Sezaryen mi? Normal doğum mu?

ozd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2010
37
0
36
İstanbul
Kızlar slm.Ayın 20 sinde 7 ayım bitecek dün kontrole gittim bebek tam 1 kilo 740 gram doktor fazla kilolu dedi.Şekerden şüphelenmişti ama testler temiz çıktı Allah'a şükür.14 günde 500 gram almış.Bu şekilde kilo almaya devam ederse doğuma kadar 4 kiloyu geçer dedi doktorum.Kızlar doğum şekli olarak hangisini öneriyorsunuz.Bazı doktorlar normal doğumdan yana bazıları ise sezaryenden yana.Normal doğumda ilerki yaşlarda rahim sarkması yada idrar tutamama gibi problemler ortaya çıkıyormuş.Siz ne düşünüyorsunuz?

Masallah bebegine. Bazi annelerin bebekleri iri olurmus. Simdiden bunun endisesine kapilma bence, doktorun seni yonlendirecektir. Benim bir arkadasim 6 kilo dogmus, annesi de gayet saglikliymis cunku duyunca sormustum. Halam kuzenimi 5,5 kilo dogurmus hem de kesisiz. Bildigim kadariyla sorunu yok. Benim ilk hamileligimde oglumu 4 kilodan fazla bekliyordu doktorum ve beni sezaryene aldi, oglum 3.620 dogdu. Yani normal de dogurabilirmisim.

Doktor onermedıkce mutlaka normal yap canım.dogumdan sonrakı dk kendıne gelıyorsun kesınlıklei.ama tabıkı saglıgın ıcın sezeryan gereklıyse oyle olmalı.

normal doğum ilk doğumda idrar tutamama yada torbanın sarkması ayda vajinanın genişlemesi gibi sorunları ortaya çıkarmıyor..kaan kocatepeninde videolarını izlerseniz 4. doğumdan sonra olur diyor..
eskiden sezeryan bu kadar yaygın değildi o zaman annelerimiz teyzelerimiz hepsi altına kaçırırdı şimdi..
normal doğum yaptım bebeğim uygundu kilo olarak.hiçte bir şikayetim olmadı hatta vajinam daraldı..bence son anı bekle eğer bebek çok büyük olursa 4 ü geçerse sezeryana karar verirsiniz..hoş 5 kilo doğuranda dolu ama artık çoğu dr işine gelmiyor 4 e yaklaştımı sezeryan yapıyor..gerek kalmadıkça önermem...dediğim gibi son anı bekleyin..

Zaman ,sağlığım ve bebeğin sağlığı ne gösterir bilemiyorum ama ben sezeryan düşünüyorum,
çünkü sıkıntılı bir hamilelik geçiriyorum, normal doğumuda kaldırabileceğimi sanmıyorum.
Ablam normal doğum yaptı, hem de 4.250 gr, bir sıkıntısıda yok şükür.
Allah yardımcınız olsun.
Sağlıcakla alırsınız kucağınıza inş.:nazar:

bebeğim 4 kilo olduğu için ,karnım da son anda hala aşağıya inmediği için ve yapım müsait olmadığı için zorunlu olarak sezaryen oldum.keşke normal doğum yapabilseydim.şu an 21. gün.doğumdan sonra kanamam dışarı fazla akmayıp içerde pıhtıaşmış.ilaç tedavisi sonuç vermezse kürtaj olacağım.deli gibi korkuyorum.kısmet böyleymiş tabi ama muhtemelen normal doğum yapsaydım bunlar başıma gelmeyecekti.

bende 28+5 haftalık hamileyim normal doğum istiyorum ama korkuyorum sezeryan olan arkadaşlarım var çok memnunlar kafam karışıyo normal doğumun zor mu kolaymı olacağını önceden bilsek kiminin çok kolay kiminin zor oluyo

bende 28+5 haftalık hamileyim normal doğum istiyorum ama korkuyorum sezeryan olan arkadaşlarım var çok memnunlar kafam karışıyo normal doğumun zor mu kolaymı olacağını önceden bilsek kiminin çok kolay kiminin zor oluyo

herkesin doğumu farklı oluo cnm ben hiç sancı çekmedim ama doğum zor oldu.yine normal doğum derim

allah yardımcımız olsun normal düşünüyorum bakalım bi aksilik olmazsa

arkadaşım tabiki en sağlıklısı normal doğum ya eskiden herkes normal doğum yaparmış o zaman eskide yaşayan kadınların genelinde idrar tutamama veya rahim sarkması gibi şikayetler olduğunu hiç duymadım...sezeryan başlı başına bir ameliyattır doğum anındaki herhangi bir komplikasyonda sezeryan zaten yapılır ayrıca normal doğumun acısını birkaç gün çekiceksin ama sezeryanın aylarca hatta yıllarca karnında bıçak yarası olucak

herkes normal doğum anılarını çok korkunç anlatıyor. insan korkuyor duyunca. sancısız kolay normal doğum yapanlar yokmu hiç anılarını anlatsınlar.

herkes normal doğum anılarını çok korkunç anlatıyor. insan korkuyor duyunca. sancısız kolay normal doğum yapanlar yokmu hiç anılarını anlatsınlar.

ah keşke olsa eyeszay ama maalesef sancısız olmuyor bu iş. ama doğumu korkunç anlatmak niyeki. neden korkunç olsun. tam aksine inanılmaz bir deneyim. hayatın son anına kadar hatırlayacağın, an an yaşayacağın müthiş bir macera. sonunda bebeğine kavuşuyorsun hem bundan daha güzel ne olabilir ki. benim doğumum çok zor oldu, çok acı çektim ama her anını dakika dakika hatırlatmak istiyorum hep kendime. korkutmayın kendinizi. çektğiniz her sancıının sizi bebeğinize yaklaştıran bir adım olarak düşünün o zaman daha rahat atlatırsınız bu korkuyu.
ha bu arada ben normal doğumu yarıda kesip mecburi sezaryene alınanlardanım. ama sancımı çekip doğumhanede normal doğumu an an yaşadığım için doğurmuş kadar da oldum. sezaryene gelince, hiç zorlanmadım. bırakın yatıp kalkmakta zorlanmayı 5. günümde ütü yapıyordum. 3. haftamda bütün evimi baştan aşağı tek başıma temizledim (cam silmek, koltuk çekmek dahil). bu da benim şansım oldu.

ah keşke olsa eyeszay ama maalesef sancısız olmuyor bu iş. ama doğumu korkunç anlatmak niyeki. neden korkunç olsun. tam aksine inanılmaz bir deneyim. hayatın son anına kadar hatırlayacağın, an an yaşayacağın müthiş bir macera. sonunda bebeğine kavuşuyorsun hem bundan daha güzel ne olabilir ki. benim doğumum çok zor oldu, çok acı çektim ama her anını dakika dakika hatırlatmak istiyorum hep kendime. korkutmayın kendinizi. çektğiniz her sancıının sizi bebeğinize yaklaştıran bir adım olarak düşünün o zaman daha rahat atlatırsınız bu korkuyu.
ha bu arada ben normal doğumu yarıda kesip mecburi sezaryene alınanlardanım. ama sancımı çekip doğumhanede normal doğumu an an yaşadığım için doğurmuş kadar da oldum. sezaryene gelince, hiç zorlanmadım. bırakın yatıp kalkmakta zorlanmayı 5. günümde ütü yapıyordum. 3. haftamda bütün evimi baştan aşağı tek başıma temizledim (cam silmek, koltuk çekmek dahil). bu da benim şansım oldu.

canım elbette sancısız olması mümkün değil tabiki. bende onu yaşamak için normal doğurmak istiyorum. ama hani okuyorum forumlarda genelde her anlatan doğaüstü dayanılmayacak bir ağrı gibi anlatıyor. ne biliyim hiç elbetteki sancı çektim ama kafamda büyüttüğüm kadarda değilmiş diyen yokmu onu merak ediyorum.

kızlar ben sancısız doğurdum.o zaman ıkınma hissi gelmiyo doğum zorlaşıyo.benim hiç sancım olmadan 10 cm açıldı ama bebeğim 55 dk.sonra geldi.doğumdan korkulcak bişey yok gerçektende.her doğum farklı bide.kimsenin doğum hikayesini dinlemeyin okumayın.korkutmayın kendinizi boşuna.hamileliğin tadını çıkarın.:64::64::64::64::64:

kızlar ben sancısız doğurdum.o zaman ıkınma hissi gelmiyo doğum zorlaşıyo.benim hiç sancım olmadan 10 cm açıldı ama bebeğim 55 dk.sonra geldi.doğumdan korkulcak bişey yok gerçektende.her doğum farklı bide.kimsenin doğum hikayesini dinlemeyin okumayın.korkutmayın kendinizi boşuna.hamileliğin tadını çıkarın.:64::64::64::64::64:

sana epidural mı yapmışlardı jnm? epidural normal mi?

hayır canım.suni sancı bile verdiler ama yok sancı gelmedi adet sancım bile ondan daha fazlaydı

ve ona rağmen doğum yapabildin çünkü epiduralda hissetmedikleri için ıkınamıyormuş anneler. allah analı babalı büyütsün bebeğini cnm cidden çok umut verdin bana. ben çok korkuyorum. ama yinede bi aksilik olmazsa normal doğuracağım. bisürü şey okudum keşke okumasaydım. çok etkiliyor çünkü.

ve ona rağmen doğum yapabildin çünkü epiduralda hissetmedikleri için ıkınamıyormuş anneler. allah analı babalı büyütsün bebeğini cnm cidden çok umut verdin bana. ben çok korkuyorum. ama yinede bi aksilik olmazsa normal doğuracağım. bisürü şey okudum keşke okumasaydım. çok etkiliyor çünkü.

canım sana bişi söyliyyim.ben bir buçuk yıl vajinismus belasıyla uğraştım.cinsel ilişkiden bile korkan ben normal doğurdum.düşünsene bebeğini ilk sen görüyosun.çoook güzel bi duygu ilk ağlayışını görmek.bi aksilik olursa sezeryan olursun.herşey yolunda giderken niye normal yapmayasın?Allah bize bu yeteneği doğuştan vermiş.bir de doktorun izin verirse çömelme hareketi yapabilirsin.çok faydası oluyomuş.inşaallah hakkında hayırlısı olur.:emir_bebek::nazar:

Sezaryenin hiçbir acısını yaşamasam da zorunlu kalmadıkça kimse normal doğumdan şaşmasın zaten. doğum sancısı enterasan birşey. öyle filmlerde gördüğünüz gibi birden başlamıyor bir kere. önce yavaş yavaş geliyor. bedeninizi alıştırıyor acıya. adet sancısı gibi düşünün. sonra şiddetlenmeye başlıyor. ama 3-5 dk bir geldiği için dinleniyorsun, nefes alıyorsun. sonra bir daha geliyor. işte o arada nefesi doğru kullanmak çok önemli. çok bağırmamaya özen gösterin. çünkü bağırmak nefesi harcıyor. doğumda o nefese çok ihtiyacınız olacak. sancılar esnasında mümkün mertebe ıkınarak bebeği itmeye çalışın. bana pilates topu vermişlerdi. ha bi de baharın dediği gibi çömelme hareketi yapın. bebek kanala girdikten sonra bir varmış, bir yokmuş zaten. kesik, yanık acısı gibi bir acı ya da ağrı değil. adet sancısı ile büyük tuvaletinizin geldiğinde yaptığı baskının karışımı gibi bir şey.

kızlar gözünüzü seveyim yapmayın ne olursunuz ben 5 ay önce doğum yaptım mecburiyetten sezeryan oldum. kızlar en zor doğum sonrasını yaşıyorsunuz çoğu şeyden mahrum kalıyorsunuz. ğöbeğiniz bir süre kalıyor. lütfen ama lütfen normal doğum seçin en ğüzl en sağlıklı. her şeyin tadını çıkara çıkara normal doğum yapın.ben normal doğum sancısını 19 saat 3 dakikada bir çektim.çok iyiydim.ama sezeryanle doğum yapmak zorunda kaldım.işte ağrı neymiş doğum neymiş anladım. ölümden beter. lütfen normal doğum çok kolay suyunuız geldikdeb sonra doktorunuzu iyi dinleyin ve ıkının kakanızı yapar gibi.bağırmayın.hayırlı doğumlar.

Back
X