Şeytanın Bacaklarını Kırma Günlüğüm

İki hafta kadar süren hastalık sonucunda yeni yeni toparlanmaya başladım. Bu hafta da tartılmıyorum. Çünkü biliyorum ki kilo vermedim. Verdiysem bile hastalıktan kaynaklanıyor. Dolayısıyla sadece su kaybı... kısa sürede geri gelecek. Ben diyetime devam ediyorum. İnşallah bu hafta sporu da katarım. haftaya salı tartılırım. o zaman gerçek değerleri görürüm. Bu günden itibaren menülerimi yazmaya devam ediyorum.
Kahvaltı: peynirli omlet, yeşillik, bir dilim ekmek
Ara: bir kupa nescafe(yasak aslında ama Türk kahvesi yapmaya zamanım olmadığı için içtim)
Öğlen: salata, çorba, ayran, bir dilim tam buğday

Dünkü mönüm:
Sabah: Yumurta, yeşillik, peynir, bir dilim tam buğday

Ara: şekersiz Türk kahvesi

Öğlen:bir kase yeşil mercimek çorbası, yoğurt, salata, bir dilim tam buğday

Ara: bir kivi, bir bardak süt

Akşam: yarım kase mercimek çorbası, üç köfte, iki kaşık pilav(malesef pirinç), bir bardak ayran

Akşam yemeği biraz çok olduğu için ara öğün yapmadım.
İlacımı içtim.
Maalesef spor yine yok.

Dünkü mönüm:
Sabah:Yumurta, yeşillik, peynir, bir dilim tam buğday
Ara: şekersiz Türk kahvesi
Öğlen: ton balıklı salata
ara: bir kivi
Akşam: iki kaşık bulgur pilavı, üç kaşık kuru fasülye, bir bardak ayran
Ara yok:
ilaç içildi.
Spor. yarım saat yürüyüş :KK49::KK76:

Kaçmadım. Burdayım ve hayattayım. Salı günü tartıldım ama buraya yazmaya fırsatım olmadı. 112.5 kiloyum. Tahmin ettiğim gibi önceki verdiğim üçkilonun bir buçuğunu almışım. ama bu hastalık sırasında atılan suyun geri alınması mı yoksa kilo mu bilmiyorum. Diyetisyenime gitmem lazım. Gidebilirsem kesin bir sonuç elde edebilirim.

15 Mart'tan beri hiç uğramamışım buraya... Çünkü başaramadım yine... Şeytanın bacaklarını kıramıyorum. Ama yenilen pehlivan güreşe doymazmış ya... ben de vazgeçmedim.
Benim şeytanımın üç bacağı vardı. Bunları, diyet, spor ve ilaçla kırmaya çalıştım. Ama başarılı olamadım. Çünkü ne düzenli spor yaptım ne de diyetime sadık kaldım.
Şimdi şeytanın bir bacağını daha keşfettim ve onu da akapunktur ile kırmaya karar verdim. Bir hocam bir kaç hafta önce başladı ve bana da tavsiye etti. Bu hafta ilk seyansıma gittim. Doktor açık konuştu. "Bir mucize bekleme... üç ayda otuz kilo vereni de gördüm hiç vermeyeni de... Gayret edecek yine sensin. Akapunktur sadece işini bir parça kolaylaştıracak" dedi.
Yine diyet ve spor şart. ancak sporu kendini mutlu edecek kadar yapacaksın diyor. Yani yürüyüş yapmak seni mutlu etmeli, mutsuz değil diyor. Bu nedenle açık havada ve gezer gibi yürümemi istiyor. Böylece mutluluk hormonu salgılanacakmış.
Evde tartılmam kesinlikle yasak... Her tartıya çıktığında endişeleniyorsun ve insülin başta olmak üzere kötü hormonlar salgılıyorsun diyor.
Diyetim daha çok yasaklara dayalı... Biraz karataya benziyor. Karbonhidratlar tamamen yasak... Ama bu yasak süresiz değil. 40 gün dişini sık sonra yavaş yavaş yemeye başlayacaksın diyor. Vücudun karbonhidratları yakmayı öğrenmesi gerekiyormuş.
Karataydan farlı olarak kuruyemişler de yasak. Ceviz badem de dahil...
Doktor açlık hissini kesmeyeceğini ama açlık sonrası yaşanan ve aşırı yemeye neden olana durumları ortadan kaldırcağını, yağ yakımını biraz daha hızlandıracağını söyledi. Yani acıkacağım ama bu açlık beni kendimden geçercesine yedirmeyecek.
Şu anda 114 kiloyum. bakalım bir hafta sonunda ne olacak. bu arada günlük mönülerimi burada yazmaya devam ederim.
Akapunktur için plasebo yani psikolojik deniyor. Öyle olsa bile üç beş kilo vermememe yardım edecekse ne mutlu bana...
Bu arada sadece kulaklarıma iğne batırılmıyor. Ayaklarıma bacaklarıma kollarıma, ellerime hatta başıma bile iğne saplıyor ve onlarla yarım saat bekliyorum. Sonra çıkarılıyor. Ama kulaklarımdaki küpe bir hafta kalıyor.

Son düzenleme:
Cuma günü yazacaktım yine yazamadım.
Bir haftalık akapunktur raporunu vermem lazım değil mi?
Bir haftada bir kilo verdim. Yani şimdi 113 kiloyum. Güzel tarafı bir kilonun tamamı yağdan...
Akapunktur işimi ne kadar kolaylaştırdı? İşimi kolaylaştırdı ama mucize yaratmadı. Zaten doktorum da bunu söylemişti. Yani aşırı acıkmalarım, ellerimin titremesi, açlıktan dolayı oluşan mide bulantısı yok. Acıkıyorum ama sabredebiliyorum. Nefis konusunda ise herhangi bir etkisi yok tabi. o mücadele yine zor bir mücadele... önüme gelmezse şu olsa da yesem demiyorum ama önüme gelirse bir parça almadan duramıyorum. Belki onlar olmasa daha fazla kilo verecektim.
Spor konusunda daha iyiyim. Doktorun tavsiyesine uyarak beni mutlu edecek şekilde yürüyorum. Kendimi çok zorlamıyorum. Akşam eşim ve çocuklarımla parka gidiyoruz hem yürüyoruz hem çocukları eğlendiriyoruz.
Bakalım bu hafta ne yapacağım. Sonucu cuma yazarım.

Back
X