sevinmeli miyim üzülmeli mi ???

bg_bk

üvercinka*
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
387
235
53
Arkadaşlar buranın yeni üyesiyim bugün katıldım ve burdaki dayanışma çok hoşuma gitti doğrusu.
Derdime gelecek olursam şimdi ben ailemden ayrı bir şehirde üniversite öğrencisiyim bu yıl son sınıfa geçtim . 2 buçuk yıldır birlikte olduğum kişiyle aynı fakültedeyiz o benden bir sınıf büyük. bu yıl mezun oldu ve kpssye girdi. beklediğimizden daha düşük bir puan ve sıralama elde edince atanamayacağı kesinleşti yani bu durumda önümüzdeki yıl yine birlikteyiz çünkü sevgilim okuduğumuz şehirde ailesi ile yaşıyor aynı zamanda. onunla yine bir yıl birlikte geçirmeyi çok istiyorum kpssye hazırlanırken birbirimize destek olmak güzel olacak ama onu çok sevdiğim için bir yıl daha sınav stresi çekmesi de içimi yakıyor. sanki onun üzüntüsü beni mutlu ediyormuş gibi hissedip vicdan yapıyorum kendi kendime. onu teselli etmeye çalıştığımda da söyleyecek söz bulamıyorum sizce ne yapmalıyım bu durumda bir sevgiliye nasıl destek olunur

ya bu yıl çocuğa hiç destek olmadım hatta köstek oldum o yüzden suçlu hissediyorum. o ders çalışırken basit bir nedenden kavga çıkarıp yanıma çağırdım. ne bileyim sanki kötü sonuç alması benim suçum gibi. hala da gıkını çıkarmıyor senin yüzünden oldu diye. biliyorum çok basit bir şey ama üzülüyorum geceleri bunun için ağlıyorum

Siz uzulseniz çocuğun puanini mi yükseltecek ÖSYM? Buna olayin olumlu tarafini görebilme denir dert etmeyin..

O zaman bu yıl köstek olmayın da KPSS den daha iyi bir puan alsın. Geçmiş geçmişte kalmış. Olan olmuş zaten. Bence bundan sonra destek olup vicdanınızı rahatlatın.

Bir arada vakit geçirirken, bu üzüntü geçecektir zaten.
Üzülme hayırlısı buymuş diyebilirsin, şakayla karışık benimle bir sene daha geçirmek istemiyor musun diye takılabilirsin.
Ama üzüldüğünü belli etme, seninle ilgili bir durum da yok, kendini suçlu hissetme.
Bu yıl daha dikkatli davranırsın, telafi edersin.

Geceleri agliyor musunuz?yıllarcakKPSS te emek verip atanamayanlar ölsun o zaman..bu kadar küçüksşeyleri dert etmeyin ya bu sene özelde calisir bi yandan da sinava hazirlanir tekrar..

Bidaha girsin ya niye kafana takiyorsun bak böyle daha iyi olmus berabeer çalışıp atanirsiniz ins

bu yıl dershaneye gidemeyecek. ben gideceğim oradan öğrendiklerimle bilgilerim tazeyken onunla da paylaşacağım inşallah iki yılın da bilgi birikimiyle daha iyisini yapacak. inanın benden daha iyisini yapmasını istiyorum çünkü ailesi çok baskıcı çocuk sıralamasını bile söyleyemedi onlara. onun atama puanı benden daha fazlasını gerektiriyor bu yıl hem kendim için hem onun için çalışıp geçen yılki çirkefliğimi telafi edeceğim

ne kadar çalışırsan çalış bazen nasipten ötesi yok..derslerine çalışırken destek vermen kafi..ayrıyaten fikirlerini söylemene lüzum yok bence.

evet ne gelirse Allah'tan diye içimi rahatlatıyorum zaman zaman. atanamayan o kadar çok öğretmen var ki bu sürpriz bir şey değil aslında

Bende bir yıl hazırlandım evde ama olmadı kısmet değilmiş demek ki bazı şeyler elimizde olmuyor.Kendinizi suçlamayın eğer bi şi insana kısmetse naparsan yap oluyor kısmet değilse kendini parçalasan olmuyor.İş stresi derdi olacaksa özelde çalışıp aynı zamanda hazırlanabilir.Hemde aynı yerde olmuş olursunuz.

inşallah hayırlısıyla atanır yoksa çocuk kafayı yiyecek aslında seneye tercihlerimizi beraber yaparken benzer yerleri yazarsak aynı yere gitmemiz daha olanaklı olacak. ama gel de anlat şuan atanamadığı için o kadar kötü ki olayın iyi yönlerini göremiyor bende ses edemiyorum.

Sen niye kendini suçlu hissediyorsun ki, senle alakalı bir durum yok, sadece yanında kalacağı için sevinmişsin, hepsi bu...

bence kendini suçlama bunda bir şey yok. bu sene çalışanda aynı puanı aldı çalışmayan da. sisteme sövmek lazım. Yani senle hiç alakası yok. geçmişi bırak şimdi asıl yardım etmeye bak. elele verin herşey gönlünüzce olur inşallah

kafaya takmaya aşırı değecek bir şey değil ama bu aralar çok duygusalım ailemle sorunlarım da oldu. o yüzden buna üzüldüm bu kadar. bir de bütün arkadaşları atanacak sanırım o yüzden koyuyor bu ona biraz. aslında onun ruh haline üzülüyorum çünkü üniversiteyi bir yıl geç kazanmış biri olarak bu hissi tahmin edebiliyorum. elbette çok başındayım eminim hayat ne sorunlar çıkaracak karşıma. sevgilim beni üzmeye kıyamaz ben üzülmeyeyim diye kendi üzüntüsünü bile belli etmez böylesine değer verdiğim canımdan bir parçam olarak gördüğüm kişiye kıyamıyorum bütün üzüntüm bu yüzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…