Sezaryen dogum yapip iyiki diyenler yada pisman olanlar bakabilir mi??

sosmivida

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2010
4.901
5.092
358
Merhaba anneler daha önce 2 normal dogumum var, bu 3.gebeligim bebeğim şuan ters durumda ve sezaryen olma olasılığı var. Sizlerin sezaryen doğum tecrübelerinizi merak ediyorum, ne gibi zorluklar yaşadınız yada kolaylıklar??onerirmisiniz??

Normal doğum yapmadığım için hangisi iyi diyemem ama ben normal doğum taraftarıyım..
Ablam Hem normal hem sezeryan ile doğurdu normal doğumu da çok zor geçiyordu ama yinede keşke normal yapsaydım diyor en azından o an çekiyorsun geçiyor..

Normal doğum yapmadığım için hangisi iyi diyemem ama ben normal doğum taraftarıyım..
Ablam Hem normal hem sezeryan ile doğurdu normal doğumu da çok zor geçiyordu ama yinede keşke normal yapsaydım diyor en azından o an çekiyorsun geçiyor..
Benim iki normal doğumdan sonra plesanta yapisikligim oldu 2 defa kürtaj oldum, benimkide çok kolay değildi aslında

Merhaba anneler daha önce 2 normal dogumum var, bu 3.gebeligim bebeğim şuan ters durumda ve sezaryen olma olasılığı var. Sizlerin sezaryen doğum tecrübelerinizi merak ediyorum, ne gibi zorluklar yaşadınız yada kolaylıklar??onerirmisiniz??
Normali bilemicem 2 sezaryenim var. Ilki genel anestezi 2.spinal oldu. Spinal daha rahat gecti sol dikisim haricinde asla zorlanmadim kolay toparlandim. Dogum sonrasi da ayik oldugum icin bebeklerimle hemen ilgilendim. Ilkinde ayilana kadar gozumu acmak istemedim agrilarim coktu. 1 haftaya kadar zor toparlanmistim

Ben bir rahatsızlık hissetmedim tüp bebek tedavisi gördüğüm için sürekli doktor kontrolüne gidiyordum bir sıkıntı yaşatmaz ama sezaryen yerin tam olarak iyileşmemiş orda bir sıvı oluşmuş dedi bende anlamadım🤷‍♀️
Anladım canim, geçmiş olsun, Allah şifa versin

Normali bilemicem 2 sezaryenim var. Ilki genel anestezi 2.spinal oldu. Spinal daha rahat gecti sol dikisim haricinde asla zorlanmadim kolay toparlandim. Dogum sonrasi da ayik oldugum icin bebeklerimle hemen ilgilendim. Ilkinde ayilana kadar gozumu acmak istemedim agrilarim coktu. 1 haftaya kadar zor toparlanmistim
Geneli çok tavsiye etmiyorlar galiba o yüzden. Ben şuan bile çok ağrı çekiyorum kalkarken oturuken yatarken vs gebeligim yatarak geçti zaten. Daha önce safra kesesi ameliyatı oldum, ona benzer mı bilmiyorum ama illaki ameliyat olduğu için zorlama olur. Teşekkürler

Geneli çok tavsiye etmiyorlar galiba o yüzden. Ben şuan bile çok ağrı çekiyorum kalkarken oturuken yatarken vs gebeligim yatarak geçti zaten. Daha önce safra kesesi ameliyatı oldum, ona benzer mı bilmiyorum ama illaki ameliyat olduğu için zorlama olur. Teşekkürler
Ilki 8 sene onceydi ben korktugum icin genel istemistim. 2. Ikizdi bebeklerim. onlarin sagligi icin spinal oldum hic korktugum gibi olmadi. Spinal derlerse sende korkma. Hakkinizda hayirlisi olsun saglicakla al kucagina

bu kisinin bedenine, bünyesine bagli aslinda
ben iki kere sezeryan oldum mecburi ve cok cektim
ayaga kalmak iyilesmem acili ve uzun sürdü
ama ikincisinde doktoruma normal dogurmak istedigimi söyledigimde doguma daha cok olmasina ragmen bebegimi normal dogurursam yine de beni cok kesmek zorunda kalacagini söylemisti
buradan anlasilan benim yapimla ilgili bir zorlanma yasadim, artik yolum mu dar ne bilmiyorum üzerine düsmedim
gecti gitti yine de ne kadar zor olsa da

İkisinin de avantajı dezavantajı var. Ben zorunlu sezaryen oldum ama oldum olası vajinal doğumdan korkardım. Doğum lafı geçtiğinde bile bacaklarım kaskatı kesilirdi daha hamile değilken bile. Sezaryen doğumdan da kesi ağrısı olacak ağrıyla uyanacağım diye korkuyordum. Ama kesi ağrı değil de bacak, kaburga ağrısı ve gaz sancısı daha fazla oldu. Bir de bebeğim yoğun bakımda yattığı için hergün o halde yarım saate yakın yol gidip gelmek benim iyileşme süremi uzattı. Hareketlerimi kısıtladı bir süre

9 gun once sezeryan oldum. Kafam cok karisikti doktor normale de uygun oldugumu soylemisti buraya konu acmistim hatta. Dogum sirasinda karnima coktuler herkes hissetmiyomus sanirim iyiki normal yapmamisim diye agladigimi hatirliyorum tabi ben Panik bir insanim sezeryanda bile asiri heyecanlandim. Doktorum senin yapamayacagini biliyodum da kararini etkilememek icin bir sey demedim dedi. 4 gunde kendime geldim cok sukur. Bol yuruyus ile kolay toparlanabilirsin

9 gun once sezeryan oldum. Kafam cok karisikti doktor normale de uygun oldugumu soylemisti buraya konu acmistim hatta. Dogum sirasinda karnima coktuler herkes hissetmiyomus sanirim iyiki normal yapmamisim diye agladigimi hatirliyorum tabi ben Panik bir insanim sezeryanda bile asiri heyecanlandim. Doktorum senin yapamayacagini biliyodum da kararini etkilememek icin bir sey demedim dedi. 4 gunde kendime geldim cok sukur. Bol yuruyus ile kolay toparlanabilirsin
Allah analı babalı büyütsün inşallah. Elbet iki doğum şeklinin de zorluğu vardır, bende doğum sancısı cekiyorken bi ara sezaryene donsem mi diye düşünmüştüm ama oldu bitti bi şekilde. Insani en çok dusunduren, doğum sonrası toparlanması, o da kişiye gore değişiyor herhalde. Insallah hayırlı olan olur 😊

Kesinlikle arkadaşlara katılıyorum kişiden kiseye değişen bir şey demekki bu.. Ama bence herzaman en güzeli normal doğum.Allahin bize bahşettiği de bu zaten.Sezeryan bir kurtarma ameliyatı..Ben ilk oğlumu normal doğum yaptım hemen odaya gelince lavaboya gittim üstümü basimi değiştirdim makyajımı yaptım misafirlerimi karşıladım bebeğimi aldım gezdirdim gece gittim bebek odasında bakım yaparlarken izledim falan çok güzeldi.Ama ikinci oğlum iriydi ve tersti mecbur sezeryan oldum o ilk geceyi hatırlamak asla istemiyorum 2 haftada zor toparladım kimseyi görmek istemedim desteksiz oturup kalkamadim çok ağrı çektim inanılmaz ödem oldu bacaklarım fil ayağı gibi şişti..Ne güzel kolay atlayanlar varmış ama ben artık sezeryan lafıni duyunca bile ürperiyorum :(

Back
X