sevilmeme hissi..

mutlumelo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2014
1.741
En iyi cevaplar
1
3.176
133
Arkadaşlar merhaba,
Küçüklüğümde babannem halalarım amcam gibi yakınlarım tarafından fakiriz diye çok dışlandık. Aynı bahçe içerisinde yaşadığımız babanneme gelirlerdi misafir olarak ve biz minnacıkken bizi tanımazdan gelirler lüx eşyalarıyla hava atar giderlerdi.. ondanmı kalma bilemiyorum ama, yoğun ve bazen hezeyana varan bir sevilmezlik dışlanmışlık hissim var.Adaletsizliği sevmeyen ve yalakalık yapamayan biriyim. Ve hangi ortamda olsam mutlaka sebepsiz yere bir dışlanmışlık yaşıyorum.Anlamadığım şey ise şu; neden hiç uç bir davranışım yokken dahi dışlanıyor ve sevilmiyorum?Kibar temiz güler yüzlü biriyim oysa.. ya da neden bunu bu kadar önemsiyorum? Yani bu his öylesine büyük ve bende etkisi çok ki dünyadan bir an evvel ayrılmayı istiyorum.Çünki bu hislerle iş hayatında tutunmak çok zor gerçekten..Sizlerin yapısı nasıl bu konuda? kendinizi dışlanmış ya da değersiz hissedermisiniz ya da bunu ne derece önemsersiniz?

Aslında sen iyi olduğun için onları dışlamış oluyorsun :)
Bende hep aynı şekilde doğrularımla yaşarım yamuk insanlarla olamam ve rahatsız olurum ya da onlar benden rahatsızlık duyar.
Boşver gitsin sen özel ama yalnız biri olarak kalmaya devam et yada onlar gibi olmak zorundasın seçim senin.

Belki siz en bastan dislanacakmis gibi davrandiginiz icin insanlar o sekilde tepki veriyordur. Yani cok ufak, kimsenin hatta sizin bile fark etmediginiz davranislardan bahsediyorum. Genellikle sevilmeyi cok kucukken ogreniriz. Sonradan da ogrenilebilir, ama bilincli caba ister.

Bir çok bunun gibi üzerinizden atamadığınız saplantılı denebilecek düşünceler çocukluktan kalma travmalardan kaynaklanabiliyor. Çoğu insan evet bazı durumlarda ve ortamlarda dışlanmış hissedebilir ama önemli olan bu durumun her ortamda ve her zaman mı hissediyorsunuz. Çünkü bu gibi duygular insana arada uğrar ama kalıcı olmaması sağlıklı olan. Kendinize vakit ayırın ve kendinizi dinleyin. Çünkü siz kendinize değer verirseniz insanlar da size değer verirler ve bu konu hakkında kişisel gelişim kitapları okuyup YouTube dan videolar seyredebilirsiniz. Ayrıca bir uzmandan da yardım almaktan çekinmeyin.

Siz kendinizi sevmediğiniz ve kendinize güvenmediğiniz için herkesin de sizin hakkınızda o tarz yargıları olduğunu düşünüyorsunuz.Oysaki başkaları sizin aynanız.Kendinize güvendiğinizde herkes sizi beğeniyormuş gibi gelecek.Olay tamamen beyninizin içinde.Tecrübeyle sabit.Kendinizi geliştirecek şeyler yapmalısınız.Daha çok okumalı,daha çok gezmelisiniz.Güveniniz arttıkça bu durum da ortadan kalkacak

Kendinize güveniniz yok tamamen bununla ilgili. Ne kadar önemsemesseniz o kadar çabuk düzelir

ortama kafanda "ben sevilmicem, dışlanıcam, uyum sağlayamıcam" diye kendinizi kodlayıp bu korkuyla girerseniz öyle bir enerji yayarsınız ve korktuğunuz başınıza gelir ne yazık ki. neticede herkes insan ve aslında her insan kendi içinde az çok kompleksler ve kimi konularda eksiklik hisleriyle dolu, insanın fıtratı bu. kontrol edebilmek önemli. Bu arada ufak bi tiyo, fazla kibarlık ve nezaket çoğu kişinin sizi pısırık olarak algılamasına sebep olur.

Kendinize ne kadar değerli olduğunuzu hatırlatın. Kendinizi sevin, çok sevin. Siz kendinizi sevdikçe başkalarının davranışları ve sizin bu davranışlardan çıkardığınız anlamlar değişecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…