sezaryanla doğum yapanlar sütünüz ne zaman geldi

galaxy82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
154
5
46
İstanbul
sezaryanla doğum yapacağım fakat anne sütü daha geç geliyormuş sezaryanda bunu daha erkene çekmek için napmak gerekir birde sütü arttırmak için tavsiyeleriniz nelerdir???

hemen emzirmek lazım. 15 dk bir meme 15 dk diğer meme. bunu 1.5 saatte bir yaptım.bir de bol su,çokk çokkk su içmek lazım. şekerli gıda vs hikaye, ne kadar su, o kadar süt.benim ikinci gün gelmişti.belki ilk gün de vardır ama ben görmediğim için ikna olmadım,ikinci gün pompalayıp gördüm.zaten bebekler 3 günlük rezervle doğuyormuş.süt tamamen beyin işi. gelmiyor gelmyor sütüm yok,sütüm az...demeyeceksin. her anne bebeğine en uygun sütü en uygun miktarda üretebilir.sen bebeğini sevgiyle kucakla bak, o emerken içinden sevgin taştıkça prolaktin ve oktisosin salgılanacak ve sütün gelecek.

bence sütün erken veya geç gelmesinin doğum şekliyle ilgisi yok. nitekim ben sezeryanla doğum yaptım ve ilk gün bebeğim ememediği için sağdığımda o sarı su gelmeye başlamıştı. ve yine burada bir yerlerde okudum biri normal doğum yapmış olmasına rağmen ilk üç gün sütü gelmemiş. bol sıvı tüketimi ve her şeyden önemlisi moralli olmak... kolaylıklar diliyorum.

hiç duymamıştım
ikinci doğumum sezeryandı. hemen geldi sütüm. ben ayırlır ayılmaz hemşire bebeği getirdi. emzirdim. ilk doğumumda normaldi yine hemen geldi sütüm. bence süt yapan 2 şey uyku ve su. nitekim tv de bir prof da aynı şeyi söyledi. bu arada hayırlı olsun:71:

dogumdan sonraki moral gercekten cok önemli.
bende sezeryanla dogum yaptım ama benım sütüm maalesef 3.günden sonra geldi.
bence bu kişiye göre degişiyor.

Son düzenleme:
benimde 6gun oldu dogum yapali, bebegim emmiyor memeyi almiyor agzina. pompaliyorum biberonla veriyorum:(
3.gunu felan gelmeye basladi süt

ben sezeryanla doğum yaptım 4.gün sabah geldi çünkü bebekler küvözdeydi emziremiyordum.ama ne büyük bir acıydı o sabah evde uyandım süt gelmiş sanki göğüslerimde çelik yelek var taş gibi dokunmak imkansız çocuklar da yok off sağarak idare etsem de tam sağılmıyordu bile..demek ki sık sık emzirmeye çalışmak lazım.bu sefer yaşamam inşallah sizler de yaşamazsınız umarım hemen gelsin hemen:46:

benim ikiz olacağı için kuvez de kalma durumları olabilir bu nedenle hemen onları kucaklayamazsam çok üzülürüm gibi geliyor inşallah öyle birşey olmaz da hemen emziririm bende dikişlerinizin olması emzirmenizi engelledi mi yada bir ağrı oldu mu karnınızda emzirirken

bende sezaryanla doğum yaptım ilkinde 8 aylık hamileyken geldi sütüm şimdi de 6 aylık hamileyim ve süütüm gelmeye başladıı doğum şekliyle alakası yok
benm kızımda doğuduğunda 4 5 saat küvezde yattı valla sütt foşur foşur akıyoduu olumszz düşünmeyinn

Son düzenleme:
Bende sezeryanla doğum yaptım çok şükür Allaha hemen geldi.Böyle bi laf dolaşıyo ortalıkta ama bence hiç alakası yok.Abimin eşide normal doğurdu kız süt gelsin diye günlerce pompayla çekmekten hep göğüsleri yara oldu.Yani doğum şekli değil bünye meselesi bence.

Back
X