sevmediğim yerde sevdiğim işi yapmak. ne yapıcam bilmiyorum

Sizi cok iyi anliyorum.
Ben de dunyanin bir ucuna doktoraya geldim, cok zor bir arastirma ortamina dustum, calistigim insanlar beni cok zorladi, mobbing gordum/goruyorum. Ustune eski sevgilim benden birkac ay sonra yanima gelecekken ben o ulkede yapamam cok uzak diye gelmekten vazgecti. Cok cok zor basladi buradaki hayatim her sey ust uste gelince.

Ben akademisyen olmak istemedigim icin doktorami bitirip bitirmeyecegimden emin degilim. Yurtdisinda yasamak istedigim icin is bulana kadar ya da sartlarimi olusturana kadar devam ediyorum mecburen.

hemen hemen aynıyız canım. psıkolojım alt ust oldu resmen. en azından yurtdısındasın canım ben de yurtdısı dusunur oldum cunku kadro bulmak cok zor. allah yardımcımız olsun. elbet her zorlukta bır kolaylık vardır. ınsallah feraha erişiriz

aynı şehırdeymişiz gibi hisettim nedense.:oha:hatta doktora harıcınde diğer tanımlarda uyuyor.

erzurum canım :KK43: istanbuldan erzuruma atandım. ama gel görki hıc alısamadım soguk. ınsanları da bır garıp. iş ev arasında yalnızlıktan, oturup çay içmeyecegım ınsanları aklımda buyutup takıyorum. kendımı üzüyorum. ama istanbuldayken işsizdim işsizlik derdım vardı ama evimde aılemle ve sevdıklerımleydım :KK43:
bır gün çyaya beklerım ıkı saatlık yol ama olsun .=)

Sevdigi isi yapabilmek ugruna tum profesyonel hayatina bir sunger cekerek yepyeni bir baslangic yapan ve iyi bir akademisyen olmak icin yola cikan 30+ bir kadin olarak yaziyorum: Sevdiginiz isi asla birakmayin!

Insanin sevdigi bir isi olmasi oyle buyuk bir sans ki... Su an bunun mucadelesini veriyorum. Bogulacaksam buyuk denizde bogulmak istiyorum. Her sey ne icin? Nefes aldigim surece sahip olacagim o isi askla, tutkuyla yapabilmek icin.

Lutfen isinize odaklanip dis dunyayi sessize alin. Bugun oradasiniz, yarin ise bambaska bir yerde. Hayat yarin size ne guzellikler sunacak kim bilir. Yarin guzel olacaksa, bugunu yasamaya degmez mi sizce? :KK36:

Arkadaşlar merhaba

Öncelikle biraz kendimden bahsedeyim. Doktora yapıyorum ve doktoradan sonra işsiz kalmamak için neresi olursa olsun giderim mantığıyla Batıdan doğuya bir üniversiteye akademisyen olarak atandım. Doğduğum büyüdüğüm şehirden çok ama çok uzağım. Belki çoğu kişinin hayalindeki meslek , maaşı güzel garantisi de var ama nankörlük olacak biliyorum bu şehre hiç alışamadım. bu nedenle doktorama ve işime konsantre bile olamıyorum. İstifa etsem dışarıdaki işsizliği de biliyorum. Resmen şehir beni boğuyor hissediyorum. Burada kendimi çok değişmiş hissediyorum. Örnek verecek olursam giyim tarzımı mecburen buraya uydurmak zorunda kalıyorum veyahut da burada yalnızlıktan Hayatıma giren belkıde oturup cay içmeyeceğim kişilerle takılıp, kafamda onları büyütüp cok takıyorum boylelıkle de atlatamayıp uzuluyorum.

eskiden böyle değildim çünkü mutlu oldugum yerdeydım ama işssizdim:KK43: bu aralar sanırım cok bunaldım. doktoradan sonra yurtdısına gıtme gıbı ıstegım oluştu. çünkü kuzenim bile sen orda mutsuzsun daha nezamana kadar orda olucaksın kafayı yersın dıyor. dogru da dıyor bence. cunku psıkologa bıle gıtmeye basladım :KK43:

bu aralar ne yapacagımı ve ne yapmam gerektıgını bılmıyorum. çıkmazdayım. ya istifa edip işsiz doktoraya devam edicegim ya da nankörlük yapmayıp katlanıp doktoradan sonra buralardan çekip gidicem. siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? içimi dökmek istedim
Bende 5 yıl önce sizinle aynı durumdaydım.. kültürünü bilmediğim insanlar ve tek başına olmak beni çok zorlamıştı.. sanırım bu biraz da karakterle alakalı kimisi çabuk adapte olabiliyor..
ben ise hala yer yer zorlanıyorum.. en kötüsü de zamanla onlara benzemeye başlıyorsun..

Sevdigi isi yapabilmek ugruna tum profesyonel hayatina bir sunger cekerek yepyeni bir baslangic yapan ve iyi bir akademisyen olmak icin yola cikan 30+ bir kadin olarak yaziyorum: Sevdiginiz isi asla birakmayin!

Insanin sevdigi bir isi olmasi oyle buyuk bir sans ki... Su an bunun mucadelesini veriyorum. Bogulacaksam buyuk denizde bogulmak istiyorum. Her sey ne icin? Nefes aldigim surece sahip olacagim o isi askla, tutkuyla yapabilmek icin.

Lutfen isinize odaklanip dis dunyayi sessize alin. Bugun oradasiniz, yarin ise bambaska bir yerde. Hayat yarin size ne guzellikler sunacak kim bilir. Yarin guzel olacaksa, bugunu yasamaya degmez mi sizce? :KK36:

inşallah canımmmmm inşallaahhh cok teşekkür ediyorum yorumun için.

evet canım ustelık cok soguk kışın eksi 20lerde :KK43:(( gecıcı dıye dusunmeye basladım zaten canım cunku omrumun sonuna kadar burda kalsam kafayı yerım gercekten :KK43:((
erzurum soğuktur yalnız büyükşehir kendisi..orda görev yaptım üstelik ocak ayında başlamıştım göreve..kıyı şehirnde doğrum istanbulda okudum..erzuruma gittğimde hayatımda okumadığım kadar kitap okudum eski arkadaşlarımla telden konuştum yukarlarda bir arkadaş söylemiş aynen öyle kendime kendim bir dünya kurdum.su en görev yaptığım yerde hala öğlenleri ya da iş harici görüştüğüm kimse yok çünkü bana göre arkadaşlık öyle lalettayin bir şey değil.ailenizle konuşun eski arkdşlarınızla görüşün telden netten..3 seneye gelince... üniversiteye ilk başladığınız sene dört sene bitmez derdik ama göz açıp kpayıncaya bakmışsınız bitmiş..kolaylıklar dilerim

erzurum soğuktur yalnız büyükşehir kendisi..orda görev yaptım üstelik ocak ayında başlamıştım göreve..kıyı şehirnde doğrum istanbulda okudum..erzuruma gittğimde hayatımda okumadığım kadar kitap okudum eski arkadaşlarımla telden konuştum yukarlarda bir arkadaş söylemiş aynen öyle kendime kendim bir dünya kurdum.su en görev yaptığım yerde hala öğlenleri ya da iş harici görüştüğüm kimse yok çünkü bana göre arkadaşlık öyle lalettayin bir şey değil.ailenizle konuşun eski arkdşlarınızla görüşün telden netten..3 seneye gelince... üniversiteye ilk başladığınız sene dört sene bitmez derdik ama göz açıp kpayıncaya bakmışsınız bitmiş..kolaylıklar dilerim

cok teşekkurler canım yorumun ıcın

Erzurum güzel şehirdir, diğer Doğu illerine nazaran hatta çok şanslısınız. Yapılacak bir çok aktivite var. Çoğu iç Anadolu ve batı şehirlerinden daha gelişmiş. 3 tane avmsi var, kayak yapabilirsiniz, bir başlarsanız doyum olmaz zaten.. curling arena ve buz pateni de var.. şehir merkezi güzel, kampüs kışın çok güzel. Baharda pikniklere çıkın. Palandöken göletinde ve kampüste alanlar var. Çay bahçeleri de güzel sayılır. Yazın serin olur zaten.
Trabzon yakın mesela gidin orayı gezin, diğer çevre iller de güzel. Sevmediğiniz aklınıza takılan insanlarla görüşmezsiniz, işim var dersiniz olur biter.bol bol akademik çalışma yapın..
Üni. Ortamı da tabii bölüme göre değişir. Doktoranız bitince başka şehirlerdeki Ünilere başvurursunuz, kabul edilirseniz geçersiniz nolcak sanki.
Erzurumlu değilim ama şahsen seviyorum orayı. Güzel günlerim geçti. Özlüyorum da. Bir fırsatını bulsam gidip gezcem bir daha..

Orayı geçici olarak görün
Illa ki ılerde farklı bir üniversitede görev alırsınız diye düşünüyorum
Sırf sehir için vazgeçilmez bence

Back
X