• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgiliyle cinsellik hakkında konuşmak doğru mu?

sevgiliyle cinsellilk hakkında konuşulmalı mı?

• evet

OY: 2 100,0%
  • hayır

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    2
  • Anket Kapalı .

shygirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2009
646
1
96
Eskişehir
selam bayanlar
uzun süredir kafama takılan bir sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum sevgiliyle cinsellik hakkında konuşmak doğru mu . diyebilirsiniz ki kimine göre doğru imine göre yanlıştır ama bu konuda ki ortak kanaatiniz nedir merak ettim.Cinsellik hakkında konuşan kızı erkek yanlış anlar mı? kötükedihüso

konuşulabilir ama bazı erkekler birsüre sonra bunu istismar edebilirler dikkatli olmak lazım.tabi genelleme yapmıyorum.gençler genelde bu konulara meraklılar kız olsun erkek olsun.yani neden peki dikkat etmek lazım. çünkü cinsellik konuşulmaya başlanınca birsüre sonra konuşulcak bişey kalmıyor merak başlıyor.bunlara hazırlıklı olmak lazım.bence şahsi kanaatim seviyeli olmakta fayda var.herşey zamaında güzel.

selam bayanlar
uzun süredir kafama takılan bir sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum sevgiliyle cinsellik hakkında konuşmak doğru mu . diyebilirsiniz ki kimine göre doğru imine göre yanlıştır ama bu konuda ki ortak kanaatiniz nedir merak ettim.Cinsellik hakkında konuşan kızı erkek yanlış anlar mı? kötükedihüso

Ortak kanaat diye bir şeyin söz konusu olamayacağı bir konu bence. Sorduğunuz sorunun cevabı size, sevgilinize ve ilişkinize göre değişir. Kimi ilişkilerde konuşmak bile doğru değilken kimi ilişkilerde yakınlaşmalar söz konusudur. Hayata nereden ve nasıl baktığınıza bağlıdır.

Ama acizane önerim, bunun söz konusu olması bile aklınıza soru işareti getiriyorsa bence yapmayın. Yanlış anlamaktan kastınız ne anlamadım ama kendinizi rahat hissetmeyecekseniz karşılıklı rahatlık ve güven ortamı oluşana kadar bekleyin. Gerçi nesini konuşacaksınız onu da anlamadım ama içinizden bir ses sizi rahatsız ediyorsa ona kulak verin.

Ortak kanaat diye bir şeyin söz konusu olamayacağı bir konu bence. Sorduğunuz sorunun cevabı size, sevgilinize ve ilişkinize göre değişir. Kimi ilişkilerde konuşmak bile doğru değilken kimi ilişkilerde yakınlaşmalar söz konusudur. Hayata nereden ve nasıl baktığınıza bağlıdır.

Ama acizane önerim, bunun söz konusu olması bile aklınıza soru işareti getiriyorsa bence yapmayın. Yanlış anlamaktan kastınız ne anlamadım ama kendinizi rahat hissetmeyecekseniz karşılıklı rahatlık ve güven ortamı oluşana kadar bekleyin. Gerçi nesini konuşacaksınız onu da anlamadım ama içinizden bir ses sizi rahatsız ediyorsa ona kulak verin.
canım ciddi bir ilişki desem cevabın ne olurdu:enbuyukkk:

Ciddisi middisi
böyle konular açıldı mı çabuk kapanmalı
yoksa denildi az önce zaten bu kez nasıl olur diye
merak baslar bazı durumlarda..
ciddi derken evli değilsin sonuçta..
herşey zamanı gelince yaşanmalı diyorum ki olası pişmanlıkları engeleyebilmek için..
(ben hala geri kafalıyım..) üzgünüm :1no2:

ciddi olunca zaten bence çok merak edilmemeli zaten herşey öğrenilcek.sonta çok yüze vuruluyor.erkeklerin istismar ediyorlar dediğim nokta bu.ciddi ciddi diye diye valla neler neler götürüyorlar .. yinede yanlış anlama .herkes böyle değil kesinlikle genelleme yapmıyorum.herkesin hayat tarzı hayata bakışı farklı.ama arkadaşın da dediği gibi bi an bile bu yanlış mı diye düşünüyorsan yapma.malesef gençler özelliklede erkekler pek meraklı

İlişkiniz ciddi ise saygı duyarım, Allah bozmasın derim.

Güven konusunu aşmışsınız ama yine de bakış açınıza bağlı. Evlilik öncesi cinselliği nasıl gördüğünüza bağlı. Bu konuda mutlak doğru veya mutlak yanlış diye bir şey yok, sizin doğrunuz sizin içinizde saklı. Ben bunu bilmediğim için bir şey diyemem, hoş bilsem de diyemem. Ama şunu söyleyebilirim ki, aktiviteye geçme kısmına sıcak bakmıyorsanız bunun muhabbetini de yapmayın, gerek yok. Değilse de ileride her koşulda yaptıklarınızın/konuştuklarınızın arkasında durabileceğinizden emin olun. Bu sitede çok rastladım, birlikteyken bir şeyler yaşamaya sıcak bakıyorlar, o zaman sorun olmuyor, ama ayrılık gelip çattığında "çok pişmanım, hata yapmışım" diye sızlanıyorlar, bence çok acı. İnsanın "evet yaptım ama bence yanlış değildi, pişman değilim" diyebileceğinden emin olması gerekiyor. Uzattım ama bunu yazmak istedim.

İlişkiniz ciddi ise saygı duyarım, Allah bozmasın derim.

Güven konusunu aşmışsınız ama yine de bakış açınıza bağlı. Evlilik öncesi cinselliği nasıl gördüğünüza bağlı. Bu konuda mutlak doğru veya mutlak yanlış diye bir şey yok, sizin doğrunuz sizin içinizde saklı. Ben bunu bilmediğim için bir şey diyemem, hoş bilsem de diyemem. Ama şunu söyleyebilirim ki, aktiviteye geçme kısmına sıcak bakmıyorsanız bunun muhabbetini de yapmayın, gerek yok. Değilse de ileride her koşulda yaptıklarınızın/konuştuklarınızın arkasında durabileceğinizden emin olun. Bu sitede çok rastladım, birlikteyken bir şeyler yaşamaya sıcak bakıyorlar, o zaman sorun olmuyor, ama ayrılık gelip çattığında "çok pişmanım, hata yapmışım" diye sızlanıyorlar, bence çok acı. İnsanın "evet yaptım ama bence yanlış değildi, pişman değilim" diyebileceğinden emin olması gerekiyor. Uzattım ama bunu yazmak istedim.
yok canım evlilik öncesi cinsel aktiviteye geçmek gibi bir durum söz onusu olamaz aramızda sadece bu konuların konuşulmasını kastetmiştim:enbuyukkk:

yok canım evlilik öncesi cinsel aktiviteye geçmek gibi bir durum söz onusu olamaz aramızda sadece bu konuların konuşulmasını kastetmiştim:enbuyukkk:

Ama madem yapmak istememek için sebepleriniz var, aynı sebepler bunların konuşulmasını nasıl meşru kılıyor ki?

Dediğim gibi, nesini konuşacaksınız bilmiyorum, ama madem bir kararınız var, bence arkasında durun. Bunları konuşmak şu aşamada size hiçbir şey kazandırmaz, ama hem tutarsız davranmış olursunuz, hem de zamanla iradeniz zayıflar diye düşünüyorum. "söz konusu bile olamaz" dediğiniz bir şeyi zaman içinde kendi kendiniz için sıradanlaştırmayın, basitleştirmeyin. Madem öyle, bırakın özel kalsın.

bence sadece evlilikte konuşulmalı . eger evlilik öncesi cinsel ilişki varsa olabilir konuşulabilinir.
zaten neyini konuşacaksınızki .evli degilseniz ve cinsel ilişkide yoksa bu tür konuşmalar her ikinizdede cinsel iştaga yol açabilir.

biz esimle nisanliyken konusuyorduk,
ona korkularimdan bahsediyordum oda beni rahatlatiyodu saolsun.

bu konuda karsindakinin fikirlerini, isteklerini bilmekte fayda var diye düsünüyorum
sonucta ben esimle bunlari hic konusmasaydim
ilk günümüzde daha cok tedirgin olacaktim, daha cok utanacaktim kocamdan belki.

ama bizim böyle "seni istiyorum" iste "simdi yanimda olsan keske" muabbetimiz olmadi,
cinselligi konustuk tamam ama daha cok merak ettiklerimi sordum, o anlatti bazi seyleri.
evlilikte cinselligin önemini, cinsellikte bilinen yanlislari, erkeklerin bakis acisini, dini konulari. daha cok genel konustuk...

benim fikrim evlilik öncesi bu konular konusulmali, iliskinin boyutuna ve karsindaki insana bakar. en uygunu nisanlilik dönemi sanirim...

konuşulması hoş değil kanımca...
ne kadar ciddi olursanız olun...Rabbim nasip etmeyince olmuyor..hiç birşeyin garantsi yok,,bu durumda şimdi bile böyle tereddütlerin varsa emin ol Allah göstermesin ayrılırsanız eğer büyük bi pişmanlık ve vicdan azabı bırakmayacaktır peşini...şuanki kararsızlığından belli bu...
bu nedenle pişman olacağını düşündüğün şeyler yapma
olumunekankayizsmile

cık ooooooomaaaaaazzzz çok ayıııııııııııpppppppppp ohaoldumsmileohaoldumsmileohaoldumsmile(yani bence konuşulmasa daha iyi ne gerek var ki sonrada bi coşacak konuştun diyelim ne konuşucan nasıl konuşcan)guclubacismileguclubacismileguclubacismileguclubacismilesositosositosositososito

benece makul seviyede konuşulmalı ki adamın bu yönde nasıl olduğunu az çok bilmek lazım.. ne bileyim en azından sapık mı anlamak lazım yani.. hoş konuşarak ne kadar anlaşılır bilemiyorum ama hiç konuşmamak da bana doğru gelmiyor..

Özellikle cinsellik konusunu açmadım ama konu bir şekilde oraya gelirse çekinmem ben..
Ne var ki bunda?
Bence abes değil..
Adam bu şekilde küçük düşeceğimi düşünüyorsa keyfi bilir..
Eninde sonunda yaşayacağımız bir güzellikten bahsediyoruz di mi?

konuşulmalı,şart bence konuşmak
sonra yazarız kkya eşimin şöyle isteği var,böyle sapık,eşcinsel v.s...

düşünün bi ayakkabıcıya gittiniz,ayakkabıya bakıp hemen alır mısınız
giyer hemen çıkarır msınız

yoksa giyer,rahat mı değlmi diye şöyle bi yürür müsünüz

hangi müşteri tipi daha az zararla atlatır sizce:roflol::roflol::roflol:

Bazı şeyler konuşulmalı bence karşındakini de tanımak açısından ama mesela daha 1 aylık bir ilişkide böyle konuların açılması hoş değil bir kaç senelik ise ve karşındaki insan da sana güven veriyorsa hem de bilgilenmek açısından ya da korkuların varsa kafanda onlardan kurtulmak açısından konuşulması iyidir. Burda o kadar çok şey okudum ki erkeklerin bile kadınlar hakkında cahil oldukları pek çok konu var sonra ilk gece bir sürü problemle karşılaşan var sen de ona bilgi verebilirsin o da sana bilgi verebilir yani.

Son düzenleme:
konuşulmalı,şart bence konuşmak
sonra yazarız kkya eşimin şöyle isteği var,böyle sapık,eşcinsel v.s...

düşünün bi ayakkabıcıya gittiniz,ayakkabıya bakıp hemen alır mısınız
giyer hemen çıkarır msınız

yoksa giyer,rahat mı değlmi diye şöyle bi yürür müsünüz

hangi müşteri tipi daha az zararla atlatır sizce:roflol::roflol::roflol:

allah canıııığııı almaya emiiii delikafaduldendelikafaduldendelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

ben 1,5 yıllık sevgilimle her şeyi konuşurdum ama sadece konuşma olarak da kaldı, konuşuyosan yaparsın diye bişey de yok yani, ki baya baya konuşurduk şimdi içeriğini anlatmiyim ama bence konuşulmalı yani, uzun bi ilişki içinde konuşulmuyosa zaten bi sorun var demektir bence, hani en azından kızın endişelerini gidermek adına bi muhabbet olabilir, şu anda ayrıldık ve de konuştuklarım için pişman deilim sonuçta reel hayat içinde bi yakınlaşmamız olmadı sırf muhabbet ettiğim için de "namussuz" hissetmedim yani kendimi, tabi herkesin kendi dünya görüşü ben karışmam:)

konuşmaya değer biri ile özellikle eşin olucağına inandığın biri ile bunları konuşmak yaşamak güzel ama değmeyen biriyle konuşmak çok sakıncalı ayrılık sonrası laf çıkartırlar benle neler yaptı neler gibisinden allahım korusun hepimizi tabi değen ve değmeyeni de anlayabilmek çok önemli

Son düzenleme:
Back
X