seyahat kısıtlamaları yurt dışı

jallison

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2011
81
348
293
İstanbul
merhabalar
temmuzun ilk haftası yurt dışına çıkmayı planlıyorum 2 doz biontec aşımı oldum ancak almanya çek cumhuriyeti ve avusturya daki giriş prosedüründe anlamadığım bir nokta var.bu ülkeler bizim aşı sertifikamızı kabul etmiyor henüz anlaşma yapmamışız bu durumda test veya karantina durumu var m ?. yakın zaman içerisinde bu ülkelere çıkış yapanlar yardımcı olursa sevinirim. bu arada aile iş vs bir durum yok gezi için gitmek istiyorum bu durumda hangi kısıtlamalara tabi oluyoruz ?

Hiç bilmiyorum hangi kısıtlamalar ama sormak istediğim başka bir konu var , turist vize başvuruları açıldı mı ?

Benim Amcam Almanyadan Türkiye ye tadil icin giti Türkiyede hem amcam hemde yengem Aşi oldular.yani Türkiyeden yapilan aşi burda sorun olmuyor.hem karantine olayida kalkti.gezi icin Almanya ya gelmek isterseniz bir sorunla karsilasacaginizi sanmiyorum canim.

Benim Amcam Almanyadan Türkiye ye tadil icin giti Türkiyede hem amcam hemde yengem Aşi oldular.yani Türkiyeden yapilan aşi burda sorun olmuyor.hem karantine olayida kalkti.gezi icin Almanya ya gelmek isterseniz bir sorunla karsilasacaginizi sanmiyorum canim.
Hiç bilmiyorum hangi kısıtlamalar ama sormak istediğim başka bir konu var , turist vize başvuruları açıldı mı ?
bildiğim kadarıyla açılmadı ben yeşil pasaport sahibiyim vize bas vurusu yok ama giriş prosedürleri biraz karmaşık covid sebebiyle

anladığım kadarıyla almanyada yaşıyorlar orada ikamet edenler için durum farklı anladığım kadarıyla

Turizm acentesinin dedigine gore yesil pasaportlular dahi konsolosluktan izin alarak gidebilirmis. Almanya icin bilet alirken daha bugun sorduk ve ogrendik.

anladığım kadarıyla almanyada yaşıyorlar orada ikamet edenler için durum farklı anladığım kadarıyla
Burda yaşayanlar için durum evet farklı biz de buradayız eşim sık sık Türkiye’ye seyahat etmek zorundaydı, aşıdan önce de hiç bir sorun yaşamadık o virüsün çok daha yoğun olduğu dönemde bile . Ama turistlere başkadır diye düşünüyorum:/ bir tanıdığım gelmek istedi o yüzden sormuştum vizeyi ama baktım sizin yazınızdan sonra ‘mecburi-acil’ durum harici turist kabul edilmiyormuş, sizin vizeniz olsa bile sorun çıkarırlar mı bilemedim :/ iyice araştırın .
bol şans !☘️🌸

Back
X