Sezen Aksu'dan Gelen Tepkiler Üzerine Yazılı Başörtüsü Açıklaması

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
SEZEN Aksu, İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu sahnesindeki şovunda, özgürlükler üzerine dile getirdiği sözlerinin ardından kendi internet sitesinden yazılı bir açıklama yaptı.
Sezen Aksu açıklamasında,

"Meraklıların bilgisine. Sınırsız özgürlükten yanayım. Bir yetişkinin kendi iradesiyle verdiği her kararın, inançlarının, fikir ve düşüncelerinin önünde saygıyla eğilirim ve her türlü ayrımcılığın külliyen karşısındayım. Bütün yaşamım bunun örnekleriyle doludur. Ancak henüz ilkokul çağındaki bir kız çocuğunun başını örterek, onu küçük bir kadına dönüştürmeyi öneren bu cinsiyetçi yaklaşımı sonuna kadar reddediyorum. Mesele budur; sahnede olup biten de hicivdir, şovdur" dedi.

İhsan YALÇIN/İSTANBUL, (DHA)

(...)Bir yetişkinin kendi iradesiyle verdiği her kararın, inançlarının, fikir ve düşüncelerinin önünde saygıyla eğilirim ve her türlü ayrımcılığın külliyen karşısındayım. Bütün yaşamım bunun örnekleriyle doludur.
Biliriz biliriz.
Ondandır bizi her iki cihanda da lekeli ilan etmesi.
Saygıyla eğilen hali buysa aksini düşünemiyorum.

siz bunu geçen gün yine yazmıştınız,bu ne demek?
Yazmışımdır, takığım o lafına çünkü.
Birkaç sene önce kendileri Kürt açılımına destek vermeyen herkesi iki cihanda da lekeli kabul ettiğini açıklamıştı.

Sezencim, adin cikmis doksana, inmez seksene... Dun dundur, bugun de bugun demekle olmuyor iste... Insanlar unutmuyor... Bir laf vardir, "laf agizdan cikana dek sen ona hakimsin, ciktiktan sonra o sana hakim olur" diye... Senin olayin da bu..:KK66:

İlk okul cagındaki cocugun basını örtmesi uygun degil, dogru demis.

hiciv anlayışına bayıldım("öküzler")
paçalı tavuk...anam hicvettim ya....

Sezencim, adin cikmis doksana, inmez seksene... Dun dundur, bugun de bugun demekle olmuyor iste... Insanlar unutmuyor... Bir laf vardir, "laf agizdan cikana dek sen ona hakimsin, ciktiktan sonra o sana hakim olur" diye... Senin olayin da bu..:KK66:

Sanatçıların siyasi görüş açıklamasına hiçbir zaman karşı olmadım.
Ancak her siyasi görüşün bir de muhalefeti, karşı görüşü var. Tepkileri göze alamıyorsa açıklamayacak. Açıklıyorsa arkasında duracak. Arkasında durabilse dediklerinin, katılmasam da takdir ederim.
Dediğiniz gibi, toplumsal hafıza var, google var. Açık açık hatasını kabul etmedikçe (hata olarak görüyorsa eğer), dün dündür bugün bugündür demekle olmuyor. O da fark etti de, geç oldu bitaz.

Yazmışımdır, takığım o lafına çünkü.
Birkaç sene önce kendileri Kürt açılımına destek vermeyen herkesi iki cihanda da lekeli kabul ettiğini açıklamıştı.
açılım nedir arkadaşım,hepimiz türkiye cumhuriyeti bayrağı altında değilmiyiz:KK64:

açılım nedir arkadaşım,hepimiz türkiye cumhuriyeti bayrağı altında değilmiyiz:KK64:
Hangi anlamda dediğinizi anlamadım açıkçası.
Benim açılımla ilgili herhangi bir yorumum olmadı.
Bir arkadaş "iki cihanda da lekeli" lafının nereden geldiğini sordu, ona istinaden Sezen Aksu'nun (kendi ifadesiyle) "Kürt açılımına destek vermeyen herkesi iki cihanda lekeli kabul ediyorum" cümlesini yazdım. Dolayısıyla mesajınızın asıl ilgilisi Sezen Aksu, ben değilim.

Hangi anlamda dediğinizi anlamadım açıkçası.
Benim açılımla ilgili herhangi bir yorumum olmadı.
Bir arkadaş "iki cihanda da lekeli" lafının nereden geldiğini sordu, ona istinaden Sezen Aksu'nun (kendi ifadesiyle) "Kürt açılımına destek vermeyen herkesi iki cihanda lekeli kabul ediyorum" cümlesini yazdım. Dolayısıyla mesajınızın asıl ilgilisi Sezen Aksu, ben değilim.
yazınıza istinaden yazdım..şarkıcı olsun kim olursa olsun söylediği akıl alır bir şey değil..sadece kürt vatandaşlar mağdur değil bu ülkede...

SEZEN Aksu, İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu sahnesindeki şovunda, özgürlükler üzerine dile getirdiği sözlerinin ardından kendi internet sitesinden yazılı bir açıklama yaptı.
Sezen Aksu açıklamasında,

"Meraklıların bilgisine. Sınırsız özgürlükten yanayım. Bir yetişkinin kendi iradesiyle verdiği her kararın, inançlarının, fikir ve düşüncelerinin önünde saygıyla eğilirim ve her türlü ayrımcılığın külliyen karşısındayım. Bütün yaşamım bunun örnekleriyle doludur. Ancak henüz ilkokul çağındaki bir kız çocuğunun başını örterek, onu küçük bir kadına dönüştürmeyi öneren bu cinsiyetçi yaklaşımı sonuna kadar reddediyorum. Mesele budur; sahnede olup biten de hicivdir, şovdur" dedi.

İhsan YALÇIN/İSTANBUL, (DHA)

Anca sov yapar zaten. Insanlarin dikkatini nasil cekerim derdinde. Sanki milletin colugunu cocugunu cok düsünüyorda...

bu kadin sabataist sertab erener ve bir kac sanatci gibi...yani...

Back
X