Sezeryan depresyonu

withroser

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2015
114
117
103
Bir coguna göre halime sukretmem gerekiyor evet gercekten de cok şükür Rabbime saglikli sihhatli evladıma kavusmayi nasip etti ama mecburi sezeryanla.. Hamilelik sekerim olduğu icin doktorum 38. Haftayi gecmemeliyiz yoksa anne karninda bebek kaybi olabilir dedi. Doktorumuzda oyle hemen sezeryan yapalim diyen bi doktor degildi bastan beri hersey yolundaydi bebegim dönmüştü catim müsaitti en önemlisi ben normal doguma cok hazirdim ve sezeryan hic istemiyordum. Ama 38. Hafta sonunda doktorum rahim açıcıyla dogumu baslatti 9 saat kendi sancimi cektm ama 1 cm bile acilma olmadi. Doktorum sabaha kadar beklesekte açılmaz bebekte sıkıntıya giriyor deyince sezeryan yolu gözüktü apar topar ameliyathanede buldum kendimi. Bebegimi ilk gormek icin epidural istedim aciyi hissedince aninda genel anesteziye cevirmisler. bebegimin dogdugu ani da göremedim. Ameliyat sonrasi 1 hafta ağrı cektim bebegimle ilgilenemedim dogru düzgün. Bunlarin hepsi pismanlik oldu bende keske bekleseydik diyorum ama bilmedigimiz icin bebegin sagligini riske atamiyoruz iste. Hala agrilarim var hic gecmeyecek gibi geliyor. Aklima geldikce durup durup agliyorum beklesek belki normal olurdu diyorum acele ettik diyorum. Normal dogumu yaşamayi cok istiyordum ama kismet degilmis :(

Bir coguna göre halime sukretmem gerekiyor evet gercekten de cok şükür Rabbime saglikli sihhatli evladıma kavusmayi nasip etti ama mecburi sezeryanla.. Hamilelik sekerim olduğu icin doktorum 38. Haftayi gecmemeliyiz yoksa anne karninda bebek kaybi olabilir dedi. Doktorumuzda oyle hemen sezeryan yapalim diyen bi doktor degildi bastan beri hersey yolundaydi bebegim dönmüştü catim müsaitti en önemlisi ben normal doguma cok hazirdim ve sezeryan hic istemiyordum. Ama 38. Hafta sonunda doktorum rahim açıcıyla dogumu baslatti 9 saat kendi sancimi cektm ama 1 cm bile acilma olmadi. Doktorum sabaha kadar beklesekte açılmaz bebekte sıkıntıya giriyor deyince sezeryan yolu gözüktü apar topar ameliyathanede buldum kendimi. Bebegimi ilk gormek icin epidural istedim aciyi hissedince aninda genel anesteziye cevirmisler. bebegimin dogdugu ani da göremedim. Ameliyat sonrasi 1 hafta ağrı cektim bebegimle ilgilenemedim dogru düzgün. Bunlarin hepsi pismanlik oldu bende keske bekleseydik diyorum ama bilmedigimiz icin bebegin sagligini riske atamiyoruz iste. Hala agrilarim var hic gecmeyecek gibi geliyor. Aklima geldikce durup durup agliyorum beklesek belki normal olurdu diyorum acele ettik diyorum. Normal dogumu yaşamayi cok istiyordum ama kismet degilmis :KK43:
Ben de mecbursı sezeryan oldum, sızın gıbı kendımı normal doguma hazırladım hep ama olmadı, hız de uzulmedım, bebegın boynundakı kordon 2 kat olunca 2 gunde sezeryan dendı, cunku nefes almasında sıkıntı olur dedıler ve baska sıkıntılar vs. Vardı, tmm dedım, sagsağlım dogsun da gerısı onemlı degıl dedım. Sağsağlım dogdugunu öğrendim ya gerısı hıc onemli degıl. Bosuna kendınızı yopratmayın, herseyın bası saglık, normal dogum yapıp da cok sıkıntı ceken arkadaslarım da oldu

Ben de mecburi sezeryan oldum..merak etmeyin bu günler gecicek 15 20 gune kalmaz toparlarsınız...bebeginiz büyüdükçe unutacaksınız bu acilari...esinizin destegi cok onemli bu günlerde..

Allah anali babali buyutsun
olmus bitmis geçmis,agri sizinizda geçer insallah
kafanizi bunlari takmayin bebeginizi opun sevin saglikli oldugu için sukredin
ikinciye olur eblki normal dogum nasip ..

Bilmiyorum bundan kaynakli mi ama 2 gundur sütüm cok az geliyor zaten sol gogusumu emziremiyorum sag gogusumu emiyo surekli ama dun aksam ikisinden de cok az sut geldi acliktan agladi durdu kuzum :( esim cok destek oluyo sağolsun elinden geleni yapiyor bende acim gectikce bu düşünceden çıkıyorum ama uzerine sütümün azalması daha da cok moralimi bozdu. Var olan sütüm azaldi birden bire :(

Bilmiyorum bundan kaynakli mi ama 2 gundur sütüm cok az geliyor zaten sol gogusumu emziremiyorum sag gogusumu emiyo surekli ama dun aksam ikisinden de cok az sut geldi acliktan agladi durdu kuzum :KK43: esim cok destek oluyo sağolsun elinden geleni yapiyor bende acim gectikce bu düşünceden çıkıyorum ama uzerine sütümün azalması daha da cok moralimi bozdu. Var olan sütüm azaldi birden bire :KK43:
Dönem donem süt azalabilir.süt icin lactamil tarzi icecekler var sizin icin ben iki uc kutu bitrdim sirf sütüm kaliteli olsun diye artsın diye

Bir coguna göre halime sukretmem gerekiyor evet gercekten de cok şükür Rabbime saglikli sihhatli evladıma kavusmayi nasip etti ama mecburi sezeryanla.. Hamilelik sekerim olduğu icin doktorum 38. Haftayi gecmemeliyiz yoksa anne karninda bebek kaybi olabilir dedi. Doktorumuzda oyle hemen sezeryan yapalim diyen bi doktor degildi bastan beri hersey yolundaydi bebegim dönmüştü catim müsaitti en önemlisi ben normal doguma cok hazirdim ve sezeryan hic istemiyordum. Ama 38. Hafta sonunda doktorum rahim açıcıyla dogumu baslatti 9 saat kendi sancimi cektm ama 1 cm bile acilma olmadi. Doktorum sabaha kadar beklesekte açılmaz bebekte sıkıntıya giriyor deyince sezeryan yolu gözüktü apar topar ameliyathanede buldum kendimi. Bebegimi ilk gormek icin epidural istedim aciyi hissedince aninda genel anesteziye cevirmisler. bebegimin dogdugu ani da göremedim. Ameliyat sonrasi 1 hafta ağrı cektim bebegimle ilgilenemedim dogru düzgün. Bunlarin hepsi pismanlik oldu bende keske bekleseydik diyorum ama bilmedigimiz icin bebegin sagligini riske atamiyoruz iste. Hala agrilarim var hic gecmeyecek gibi geliyor. Aklima geldikce durup durup agliyorum beklesek belki normal olurdu diyorum acele ettik diyorum. Normal dogumu yaşamayi cok istiyordum ama kismet degilmis :KK43:
Suyum gelmesiyle başlayan normal doğum, 28 saat geçmesine rağmen 3 cm açılma, düşen kalp atışları, ağlayarak girdiğim buz gibi ameliyathane, omurgamdaki sorundan dolayi da genel anestezi.

O pis duygu 2 hafta geçmedi. Ameliyat dinlemeden 2 saat sonra duşa girdim. Çünkü kirli hissediyordum. Lohusa dengesizliği işte :)
Bir de üzerine bebeğim başlangıçta meme almadi.
Ben hem doguramadim hem emziremedim diye ağlama krizleriyle 3 gun geçirdim.
4. Gün, aklım başıma geldi.
Sağlıklı bir evladım vardı. Her şey yolundaydı
İkimizde sağsalim doğumu tamamlamistik.
Eli, kolu, parmakları her şeyi vardı. .
Siz plan yaparsiniz ama bebek nasıl dünyaya geleceğini kendi seçer :)
Anneligini zin tadını çıkarın ve bu his geçecek emin olun :)

Bu kadar kendinizi üzmeyin, siz böyle üzüldükçe bebeğiniz gergin bir bebek olacaktır. Ben de mecburi sezeryan oldum, çatım dardı, bebeğimin boğulma ya da kalıcı sakatlık riski vardı, değer mi dedim normal doğum için bebeğimin hayatıyla oynamaya. Doğumsa doğum işte, tamam normal doğum da çok hoş bir duygudur muhakkak ama sezeryan doğum da dünyaya bebeğinizi getirmektir bu konuda kendinizi bu kadar üzmeyin, bebeğiniz sağlıkla kucağınızda bunu düşünün. Bu forumda ne kadar doğum esnasında bebeğini kaybeden engelli dünyaya gelen bebek hikayesi okuduk, doktorunuz sizi uyarmış çok da iyi yapmış, emin olun bir bildikleri var, tek hastaları siz değilsiniz kimbilir kaç vaka gördüler şahit oldular ve önlem olarak bebeği daha fazla tutmak istemedi ki hakikaten de yüksek şeker ve tansiyondan anne karnında son hafta kordonu kopup ölen bebekler varken durumunuza şükredip mutlu olun.

Sütünüzde zaman zaman azalma olabilir, mutlu olun gergin olmayın, humana still tea var ben kullanmıştım süt üretimini arttırıyor ama en çok ısrarla bebeğinizi emzirmek sütünüzü artırır bir de bol bol su. Moralinizi siz yüksek tutacaksınız, bu sizin elinizde, aklınıza gelen kötü düşünceleri geldiği an bertaraf etmelisiniz ki sağlıklı ve pozitif düşünmeye alışsın yeniden beyniniz. Bu mutluluğun tadını çıkartın nolur yeryüzündeki kaç bin insandan kaç milyon insandan daha şanslısınız, bebeğiniz de öyle ki başında anne babası var, ama unutmayın onu bu dünyaya siz getirdiniz Allah onu size emanet etti, sağlıklı mutlu bir anne babayı hakediyor. Bu günlerin de hepsi geçiyor gözünüzün önünde büyüyor, geçen hiç bir anın telafisi yok, geri dönüşü yok, o yüzden anın kıymetini bilin ve gelecek her anı diğerinden daha mutlu geçirmek için kendinize söz verin.

Back
X