sezaryen sonrası dikiş hakkında

maviszeynep

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
48
0
36
Niğde
arkadaslar ben sezaryen doğum yapalı 5 ay oldu.ama dikisimde kaşınma ve zorlayınca bazen ağrım oluyo.ama özellikle kot pantolonu gıymek ıstıyorum artık ama gıyınce dikisimde baskı hıssedıyorum bıraz agrı oluyo o yuzden denıyorum ama gıymeye cesaret edemıyorum acaba dıkısıme bı zarar verır mı dar kıyafetler gıymem?ne kadar zaman sonra istediğim seyleri giycem sıkıldım artık üzerime bol olan kıyafetleri giymekten.cevaplarsanız sevinirim.

arkadaslar ben sezaryen doğum yapalı 5 ay oldu.ama dikisimde kaşınma ve zorlayınca bazen ağrım oluyo.ama özellikle kot pantolonu gıymek ıstıyorum artık ama gıyınce dikisimde baskı hıssedıyorum bıraz agrı oluyo o yuzden denıyorum ama gıymeye cesaret edemıyorum acaba dıkısıme bı zarar verır mı dar kıyafetler gıymem?ne kadar zaman sonra istediğim seyleri giycem sıkıldım artık üzerime bol olan kıyafetleri giymekten.cevaplarsanız sevinirim.

5 ay sonra hala bu tür şikayetlerinin olması çok garip
uyuşukluk hissi epey bi zaman geçmiyo ama ağrı olması garip geldi bana..
varmı ki başka böyle ağrısı olan.. ben 2 doğum yaptım 40 ım çıktıktan sonra giydim düşük belli pantolonlarımı

cvbın için tesekkür ederim. ben de bi anlam veremiyorum ilk doğumum oldugu ıcın hiç bilgim yok.korkumdan da giyemiyorum dikişime zarar verır diye. kilolu falan da diilim.52 kiloyum göbegım de kalmadı.acaba kişiden kişiye değişiyor mu iyileşme süreci.başka bu tür sorun yaşayan olmadı mı?cvplarınızı bekliyorum.

cvbın için tesekkür ederim. ben de bi anlam veremiyorum ilk doğumum oldugu ıcın hiç bilgim yok.korkumdan da giyemiyorum dikişime zarar verır diye. kilolu falan da diilim.52 kiloyum göbegım de kalmadı.acaba kişiden kişiye değişiyor mu iyileşme süreci.başka bu tür sorun yaşayan olmadı mı?cvplarınızı bekliyorum.

41.gün ağdamı bile yaptırdım ben

mesajını okuyunca cok şaşırdım çünki benim kırkım cıktığında sadece yatıyodum ve evde geziniyordum.işimi bile yapamıyodum.ama bizimde gecırdıgımız kolay bişey dııl.resmen ameliyat olduk.elimiz bile kesilse kaç gün ağrıyo.sen çok çabuk iyileşmissin.şuan normalde ağrım olmuyor tabi ama pantolonlar dar ve düsük bel oldugu icin baskı yapıyo ve korkuyorum. belkı giysem bi şey olmucak dikişime ama riske atmadım.

ben hızlı iyileşmedim sen çok nazlısın galiba :27:
taş çatlasın 15 gün sonra pek bi sıkıntı kalmıyo. 40 kontrolüme ağdamı yaptırıp da gittim doktoruma danışarak tabi... 2doğum yaptım ikisinde de bu kadar sürmedi iyileşmem..
ikisinde de yatmadım..

gerçi yatıp dinlenmek en güzerli ama bana göre değil ne yazıkki

benimde bugün 9. günüm, bende bırak 40 gün yatmayı hastaneden geldiğim gün sadece bikaç saat aralıklarla uzandım.tamam ilk gecemiz bayağı sıkıntılıydı hem bebek için hem benim için. ama ertesi gün kalktım hemen öyle yatak falan yapmadım, her işimi hemen hemen ben gördüm. Sağlıkçıyım ne kadar erken aktif olursam o kadar çabuk iyileşeceğimi biliyodum. onunda etkisi var tabi. gören herkes şaşırdı yatak döşek yatıcağimi bekliyorlardı galiba. bu arada dikişim dün alındı şimdi dikiş yerinde sadece hafif bir sızı ve ara sıra yanma oluyo o kadar.

evet biraz nazlı biriyim ama bende 40 gün yatak döşek yatmadım.sadece dinlendim.doğum öncesi gibi her işimi yapamadım bu da normal zaten.ben o zamanki durumuma diil de suan eskisi gibi pantolon giyemeyişime taktım.dikişimin olduğu bölge hassas. olmadı bi doktora gitcem.

maviszeynepcim üzülme, benim durumumda aynı... 4 ay bitti..hala zorladığımda dikişlerimde hafif ağrı olur,kaşınma da var...korkulacak bir şey yok...herkesin bünyesi farklı...diğer arkadaşlar kolay atlatmış olabilirler,herkes bir değil...üzme sen kendini...zorlamada....sonuçta ameliyat olduk,kolay diil...deri dışardan iyileşmiş gibi görünüyor ama içerden karın zarı hassas hala...bilinçli olmak lazım...kot pantolon olayını biraz daha ertele bence...sağlığından önemli diil..

teşekkür ederim emel mesajın için.haklısın herkesin bünyesi farklı.zamanla daha iyi olcak dikişlerimiz inşallah biraz daha zamanımız var.zaten lohusalık dönemi aslında 6 aymıs kadın kendını 6 ay sonra toparlıyormuş.

Back
X