Doğuma Hazırlık sezaryan doğum yapan anneler..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nisa_01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2010
9
0
86
Konya
doğumdan sonra kanama ne kadar sürüyor acaba.. ben 15 gün önce sezaryan oldum 2 gündür kanamam kesildi normal mi acaba.. bi de banyo yapmaya korkuyorum mikrop kapar falan diye.. doktorum 5.günden itibaren yapabilirsin demişti ama işte..siz ne kadar zaman sonra ilk banyonuzu yaptınız herhangi bişey oldu mu...

benimde kanamam 15-20 gün sürdü...
benim doktorum dikişler alınınca banyo yapabilirsin demişti...dikişim 1 hafta sonra alındı ertesi gün banyo yaptım...
mesela aynı odada kaldığım bir bayan vardı..benden 1 gün önce doğum yapmıştı ve ayağa kalkınca hemşireler banyo yaptırmışlar.
konyalıymışsın..hangi hastanede doğum yaptın? doktorun kimdi?
sağlıkla büyüt bebeğini..

benim kanamam 10. günde kesilip 2 gün sonra falan tekrar başladı baya bi sürdü banyo yapabilirsiniz hiçbişey olmaz ben 3. gün yapmıştım

aslen mersinliyiz..konyanın ilçesinde öğretmenlik yapıyoruz..konya hospitalde yaptım doğumu doktorum tülin hanımdı (tülin gezginç) hastanede doktorda çok iiydi saolsunlar tekrar doğum düşünürsem ve hala konyada olursam kesinlikle tülin hanım derim..yardımın için teşekkürler..

hastanede ertesi gün pansumanım açıldı doktorum hemen banyo yapmamı söyledi..odamda banyo yaptım ertesi gün eve çıktım ondan sonra da 40 gün boyunca hergün banyo yaptım zaten..kanama ise bir gün kesilip tekrar başlıyordu bende tam 40 gün sürdü..

Son düzenleme:
benimde 13 gün sürmüştü
sezeryandan sonra ertesi günü duş aldım hastanede odamda bana ait banyo vardı.doktorum duş almamı söyledi sütüm gelmesi için,işede yaradı.amelliyat yerim su geçirmez kalın bi bantla kaplıydı.

bende bir anormallik var sanırım:):)1 hafta sürmüşdü benim kanamam doktorum iyi temizlemiş anlaşılan pis kanı.
benim dikişli oldugu için dikişlerim alınır alınmaz banyomu yapdım 15 gün çok uzun bir süre nasıl dayandın.

hayırlı olsun öncelikle bebeğin sağlıklı büyüsün inşallahh canım.
benimd ekanamam çok az sürdü tam hatırlamıyorum am en fazla 2 hafta sürmüştür oda çok az az olurdu hiç yoğun bir kanamam olmadı, ayrıca hastanede 1 gün kaldım ertesi gün eve gelince hemen duş aldım, yapışkan bantım vardı hiçbişey olmaz dedi doktor, ayrıca bebeğimide yıkadık hemen eve gelince, hastaneden temiz temiz gelelim evimize yatağımıza yatalım diye:))

bak bunu ilk defa duyuyorum, süt gelmesi için duş alınmasını ama temizlik gibisi yok çok güzel bişey, ben hastanede bile yıkanamadım , içime sinmedi, bu sefer 2 gün kalırsam yıkanırım diye düşünüyorum eve gelmeden önce:))

doğum yaptıktan hemen ertesi gün eve gelince banyomu yaptım. bant da yoktu bende. hastaneden ayrılmadan çıkarıldı. bence bir an evvel yap banyonu :)

evet aklında bulunsun ılık duş sütün gelmesine çok yardımcı,sanırım su,süt kanallarını açıyor.
hiç beklemeyin derim,fırsat buldukça duş alın.
hem hijyen acısından önemli,hemde sütün gelmesine yardımcı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…