• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevilen geri dönsün diye dua etmek doğru mu sizce ?

them_at

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2011
192
32
118
Ankara
Evet kızlar şu sıralar hep bunu düşünüyorum. 2 yıl boyunca zaman zaman ayrılıp barıştık ama 3 hafta önce yine ayrılmak istedim ben, çok ilgisizdi çünkü. Benimle mutlu olduğunu ama değişemeceğini, yapısının bu olduğunu söyledi ve ben şimdiden özledim onu :/ Bilmiyorum benim için doğru kişi o mu değil mi ama gönlümdekinin hakkımda hayırlı kişi olması için dua etsem ? Dinen bunun boyutu ne bilmiyorum, ve şu da var.. Çok kırdı beni zamanında, bazen unutup yoluna bak dua ettiğine bile değmez kızım diyorum ama çoğu zaman bi başka erkeğe sarılmak fikri bile kahrediyo beni. Lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle..

eski sevgilimden ayrıldığımda çok kötüydüm. kendimi toparlamak için allaha çok dua ettim. allahım dedim hayırlıysa en kısa zamanda bana dönsün, hayırsızsa en kısa zamanda aklımdan gönlümden çıksın diye. veeee ona karşı içimde hiç birşey kalmadı. hem kendini daha iyi hissedersin.

Beni anlatıyosun sandım bi an:43:

Canım haklı olan taraf sen isen yani haksız yere bırakmadıysan onu,dönmesi için dua etmenin bi sakıncası yok.Ama döner mi diye sorarsan;eğer ki gerçekten haklıysan seni üzüp o kalbini kırdıysa,er geç pişman olup dönecektir diye umuyorum.
Kısaca şöyle diyim,kötü dua(beddua) etmediğin sürece günah olmaz canım.

İnşallah kabul eder Rabbim dualarını:61:

Canım bunun çok kolay bir yolu var istihareye yat.Hayırlı olup olmadığını görebilirsin biraz araştırmanı tavsiye ederim istihare nedir diye.Bence bunun psikoloji de açıklaması da şudur bilinç altı sizdeki bulunan bütün verileri işleyip size bir şekilde gösteriyor olumlu veya olumsuz diye. (bilinçaltının problem çözme gibi bir özelliği var.)Bu niyetle yatıldığı zaman rüya da görme olasılığı çok yüksek.

canim iliskiden memnun olmayip giden sensin.
Onun geri donmesi icin dua etmen sacma olmazmi.
Bu durumda gururunu ayaklar altina alip donmesi gereken sensin.
Bu arada hic kimse kolay kolay huyunu suyunu degistirmez.
Bu yuzden olurda donersen beklentilerini degistirmelisin ve ilgisiz bir kisiyle omur
gecirip gecirmemek hakkinda bir karar vermelisin.
Valla analar ne yigitler dogurmus.
Evlenecegin kisiyi once mantiginla sec sonra gonlunu ver. Yoksa cok aci cekersin.
Tabi bu soylediklerim once benim kulagima kupe olsun..
Ayrica gecmicek hic bir aci yoktur. Olsaydi eger evlatacisi ceken anneler hic toparlanamazdii..

her hayırda bir şer_ her şerde bir hayır vardır derler..
yazdıkların o kadar çelişkili ki...:26:hem mutlu değilim ,
bana karşı ilgisiz demişsin hem de onu çok özledim..
içindeki boşluğu doldurmak için başkalarına fırsat
vermenin vakti gelmedi mi? kendi biraz değerli hissetsen...:31:

Neden yanlış olsun ki?:26:
Ben ediyorum.
Güzellik,mutluluk istiyoruz Yaradandan.:31:
Hiç kimseye sıkıntı dilemiyoruz ki..:ssz:

bende diyorum ne kadar doğru bilmiyorum ama hayırlısı diyorum allahım hayırşıysa nasip et değilse etme diye çok canımın yandığı dönemler oldu dualar bana teselli oldu.

merhaba arkadaşlar, ben aranıza yeni katıldım, konuyu görünce yazmadan duramadım :)

ben de üç sene önce çok sevdiğim erkek arkadaşımdan ayrılmıştım, çok acı çektim, çok üzüldüm. ama dilimden dualar hiç düşmedi. hep hayırlısını istedim ve sabrettim. Allah dualarımı kabul etti, ve erkek arkadaşım yanlış yaptığını anladı. 2012 sonunda kısmetse evleniyoruz. diyeceğim o ki, eğer dualarınız hayırlısıysa zaten kabul olur, olmuyorsa, Allah sizi koruyor demektir.

madem mutlu değilsin, şuan ondan ayrılmanın verdiği bi boşlukla onu özlediğini düşünüyosun gibi geldi bana :26:
ilgisiz erkek zordur, sende ayrılmak istediğine göre, buna katlanmak istemiyosun demekki..
tüm bunlara rağmen geri birlikte olmak istiyosan elbette dua edilebilir bencede bi sakınca olduğunu sanmam..
ama bi arkadaşta söylemiş; ayrılan sensin, o dönsün diye dua etmek yerine senin dönmen gerekir bence..
dua ederkende hayırlısını istemek gerek her zaman..
bi söz vardır; "olmadı diye sızlandığın duaya, gün gelir olmadı diye şükredersin"
hakkında hayırlısı olsun inşallah :31:

ya zaten o an insan acısından ne yapacağını bilemiyo tabi tekrar dönsün diyo dua ediyorsun pişmanlıklar falan ama şunu unutma zamanla neyin ne olduğunu anlarsın sadece bekle sabret

Sevgiliden de ayrılsan , paranda bitse, hastaysan iyileşmek için de, ne için olursa olsun dua edeceksin tabi ki
Bunun kötü bir yanı yok ki.
Dua ile varız biz.
Dua ile rabbimizle konuşuruz.
O yüzden yeter ki dua et.
Rab kabul etmeyeceği duayıda ettirmez merak etme.
Kendimle alakalı bir durumu anlatayım.
2.5 yıl önce çok sevdiğim erkek arkadaşımdan ayrıldım.
O kadar üzülüyordum ki günler geçmiyordu.
Bırak günleri dakikalar geçmiyordu.
Kalbim sıkışıyor ölecek gibi oluyordum.
Uzun lafın kısası bilindik ayrılık acısı yaşıyordum.
Bir şey yapmalıydım. Onu arayamıyordum. Çünkü beni bırakan oydu. Yalvarmak gibi bir şeyi kesinlikle yapamazdım.
Ben de dua etmeye başladım.
Aklıma ne gelirse. Bulduğum her duayı okuyordum.
Namazlardan sonra hep elimi açıp rabbime yalvarıyordum.
'Allahım ne olur geri gelsin. Artık mutlu olalım ama başkası varsa gelmesin.'
Bu kısma dikkat çekmek isterim. O zaman benden ayrılırken temel olarak kavga ettiğimiz için yapamadığını söylemiş yıprandığımızdan dolayı ayrılmak istediğini dile getirmişti. Yani ortada başka bir kız olma ihtimali aklıma gelmiyordu. Ne hikmetse de her duamda başkası varsa gelmesin diyordum.
Böyle 6 ay geçti. Bir süre sonra ümidimi yitirdim.Geri gelmedi. Sonra öğrendim ki aslında bir kız için terk edilmiştim.
Hayırlısı buymuş. Şimdi diyorum ki iyi ki gelmemiş iyi ki olmamış.

Sen duanı et ve merak etme senin için uygun olan ne ise onu verecektir Allah.

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki arkadaşınd ediği gibi bende her duayı ederdim gece 2/3 demez kalkar namaz kılar dua okurdum secdede dönsün diye sonra bktım dönmeye niyeti yok bana pislik atıyo sonra rabbim sana havale ediyorum sen bana yapılanuıda benim yaptığımıda biliyorsun diye dua ettim ve başka kızlarlada gördüm bu insan benim 3 ay sonra evleneceğim insandı şimdi daha başka şeyler öğrendikçe diyorum ki Allahım sana şükürler olsun ben o hayrı görüyorum enson bir akşam kalkıp beni kurtardığı için şükür namazı kıldım he bakma hala canım yanar arada ağlarım ama neden olduğunu b,ilmiyorum sevdiğim içinmi verdiğim değeri hak etmediği içinmi yoksa ben nasıl bunu sevdim diye mi boşver canım
Allahtan hayırlısını kaşıma çıkar diye dua et hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun birşey olmuyorsa mutlaka bir hayır vardır ben öğrendim artık hayırlısı deyip geçiyorum herşeye

Çok teşekkür ederim arkadaşlar, elbette dua etmenin ne kadar önemli oldğunu biliyorum ama hani gönlümdeki kişi hakkımdaki hayırlı kişi olsn diye dua edince sanki kadere karşı geliyo gibi mi olur acaba dedim ama araştrdm braz bi sakıcası yokmş.. Bi de ayrılmak isteyen sensin istiyosan sn geri dön diyenler olmuş fakat şu 2 yıl içinde yaptığı büyük hatalara rağmen ilk adımı hep ben attım ve artık çantada keklik gibi görüyodu beni doğal olarak, bunun da verdiği bi rahatlıktı ondaki.. Nasılsa benim mantığı hayli ağırdı, ama bence seven insan fedakarlık yapmalı, bn yapıyosam ondan da beklerim bunu.. Evet şikayetçiydim ve o da bunun farkındaydı fakat düzelmek için hiçbir şey yapmadı.. Dua ediyorum bakalm, eminim Rabbim en hayırlısını verecektir..

Canım bunun çok kolay bir yolu var istihareye yat.Hayırlı olup olmadığını görebilirsin biraz araştırmanı tavsiye ederim istihare nedir diye.Bence bunun psikoloji de açıklaması da şudur bilinç altı sizdeki bulunan bütün verileri işleyip size bir şekilde gösteriyor olumlu veya olumsuz diye. (bilinçaltının problem çözme gibi bir özelliği var.)Bu niyetle yatıldığı zaman rüya da görme olasılığı çok yüksek.

Bütün rüyalar bilinç altı değildir..sizin söylediğiniz dua niyettir ve allah hayırlı olanı gösterir,bilinç altı değil..bilinç altı rüyaları ayrıdır..

Back
X