Ben nuriye gülmen ile aynı siyasi görüşü paylaşmıyorum. Solun gerçekten sol olduğu bir ülkede olsaydık belki de ortak noktalarımız olurdu ama türkiyede bu imkansız, benim ömrüm şimdi mağRur edebiyatı yapan ama aslında hep banacı ciğerlerini bildiğim o zihniyeti hep aklımda tutmakla geçecek, aklımızda tutalım ki unutmayalım, unutmayalım ki tekrar fırsat vermeyelim.
Ama nuriye gülmen ve onun gibiler bundan çok farklı. Adalet yalnızca bir zümreye ait değildir, öyle olursa adı bunun adalet olmaz. Haksızlığa uğrayanlar her zaman tek bir taraf değildir, haksızlığa uğrayanın hakkını dahi aramasına fırsat vermezsen, hakkını arayana da kulağını tıkarsan o acı gün gelir seni de yakar.
Bir canavarı zamanında elleriyle besleyenler hala o canavarın kollarını ayaklarını koparmıyor, sadece parmaklarını doğruyor. Hatta bazen de örnekte olduğu gibi başka başka parmakları 'araya kaynatıyor'.
Adalet hepimiz için olmalı; görüşü, dini, ırkı önemli olmaksızın bir 'vatandaş' hakkını arıyor. Son bir yılda bu muameleye maruz kalan çok 'vatandaş' oldu, bugünün yarını da var, bu dünyanın ahireti de var. Bugün adil olmazsanız nefret ettiğimiz o insanlardan farkınız kalmaz.
Sadece farklı bir hayat görüşüne sahip olmanın bu denli bir cezası olmamalı. Allah tüm haksızlığa uğrayanlara el-adl ismiyle yardım etsin.