Sezaryen tarihi?

Dionysos1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2018
117
41
13
35
Merhabalar
Benim şöyle bir sıkıntım var. Polikistik over olduğum için son adet tarihim belli değil. Bu yüzden bebegin ölcumleri ultrasona göre yapılıyor ama bu da birkaç hafta ilerde çıkabiliyor.
Merak ettiğim şu: sezeryanla doğum yapanlar kaç hafta kaç gunlukken gün verildi, ya da dogum yaptiniz?
38 + 2 de falan doğum olursa erken olur mu, ciğer gelişimi tamamlanmadan alınır diye endişeliyim. İyi gunler herkese.

Pco lu ve sezeryanli dogum yapmis biri olarak:)

Benim de son adet tarihimle gebeligim uyumsuz oldugundan doktorum ilk muayenede de bebegin gelisimine gore tahmini bir tarih belirlemisti. Ve sonrasinda hamilelik boyunca tum testler, kontroller, olcumler o tarihe gore yapildi yani sonrasinda bir duzenleme yapilmadi. Bazi aylar geride bazi aylar ileride cikiyordu gelisimi de...

39+1 de planli sezeryan oldum. İlk gebeliklerde planli sezeryan yapilacaksa 39+ lari beklemek en iyisi, tabiki buna bebegin durumuna gore doktorunuz karar verecektir ben herseyi yolunda gorundugu bir gebelikten soz ediyorum.

İkinci gebeliklerde erken dogum riski oldugundan daha erken tarihlerde alabiliyorlar.

Ciger gelisimine gelince, cigerlerini kullanmaya baslayip baslamadigi ultrasonda gorunuyor zaten. Hic bir doktorun bu konuda risk almak isteyecegini sanmiyorum.

Size tavsiyem doktorunuza guvenin ve onun verdigi tarihe gore hazirlayin kendinizi. 37 den itibaren -eger bebeginizde bir sorun zaten yoksa- genellikle problem olmuyor. Ama allah korusun bir sorun varsa 40 haftalik dogsa bile sorun kendiliginden gecmeyecektir.

kirmizigitar cevabin icin teşekkürler. Pko ve sezeryan cok tanidik geliyor :) benim işler okadar karıştıki.. ya da ben ustune dusunup dusunup karmaşık hale getiriyorum.
Baştan beri simdiki doktoruma gidemiyorum. Tayinim çıkmıştı 20. Haftadan sonra falan başladım kendisine. Bu durumu konuştum kafasına göre almayacagini soyledi. Gün vermeden eski ultrasonlara bakarız dedi .
Ve 32. Haftada çalışabilir raporu verdi. Ama ben eski doktorumun hesabina gore 31+2ydim .( Bebek 32 +2 falan duruyor ultrasonda şuan) ama 32ymisim gibi rapor verdi. Tahmini dogum tarihi 39 +2 falan oluyor en son o zmaana beklerse. Ama ultrason bi ileri bi geri cikiyordu belki de 38 artılar bile olabilir. İznimden de olmuş gibi hissediyorum şuan. Anlatirken benim bile kafam karıştı cok karışık oldu dimi :)

Ultrasonda ciger gelisimini anliyorsa sıkıntı yok. En azindan bunu goz onunde bulundurur. Ama dedigin gibi sorun varsa 40 da da dogsa olur, yoksa 36da da doganlar gayet iyi olabiliyorlar..
Akışına bırakmak gerek galiba..

Evet uc bes gunun hesabini yapma hic:) benim mesela 38+5 te istemistim ama doktorumun kafta tatiliydi sonrasi haftasonuna geliyordu 39+1 de yapalim demistik, sonra doktorum beni aradi sehir disinda hir seminere katilicam bir gun erteleyelim dedi 39+1 e denk geldi. Yani o aralikta bi tarih olabilirdi.

Ultrasonda gogus kafesi inip kalkiyor, doktorum gostermisti bana bu hareket bizim icin cok onemlidir 32 den itibaren bu hareketi gormek icin kontrolleri siklastiririz demisti.

Eşim de " güven şu adama artık yaa" diyor. Ben de bidaha gidince duvarda diplomasına iyi bak var dimi falan diyorum :) aslında her gidişimde bayagi tahlil ister, ama ultrasonda çok açıklayıcı degil.doktorunuzun Size konustugu gibi gogus hareketi vs anlatsa rahatlarım belki.. ( rahatlamadı :) )
Dediginiz gibi 32de gittim sayılır, kontrolü 2 haftada bir e düşürdü. Ben bu göğüs hareketini sorayım da çıldırtayim doktoru :))

Tam 38 de Doğum yaptım bi sıkıntım olmadı şükür Allahım sağlıkla kavuşmayı nasip etsin

Aslina bakarsaniz benim doktorum da bana bilgi vermezdi hele hele panikleyebilecegim bilgileri.

Mesela kan pihtilasmam vardi bu yuzden kan sulandirici aliyordum dogumdan once kan sulandirici kesilmezse ciddi kan kaybim olabilirdi vs rahim agzi yetmezligi cikti doktorum rahim agzi yetmezligini bile soylemedi onlem amacli bir igne vericem sana dedi ben sonra asistanindan tesadufen ogrendim ki, kan depolarindan erken dogum olursa kan grubumdan yeteri kadar kan varmi diye stok yaptirmis...

Sonra neden soylemediniz dedigimde soylesem sadece panikleyecektin bilmene gerek olaaydi bildirirdim dedi bana:)

Doktorunuza bence de guvenin. Benim hic ultrason kagidi vermezdi mesela.

Bilgi vermiyormuş ama gerekli önlemleri almış benimkinin böyle yapacağına dair inancım yok.
Mesela üçlü tarama dedi. Ben 4 lu yapsak daha iyi değil mi dedim. Evet o daha iyi olur yaptırcaksanız falan dedi. Niye ben yönlendiriyorum yani. baska özel hastane yok başka doktor şansım yok. Bazı konularda iyi, belki de ben gereksiz araştırıyorum bilmiyorum...
Ultrason kağıdı vermemesi de iyiymiş. Yok iki gun geri çıktı, bes gun ileri çıktı yine rahat durmuyor insan :)

Bence gereksiz didikleyip kendini yok yere strese sokuyorsun:) bazi doktorlar ikili test yapildiktan sonra uclu dortlu vs gerek duymuyor, belki sizinki de yapmayi dusunmuyordu ama siz dortlu deyince o zaman onu yapalim demistir yani bilmiyorum da:)

Ama jinekolog isi kesinlikle iletisim isi. Karsilikli iletisim kuramiyorsaniz rahat degilseniz degistirmelisiniz, nihayetinde dogum zamani gelip cattiginda en ozel duygunuzu paylasacaksiniz doktorunuzla, sizinle o sevinci paylasabilen biri olmali.

Üçlü tarama konusunu kendisi açtı, ben 4lu dedim daha iyi olur dedi :)
İletişimi falan geçtim artık tamamen mekanik bakıyorum olaya. İşini yapsın, beni öldürmesin, bebek de sağlıklı olsun yeter :) başka seçeneğim olsa hayatta gitmem. ( Buna bile gitmek icin 100 km yol gidiyorum). Allahimm nasıl bir mahrumiyet yerinde yaşıyorsam :)
Yuzde yirmibes sorun doktordaysa 75 bende. Ayrintili ultrason yaptirdim mesela, plasenta ankreata diyor. Doktora sordum bu nedir diye bazılarında rahmin on duvarina, bazilaarinda arka duvara yerlesir seninki ön duvarda gayet normal bir durum dedi. Ve benim bunla ilgili okumadığım makale kalmadı. İşini yapsana be kadın, tıbbı doktorlara bıraksana bıraksana sen! :)

Ama cok kucuk detaylara takilmissin gercekten. Evet bazi bebek on tarafina bazisi arka tarafina tutunur, zaten sokintili bir durum varsa koyu renkle yazilir, hakkinda rapor tutulur ve ek islem yapilir ( takip test vs)

Rabbim sorun vermesin de bu detaylarda bogulma hamileliginin tadini cikartmaya bak. Aksi bir durum olursa seni zaten bilgilendirirler. Normal gidiyor demekki hersey ki doktor da cok kurcalamiyor.

Benim ilk 3 ay dusuk riskim vardi, zaten basindan beri kan pihtilasmasi icin igne kullaniyordum, ayrintili ultrasonda bebegimde tek umbrikal artel diye bir teshis kondu, kalbinde sorun olabilecegi dusuncesiyle fetal eko istendi ek takipler yapildi, perinatologa yonlendirildim, 27. Haftada kanamam oldu meger nosanim gelmis, rahim acilmis erken dogum riski cikti bir de basima.

Sonra karter tunel sendromu oldum ellerimi kullanamadim son 3 ay, ve doguma 3 hafta kala preklampsi gelisti:) her gun tansiyonumu belli araliklarla olcup doktoruma mesaj atiyor, her gece nst ye giriyordum, her hafta da idrar tahlili yapiliyprdu.

O bu su derken cok zorlu bir hamilelik gecirdim. Yani demem o ki, bir sorun varsa bir sekilde haberin oluyor mutlaka. Onemlk birsey vermesin allah ta sen arayip durma

Hatırlıyorum senin durumunu okumuştum zamanında :) hattaa dogumun fotografları vardı :)
Doğru söylüyorsun.. bazen sırf kendine gel sen böyle bir insan değilsin diye kendimi farkli şeylere yonlendiriyorum..
Bir iki birseyler okumuştum sezaryenin bu durumda daha riskli olduguna dair oyuzden arastirdim okadar. Bebek oksijensiz kalır sezeryan istiyorum diye tutturdum. Simdi de ameliyat olmak istemiyorum pıhtı atar diye panigim..
Hayırlısı :)

Merak etmeyin doktorlar bizden cok istiyor sorunsuz bir dogumu, cunku kadin dogumcular mahkemelerle en cok ugrasan doktorlar, cocuk ozurlu dogar dogumda oksijensiz kalir bazen onlarin hatasi bazen tamamen takdiri ilahi... ama cogunlukla sorumlu onlar tutulur, bu yuzden onlar risk almak istemez zaten

Ahh ahh kadının karnında sargi bezi umutan doktor bile uc ay ceza almisti korkarimki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…