sezaryan mı suni sancı mı? lütfen bi bakar mısınız..

suni sancı mı sezaryan mı?

• Ankete Katılan
    21
  • Anket Kapalı .
Bu ayki bebeğim dergisinde bir kitapçık eki var.dr hakan conkerin yazdığı...Mutlaka oku tüm sorularının yanıtını bulacaksın emin ol....Kitapta şöyle diyor..Olgunlaşmamış bir meyveyi dalından sopayla sallayarak düşürürsen zarar verirsin..Bırak olgunlaşsın ve tadında kendi düşsün..Ben ikiz bekliyorum ve kesin sezeryan...Çok üzgünümki doğanın biza armağan ettiği doğum anını yaşayamayacağım..

Çocuğunun geleceği gün belli bebeğine ve bedenine güven ,bekle...

ben 38+2 de sezeryan ile doğum yaptım yazın. sezeryan olmayı kendim tercih ettim. ufaktan sancılarım başlamıştı ve rahim 4 cm açılmıştı. doktor ikisini de bana anlattı tercihi bana bıraktı. ama ben çok kötü normal doğum hikayeleri duyduğum için normal doğuma cesaretim kalmamıştı. herşey yolunda gitmesine rağmen sezeryan oldum.pişman mıyım. hayır. allaha şükür bebeğim de ben de gayet sağlıklıyız. kasma kendini. hakkında ne hayırlı ise o olsun. doktorunun belki bir bildiği vardır o yüzden sana sezeryan tavsiye ediyordur. bu da olabilir yani.. sezeryanı geçirmiş biri olarak sezeryandan korkma diyorum.

Selamlar arkadaşlar,

Ben de yaklaşık bir sene önce kendi isteğimle sezeryan oldum,normal doğuma hiç cesaret edememiştim ama normal yapmayı tabi ki isterdim,he sezeryan olduguma da hiç mi hiç pişman değilim.Kesinlikle doğum kişisel birşey,kendinizi nasıl rahat hissedecekseniz o şekilde tercih yapın derim,herkesin vucut yapısı,psikolojisi,dayanıklılığı farklıdır.

evet,arkadaşlar haklısınız,mesajlarınız ve iyi dilekleriniz beni cesaretlendiriyor,zorlamayla olmuyor bazı şeyler zaten..hakkımızda hayırlısı..bugün öğrendiğim birşey var mesela bazı kadınlar 40 hafta değil 50 hafta bekleseler sancılanmayabiliyorlarmış,gerçekten vucüdunda normal doğuma uygun olması ve istemesi önemliymiş..

zaten doktorlarda moda oldu şimdi daha fazla para için sezeryan diye kandırıyorlar.hemen sezeryana başvuruyorlar.bence kanma böyle şeylere ve için rahat değilse değiştir doktorunu.üstüne üstlük bir de paranla gidiyorsun.benim oğlumda bir türlü doğmayıncasuni sancıyla doğum yaptım.oğlum 4700 gr dogdu.rahat bir doğum oldu.hiç de korkulacak birşey değil.ama doktor çok önemli.ben doktorumu çok seviyordum.tabi ki sancı zor birşey ben 19 saat çektim ama bebeğim dogar doğmaz geçti ve 2 saat sonra ayaga kalktım.sezeryan ise bünye meselesi.seçme şansın varsa normali seç canım.herşeyin doğal olanı daha makbuldür.

Bu ayki bebeğim dergisinde bir kitapçık eki var.dr hakan conkerin yazdığı...Mutlaka oku tüm sorularının yanıtını bulacaksın emin ol....Kitapta şöyle diyor..Olgunlaşmamış bir meyveyi dalından sopayla sallayarak düşürürsen zarar verirsin..Bırak olgunlaşsın ve tadında kendi düşsün..Ben ikiz bekliyorum ve kesin sezeryan...Çok üzgünümki doğanın biza armağan ettiği doğum anını yaşayamayacağım..

Çocuğunun geleceği gün belli bebeğine ve bedenine güven ,bekle...

hemen okuyacağım canım tavsiyen için saol..üzme kendini,normal doğumu yaşayamayacaksın ama ikiz annesi olacaksın,o da herkese kısmet olmaz..

zaten doktorlarda moda oldu şimdi daha fazla para için sezeryan diye kandırıyorlar.hemen sezeryana başvuruyorlar.bence kanma böyle şeylere ve için rahat değilse değiştir doktorunu.üstüne üstlük bir de paranla gidiyorsun.benim oğlumda bir türlü doğmayıncasuni sancıyla doğum yaptım.oğlum 4700 gr dogdu.rahat bir doğum oldu.hiç de korkulacak birşey değil.ama doktor çok önemli.ben doktorumu çok seviyordum.tabi ki sancı zor birşey ben 19 saat çektim ama bebeğim dogar doğmaz geçti ve 2 saat sonra ayaga kalktım.sezeryan ise bünye meselesi.seçme şansın varsa normali seç canım.herşeyin doğal olanı daha makbuldür.

19 saatten sonra ayaktasın,durduk yere neden ameliyat olayım,o günden sonra 2 ayrı doktorla görüştüm,tabiki diyorlar neden denenmesin suni sancı,üstelik bugün bi başka doktor,herşey yolunda giderse 1 haftada beklenir,10 günde beklenir dedi,sezaryan ameliyat ve geri dünüşü yok dedi..
ısrarırımın nedeni hiç bi problem yokken kendi doktorumun beni yönlendirmesi sezaryane kendi menfaati için hastası önemli değil..

allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin.onu bir kere kucaklayınca herşeyi unutuyorsun.eğer gerçekten bir sebep yoksa bir doktorun kendi cebi dolsun diye sezeryanı önermesi büyük bir insanlık suçu bence.sen de bilinçli birine benziyorsun canım doğru kararı vermişsin zaten.herşey yolunda gider insallah.....öptüm

bende 41 e girdim daha dogmadi sancimda hicmi hic yok..kontroldeydik bebegin herseyi yolunda 1 hafta bekle dogmazsa gel suni sanci verelim dedi sezeryandan hic bahsetmedi bile...türkiyedeki doktorlar hemen sezeryani öneriyolar nedenki...bi cok tanidigim doktor tavsiyesiyle ameliyat oluyo..kendimi kestirmek fikri beni bitiriyor insallah suni sancida bi ise yararda dogar oglusum...mecbur kalanlari anliyorum ama isteyerek olan arkadaslari anlamiyorum ben piskolojik olarak sezeryandan cok korkuyorum..sancilari saatlerce cekmeye raziyim ama bicak alti kesinliklee

bende 41 e girdim daha dogmadi sancimda hicmi hic yok..kontroldeydik bebegin herseyi yolunda 1 hafta bekle dogmazsa gel suni sanci verelim dedi sezeryandan hic bahsetmedi bile...türkiyedeki doktorlar hemen sezeryani öneriyolar nedenki...bi cok tanidigim doktor tavsiyesiyle ameliyat oluyo..kendimi kestirmek fikri beni bitiriyor insallah suni sancida bi ise yararda dogar oglusum...mecbur kalanlari anliyorum ama isteyerek olan arkadaslari anlamiyorum ben piskolojik olarak sezeryandan cok korkuyorum..sancilari saatlerce cekmeye raziyim ama bicak alti kesinliklee

aynen senin gibi düşünüyorum,türkiyede maalesef sana bırakmıyorlar böyle bir şeyi..eğer ben doktora sezaryandan değilde normal doğum istemiyorum normal doğumdan korkuyorum deseydim,şimdiye on defa sezaryan yapmıştı bi de üstüne üstlük aferin almıştım..ama tam tersi olduğu için,muayanesinde azar yedim (paranla azar yemek bu olsa gerek)..

evet cok haklisin bide azarliyorlar orda cok fena...canim sen bosver onlari bebek iyi oldukca sanciyi beklemeye mecbur...42ye kadar bekleyenler varmis tabiki bebek iyi oldugu sürece...

tabi canım dün öğrendim bende 42 ye kadar yolu varmış,bi aksilik olmadığı sürece boşu boşuna telaş ettirmiş beni doktor..

Back
X