Sezaryen mi? Normal doğum mu?

Sezaryenin hiçbir acısını yaşamasam da zorunlu kalmadıkça kimse normal doğumdan şaşmasın zaten. doğum sancısı enterasan birşey. öyle filmlerde gördüğünüz gibi birden başlamıyor bir kere. önce yavaş yavaş geliyor. bedeninizi alıştırıyor acıya. adet sancısı gibi düşünün. sonra şiddetlenmeye başlıyor. ama 3-5 dk bir geldiği için dinleniyorsun, nefes alıyorsun. sonra bir daha geliyor. işte o arada nefesi doğru kullanmak çok önemli. çok bağırmamaya özen gösterin. çünkü bağırmak nefesi harcıyor. doğumda o nefese çok ihtiyacınız olacak. sancılar esnasında mümkün mertebe ıkınarak bebeği itmeye çalışın. bana pilates topu vermişlerdi. ha bi de baharın dediği gibi çömelme hareketi yapın. bebek kanala girdikten sonra bir varmış, bir yokmuş zaten. kesik, yanık acısı gibi bir acı ya da ağrı değil. adet sancısı ile büyük tuvaletinizin geldiğinde yaptığı baskının karışımı gibi bir şey.

yaaa gerçekten öyle güzel anlatmışsın ki. cidden bugün okuduklarım beni baya bir rahatlattı. uykularım kaçıyordu korkudan. birde nasıl bir ağrıya benzediğini bilememek. insanın kafasında dayanılmaz birşey oluşuyor. elbette sancı olacak ağrı olacak ama bu ağrı hani dayanılmadığı için birşeylere yolaçan bir ağrımı vs bunu bilememek. ama çok güzel anlatmışsın saol gerçekten.

bende cok korkuyorum ama bır yandanda norma doğum düşünüyorum..hayırlısı bakalım..

arkadaşlar hepinize teşekkürler..bende şunu sorcem..zorlamadan dolayı altına kaçıranda varmı? büyük tuvalet yada küçük...doğum anında?

arkadaşlar hepinize teşekkürler..bende şunu sorcem..zorlamadan dolayı altına kaçıranda varmı? büyük tuvalet yada küçük...doğum anında?

Canım öncelikle ben suda doğum diyorum araştırdım en sağlıklı en acısız oymuş. Soruna gelince hiç bi şekilde olmuyomuş büyük tuvalet falan . Hatta bi tanıdığımız anlattı tam doğum anında demişki doktora doktr hanım ben yapamıcam çekilin büyük tuvaletim geliyooo demiş doktorlarda sen yap yap demiş oda olmaz çıkın odadan yapmam lazım demiş onlarda ya sen yappp burda hep oluyo öyle şeyler demiş sonra ikna edememişler tabii doktor demiş kızım o büyük tuvaletin değil bebek bebek ! demiş. bu tabi bütün gücüyle ıkınmış. Ciddende bebekmiş:) Genelde herkez büyük tuvaletini yapıyo sanıyomuş. :)

lahmanmı ne yapıyorlarmış galiba. bütün içini temizliyormuş oda. bende duymuştum ama genede arada tuvaletin kaçabiliyormuş bende merak ediyorum.

Canım öncelikle ben suda doğum diyorum araştırdım en sağlıklı en acısız oymuş. Soruna gelince hiç bi şekilde olmuyomuş büyük tuvalet falan . Hatta bi tanıdığımız anlattı tam doğum anında demişki doktora doktr hanım ben yapamıcam çekilin büyük tuvaletim geliyooo demiş doktorlarda sen yap yap demiş oda olmaz çıkın odadan yapmam lazım demiş onlarda ya sen yappp burda hep oluyo öyle şeyler demiş sonra ikna edememişler tabii doktor demiş kızım o büyük tuvaletin değil bebek bebek ! demiş. bu tabi bütün gücüyle ıkınmış. Ciddende bebekmiş:) Genelde herkez büyük tuvaletini yapıyo sanıyomuş. :)

nerelerde var suda doğum? yani hangi hastanelerde? türkiyede çok yaygın değil diye duydum.

Vallahi doğum sancım başladıktan sonra ben kalktım önce mutfağımı yerleştirdim, evimi derledim topladım... sonra yola çıkıp 50km ötedeki hastaneme gittim.. hastaneye girmeden önce oturup dışarıda bir güzel kahvaltımı ettim, üzerine iki fincan çayımı içtim... oh, mis... hatta saat erkendi, doktorumu arayıp uyandırmaya kıyamadım, sms attım uyanınca görsün diye.... doğumhaneye 5 kat yürüyerek çıktım, orda bir muayene oldum ki 4 cm açılamam olmuş.... güle oynaya yattım hastaneye.... son 1 saat kadar da gülüp oynadım, ortada yürüdüm gezdim.... son 1 saat sancılarım arttı ve doğurdum zaten... o sancıların artmış hali de hiç de öyle insanı bağırtacak gibi değildi... Bağırmadan da doğurdum yani.... Ha bağırsan bağırırsın ama sonuçta bağırmaya lüzum yok, sabredilmeyecek, dayanılmayacak bir ağrı değil çünkü... kolay mıydı doğurmak? bana göre zordu valla, sonuçta ufacık yerden koca bir bebek çıkıyor, düşüncesi bile imkansız gibi :))) ama ebelere göre doğumum çok kolaydı, herkes benim gibi doğurmak istermiş :))
o an bana çok zor gelmişti ama şimdi düşününce öyle keyifliydi ki! Yaşamadan asla bilemeyeceğin bir şey tüm o sancılar falan... An an yaşadım, hatırladıkça bile mutlu oluyorum...Herkese tavsiye ederim, şartlar elveriyorsa mutlaka ama mutlaka normal doğurun bebeğinizi!.... Harika bir duygu....
Doğum sonrası da rahat, gezinip durdum ortada rahatça, doğumdan çıkar çıkmaz hem de :)))

Vallahi doğum sancım başladıktan sonra ben kalktım önce mutfağımı yerleştirdim, evimi derledim topladım... sonra yola çıkıp 50km ötedeki hastaneme gittim.. hastaneye girmeden önce oturup dışarıda bir güzel kahvaltımı ettim, üzerine iki fincan çayımı içtim... oh, mis... hatta saat erkendi, doktorumu arayıp uyandırmaya kıyamadım, sms attım uyanınca görsün diye.... doğumhaneye 5 kat yürüyerek çıktım, orda bir muayene oldum ki 4 cm açılamam olmuş.... güle oynaya yattım hastaneye.... son 1 saat kadar da gülüp oynadım, ortada yürüdüm gezdim.... son 1 saat sancılarım arttı ve doğurdum zaten... o sancıların artmış hali de hiç de öyle insanı bağırtacak gibi değildi... Bağırmadan da doğurdum yani.... Ha bağırsan bağırırsın ama sonuçta bağırmaya lüzum yok, sabredilmeyecek, dayanılmayacak bir ağrı değil çünkü... kolay mıydı doğurmak? bana göre zordu valla, sonuçta ufacık yerden koca bir bebek çıkıyor, düşüncesi bile imkansız gibi :))) ama ebelere göre doğumum çok kolaydı, herkes benim gibi doğurmak istermiş :))
o an bana çok zor gelmişti ama şimdi düşününce öyle keyifliydi ki! Yaşamadan asla bilemeyeceğin bir şey tüm o sancılar falan... An an yaşadım, hatırladıkça bile mutlu oluyorum...Herkese tavsiye ederim, şartlar elveriyorsa mutlaka ama mutlaka normal doğurun bebeğinizi!.... Harika bir duygu....
Doğum sonrası da rahat, gezinip durdum ortada rahatça, doğumdan çıkar çıkmaz hem de :)))

şekerim hayran kaldım doğumuna yaa inşallah bende senin gibi doğururum :)) güle oynaya gider bebeişimi alırım kucağıma...herşey normal olupta korkudan veya keyif için sezeryan doğum yapanlara acayip sinir oluyorum ....zaten doğum anında bişey olsa hemen alıyolar sezeryanla ne gerek var yani...

süper anlatmışsınız bayıldımmm:46::46::46::46:
ben de normal istiyorum:49:

şekerim hayran kaldım doğumuna yaa inşallah bende senin gibi doğururum :)) güle oynaya gider bebeişimi alırım kucağıma...herşey normal olupta korkudan veya keyif için sezeryan doğum yapanlara acayip sinir oluyorum ....zaten doğum anında bişey olsa hemen alıyolar sezeryanla ne gerek var yani...

bu mesaja da yüzde yüz katılıyorum:66::66::66:

evet arkadaşlar çok güzel anlatmışsınız umarım bende rahat bi doğum yaparım allah herkesin yardımcısı olsun

birde rahat doğum için ne gibi egzersizler yaptınız anlatırsanız sevinirim

benim oğlumda 4 kilo 800 gr dogdu.normal dogum yaptım çok da güzel geçti.
çıkınca yürüdüm rahatça oğlumu emzirdim.
normalden korkmayın adı üstünde normal olan bu........

benim oğlumda 4 kilo 800 gr dogdu.normal dogum yaptım çok da güzel geçti.
çıkınca yürüdüm rahatça oğlumu emzirdim.
normalden korkmayın adı üstünde normal olan bu........

maaşallah valla allah bizede böle rahat doğum nasip etsin

ben hastanede calısıyorum.. onerım normaldır cunku drler cok baska sebebler ıcın sezeryan onerıyorlar... ayrcıa lokalde tercıh edılmemesı gerekır. cok tecrubelı olması gerekıo yapan kısının

Back
X