sezaryen doğum yapacak haziran anneleri

korsanmartxix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2008
417
12
118
Giresun
kızlar drum doğumum normal olacak diyor.bel fıtığım var 3 yerde ve bunları sordum kendisine ıkınmalarla daha kötü olur mu normal doğum uygun mu diye haftalar önce hiç sallamadı açıkçası.ben de normal diye hazırlamıştım kendimi.2haftadır normal doğum kursuna gidiyorum.o kursu veren dra sordum dün fıtık sorun teşkil eder mi die o da sinir sıkışmasının durumuna bağlı bi beyin cerrahıyla görüş belki sezaryen gerrekebilir dedi.bugün beyin cerrahına gittim mrlarımla direkt sezeryan yapmalısın sen,normal doğum sırasında ıkınmalar ve basınç artışı çok kötü bi duruma sokabilir fıtıklarını dedi:(doğum drum umursamadı yazılı olarak bi şey verebilir misiniz bana dedim.bir sorun teşkil etmeyecekse sezaryen olmamın gerektiğine dair bi görüş yazdı verdi.epidural veya spinal anestezi uygulanmasında bi sakınca yokmuş bunu da ekledi.umarım her şey yolunda gider.eşim de dalga geçti benle uyanık,normal doğumdan kurtuldun fln diye.umarım kendi drumda eşim gibi sırf korkudan böyle bişey yaptığımı düşünüp uyuzluk yapmaz bana:(

Evet bende sezeryan olacağım... Benim sezeryan olma nedenim ise; plasenta previa... Yani bebeğin eşi önde, rahim ağzını kapatıyor, normal doğum imkansız yani... Benimde spinal anestezi olacak... Hayırlısı olsun inş. hepimiz için... Bebişler sağlıkla doğsun da gerisi önemli değil...

bende sezeryan olucam benim ilk sezeryandı o yüzden ikincide sezeryan olucakkk ilki spinaldii ikincisi büyük ihtimall genel anestesi olucakk off genel anastezi olmak istemiyorum ama yapıcak bişi yokkk

bende spinal sezaryen olucam büyük ihtimal benimkinin sebebi ise normal doğumdan korkmam normal doğumda tamamen anneyle bebek arasında olduğu için ceserat edemiyorum hadi bebeğe bişey olursa diye onu riske atmak istemiyorum ....

bende sezeryan olucam benim ilk sezeryandı o yüzden ikincide sezeryan olucakkk ilki spinaldii ikincisi büyük ihtimall genel anestesi olucakk off genel anastezi olmak istemiyorum ama yapıcak bişi yokkk

canım sen deneyimlisin bu konuda sana sorayım en iyisi.sezeryan sonrası için,doğumunda hazirana olacağını düşünürsek emzirme sütyeni mi almalı yoksa emzirme atlati mi?hangisi daha konforlu olur.dikişler,sıcak vs. olcak ya kafama takılıyo.
bi de spinal anestezi nedn olmayacak sende?
spinal anesteziden sonra sorun yoksa hemen odaya alınıyo musun?bebeğini yanına alabiliyo musun?eğitimde doğumdan sonra yarım saat içinde bebeği emzirmelisiniz dedi dr çok önemliymiş.hem sütün bebekte bağışıklığı oluşturması açısından hem de bebeğin memeye alışması açısından.eğer emzirmezseniz bebek yarım saatten sonra uyku moduna geçiyo 1-2 saat ne yaparsanız yapın emmez dedi.bu da kafama takıldı şimdi:(

canım sen deneyimlisin bu konuda sana sorayım en iyisi.sezeryan sonrası için,doğumunda hazirana olacağını düşünürsek emzirme sütyeni mi almalı yoksa emzirme atlati mi?hangisi daha konforlu olur.dikişler,sıcak vs. olcak ya kafama takılıyo.
spinal anesteziden sonra sorun yoksa hemen odaya alınıyo musun?bebeğini yanına alabiliyo musun?eğitimde doğumdan sonra yarım saat içinde bebeği emzirmelisiniz dedi dr çok önemliymiş.hem sütün bebekte bağışıklığı oluşturması açısından hem de bebeğin memeye alışması açısından.eğer emzirmezseniz bebek yarım saatten sonra uyku moduna geçiyo 1-2 saat ne yaparsanız yapın emmez dedi.bu da kafama takıldı şimdi:(
canım hava ne kadar sıcak olursa olsun atlet giyiliyo lohusa olduğun için üşüme oluyoo ben ilkinde spinal oldum ama bebeğim küvezde kaldığı için emzirme şansım olmadı bebeğimi ameliyattan sonra seni 5 10 dakka ayrı bi odada müşehadede tutuyolar ağrı kesicini vurup odana çoıkartıyolar yani bebeğin yanında olursa hemen emzirebilrisinn benm hastanemde spinal yapılmıyo bu sefer oyüzden yapamıyorumm ben çok memenun kalmıştım ilkinde.. bu arada bana sorarsan hem sütyen hem atlet derimm..

bence de hem sütyen hem atlet almalısın.genel anestezide olsan sen odaya çıktığında bebeğin yanına geliyor bir sorun yoksa,ben yatağıma yatana kadar bebeğim gelmişti.ve süt konusu ister genel ister spinal anestezi olsun bazen süt hemen inmiyor o yüzden ya yanında pompa bulundur yada hastaneye gittiğinde iste her ihtimale karşı.

bende sezaryen olucm tamamen kendi seçimim engel bşşy yok yani.sezaryen çocuk açısındn daha sağlıklı ona bişy olamsını istemem..doğuramam filn sonra normal o yüzdn..bişy sorucm benm normal doğum 16 hazirn dedi tahminen doktr sezryen 10 gün öncemi oluyr 38 haftayı doldurdktn sonra oluyr demi.o sırlrda sancı fln olmzz demi? yarındoktra gidicm soruurumda sizede sorym dedim?

bende sezaryen olucm tamamen kendi seçimim engel bşşy yok yani.sezaryen çocuk açısındn daha sağlıklı ona bişy olamsını istemem..doğuramam filn sonra normal o yüzdn..bişy sorucm benm normal doğum 16 hazirn dedi tahminen doktr sezryen 10 gün öncemi oluyr 38 haftayı doldurdktn sonra oluyr demi.o sırlrda sancı fln olmzz demi? yarındoktra gidicm soruurumda sizede sorym dedim?

vallahi ben de drumla görüşmedim henüz ama bildiğim kadarıyla herangi sorun yoksa planlı sezeryan39+0 ve sonrasında yapılıyor.sancı olur mu hiç bi fikrim yok inan ki şu an benim kafama da takıldı.drunla görüşünce buraya da yazar mısın?

vallahi ben de drumla görüşmedim henüz ama bildiğim kadarıyla herangi sorun yoksa planlı sezeryan39+0 ve sonrasında yapılıyor.sancı olur mu hiç bi fikrim yok inan ki şu an benim kafama da takıldı.drunla görüşünce buraya da yazar mısın?

olmaz büyük ihtimalle herşy norml seyrediyrsa tabide..norml doğum haftasında olablr diye blyrum ama..tabiki sorunca söylerm burayada..

benimde ilki sezaryen
ben şimdi normal doğumu denemek istiyorum aradan nerdeyse 5 yıl geçti
ama az da olsa riskleri var tabi
çevremdeki kimse desteklemese de ben denemek istiyorum
olmazsa zaten sezaryen

benimde ilki sezaryen
olmazsa zaten sezaryen

Denemekmi çocuk oyuncağımı bu cnm senin ve bebeğin sağlığı çok önemli.bakma sen şimdi çıkmış sezaryen sonrası doğum yapmak ama sağlıksız.dikiş yern zorlanırsa iç kanama oluyr patlıyr dikşlrn çoğu doğumlar olumsuz olmuş blgine..ayrıca kadın doğum doktoru prfsor hemde o bile tavsiye etmyr.anestezi olrk bile 2 seçenk var ya genel anestezi ile sezaryen olunur yada normal doğum norml doğal anestsiziz ha çok korkuyrsn epidurl olablr dedi.

benimde ilki sezaryen
olmazsa zaten sezaryen

doğal doğumu doğumu destekleyen drlar kesinlikle sezaryen sonrası normal doğumun yapılabileceğini savunuyorlar.herhangi bi sorun yoksa bence de dene.

Denemekmi çocuk oyuncağımı bu cnm senin ve bebeğin sağlığı çok önemli.bakma sen şimdi çıkmış sezaryen sonrası doğum yapmak ama sağlıksız.dikiş yern zorlanırsa iç kanama oluyr patlıyr dikşlrn çoğu doğumlar olumsuz olmuş blgine..ayrıca kadın doğum doktoru prfsor hemde o bile tavsiye etmyr.anestezi olrk bile 2 seçenk var ya genel anestezi ile sezaryen olunur yada normal doğum norml doğal anestsiziz ha çok korkuyrsn epidurl olablr dedi.

herkes farklı bi şey söylüyo bu konuda yaa.benim takip ettiğim bikaç doğal doğumcu yapılabilir diyor.gebe eğitimine gidiyorum oradaki dr da yapılabiir diyenlerden.hatta sezeryan sonrası normal doğum yapıp 3.ye hamile olup yine normal doğum yapacak bi hamile de var kursta.sorun yaşamadığını söylüyo o da.gerçi doğum hikayeleri kişiye,dra,hataneye,annenin ruhsal ve fiziksel yapısına göre farklılık gösteriyo.genellemeler yanlış olabilir bazı durumlarda.

benmde ilki sezeryan dı bu sefer için de doktorum riske girmeye gerek yok dedi.. normal istiyorum aslında ama doktordan destek gelmeyincede o sorumluluğu alamıyor insan..

yok sorun yoksa kişidn kişiye değişeblyrmuş cnm..ufak sancılr olablrmiş oda doğum yaklaştıgı için olsa gerek.10 gün önce olunca..normlde doğuma 2-3 kala sıklaşablrmş sordum.ihçte olamyablende vrmış tabi belli olmuyr ne desem yalan olur dedi..6 haziran olck inş doğumum srezryenle normli 16 hazirna gelyrdu 6 olur dedi doktr 3 istedimde 6 olsun dedi 1 gün 1 gündr gelişr dedi..hayırlısı.

yok sorun yoksa kişidn kişiye değişeblyrmuş cnm..ufak sancılr olablrmiş oda doğum yaklaştıgı için olsa gerek.10 gün önce olunca..normlde doğuma 2-3 kala sıklaşablrmş sordum.ihçte olamyablende vrmış tabi belli olmuyr ne desem yalan olur dedi..6 haziran olck inş doğumum srezryenle normli 16 hazirna gelyrdu 6 olur dedi doktr 3 istedimde 6 olsun dedi 1 gün 1 gündr gelişr dedi..hayırlısı.

ayyy hadi hayırlısı olsun canım.1aydan az kalmış:))ben de çarşamba dra gitcem görüşcem bakalım nolcak.

ayyy hadi hayırlısı olsun canım.1aydan az kalmış:))ben de çarşamba dra gitcem görüşcem bakalım nolcak.

sağol cnm sennde inş hayırlısı olsun..öğren bakalım ne zamanmış doğum.34 haftalık oğlm 2.500 kilo iyiyimiş şükr.. 6 hazirnda doğum inş..30 unda tekrr gidicm muayene fln edck bakalım..

Back
X