışlar. onların da anlaşma tarzı böyle. yine de huzurlu sakin saygılı bir evlilik kadar insana iyi gelen bişey olabilir mi..:ssz:

Son düzenleme:
her ilişkide kavga olur derdim önceden, biz de hep bi çekişme halindeydik.. bi düze çıkamazdık.. olmuyorsa zorlamayacakmışsın ben bunu çok geç anladım.. çözüme değil de soruna odaklı biriyle yaşanmıyor, kendiyle barışık olamayan biriyle yaşanmıyor, insanın geçinmeye niyeti olacak.. geçimsiz oldu mu insan alttan ala ala giden senden gidiyor.. hakkında en hayırlısı olsun..

Kuzenim geldi gözümün önüne.. Aynı dertle evlendi 1 yıl sonra boşandı. Dayak, hakaret, aldatma.. mahvoldu kız.. Bence hiç adım atma. 3 ay ağlar susarsın.. Önüne bak aç gözünü..:20:

canm aynı şeyler ben yaşadm 2 sene içnde cok sacma şeylerden kawqa cıkarırdık ikimizde deli gibi kıskançtık halada öyleyiz gerci .. ama evlendigime hiç pişman olmadım .kavqalarımız azaldı ..daha anlayıslı olduk ikimizde ve şu an cok cok mutluyuz niye daaha önce evlenmemişim bu kdr uzatmşm bile dedigim oluyo .evlenince olgunlasıyosun karı koca oluyosun hayatı anlıyosun ve davranıslar tamamen degişiyo ..

kavganın sebebine ve boyutuna bağlı bence bu durum
aranızda aşk bağı kuvvetliyse her türlü halledersiniz problemi ama sanki siz birbirinize alışmışsınız gibi geldi bana yani heyecanını yitirmiş ilişkiniz gibi

bu arada eşimin ailesi beni istemeye geldiğinde kavgalıydık. nişan alışverişine gittiğimizde kavgalıydık. gelinlik bakmaya gittiğimizde kavgalıydık. hatta ben nişanı atmayı bile düşünmüştüm. iyiki atmamışım Allahım verdiğine şükürler olsun. benim hayatımın anlamı olmaya başladı daha bi bağlanıyoruz git gide şimdi.

diyeceğim o ki çok düşünmek, ciddi bakmak lazım olaylara.

Back
X