Doğuma Hazırlık Sezeryan doğum korkusu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Elifc9401

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2021
11
8
36
30
Merhaba arkadaşlar, gebeliğimin 38+1 günündeyim. Bugün muayene oldum bebişin kafası büyük ve çatım dar oldugu için ayrıca bebiş de 3500 kg oldugu için doktor salı günü sezeryan ile alalım dedi.
İlk doğumum ve çok korkuyorum. Korkarım diye internette hiç bakmadım bile ama hemen toparlanır mıyım. Dogum sırasında bişey hisseder miyim o tarz şeyler beni panik etti. Sizin tecrübeleriniz nasıldı hemen ayaklandınız mı ağrı çok oldu mu?

İnş güzel doğumun olur acı hissetmiyorsun. Doğum da sonrasında ayaklanırken ağırlarım oluyor. Oda normal ılk 3 gün destekle hersey yaptım. Bebegımın altını da aldım kucağıma yalnız da aldım bu sürede sonra yavaştan ayaklandım 5 günlükken ev ıslerımı yapmaya başladım

Merhaba arkadaşlar, gebeliğimin 38+1 günündeyim. Bugün muayene oldum bebişin kafası büyük ve çatım dar oldugu için ayrıca bebiş de 3500 kg oldugu için doktor salı günü sezeryan ile alalım dedi.
İlk doğumum ve çok korkuyorum. Korkarım diye internette hiç bakmadım bile ama hemen toparlanır mıyım. Dogum sırasında bişey hisseder miyim o tarz şeyler beni panik etti. Sizin tecrübeleriniz nasıldı hemen ayaklandınız mı ağrı çok oldu mu?
Spinal oldum. Çok rahattı. Odaya alınınca uyusukluğun devam ediyor bi süre. O arada da ağrı kesici veriyorlar. Hiç ağrı çekmedim ben bu yüzden. Sadece ilk yürüyüş zor oldu onda da bir kaç adım atana kadar. Sonrası geldi. Gözünde büyüttüğün kadar değil inan.

Bende sezeryan oldum. Korkulacak birşey yok.
Ben çok çabuk toparlandım bunyeyle alakalı olabilir.
Ama doğumdan sonra mutlaka size yardım eden birisi olsun... 5 gün falan 🌼
insAllah sağlıkla kavuşursunuz 🥰🥰

Spinal oldum. Çok rahattı. Odaya alınınca uyusukluğun devam ediyor bi süre. O arada da ağrı kesici veriyorlar. Hiç ağrı çekmedim ben bu yüzden. Sadece ilk yürüyüş zor oldu onda da bir kaç adım atana kadar. Sonrası geldi. Gözünde büyüttüğün kadar değil inan.
Teşekkür ederim içimi rhattlattınız. Spinal mi epidural mi olacağını biz mi seçiyoruz anestezi doktoru mu karar veriyor acaba. Onun için pazartesi görüşeceğiz henüz bişey demediler 🙂

İnş güzel doğumun olur acı hissetmiyorsun. Doğum da sonrasında ayaklanırken ağırlarım oluyor. Oda normal ılk 3 gün destekle hersey yaptım. Bebegımın altını da aldım kucağıma yalnız da aldım bu sürede sonra yavaştan ayaklandım 5 günlükken ev ıslerımı yapmaya başladım
Teşekkür ederim içim rahatladı çok sağolun🙂

Ben 5 ay önce sezeryanla doğum yaptım..
Endişe korku ile girdim doğuma o kadar korkuyordum ki heryerim aşırı titriyordu ve dişlerim birbirine vuruyordu..
Çok pişmanım çok pişmanım o güzel günü doğumu korku ile geçirdiğime..
Asla hiç bir acı yok çok güzel bişey ve o gün doğum yapıp ertesi günü yürüyeceksin..5 gün sonra evin bütün işimi yaptım..
Asla korkmayın o anın tadını çıkarın lütfen.. zamanı geri alabilsem keşke güle oynaya mutlu mutlu girerdim doğuma..

Teşekkür ederim içimi rhattlattınız. Spinal mi epidural mi olacağını biz mi seçiyoruz anestezi doktoru mu karar veriyor acaba. Onun için pazartesi görüşeceğiz henüz bişey demediler 🙂
Benim doktorum karar vermişti. Ama ben 10 sene evvel doğum yaptım. Şimdi nasıldır bilemiyorum. İlk yürüyüşten sonra zorlanmıyorsun inan bana. Sezeryan için hem ablama hem arkadaşıma refakatte ettim. Arkadaşım. İlk yürüşten sonra yürüyüşü saat başı yaptı. Sabaha desteksiz kendisi wc ye gidebildi. Ablam kilosundan ötürü zorlandı biraz. Çünkü kaldırıken ekstra kuvvet lazım. Hem bize hem ona zor oldu.

Yazdıklarınızın bırebır aynısını söyledı nerdeyse doktorum zamanında..Çatı muayenesinden geçemedim..Hatta yapabılıyorsam normal yapayım hayati risk yoksa dedim..Hayır sana rapor yazıyorum yapamaz dıye dedi..Çocuk kanalda sıkısır ve riske sokarsın dedi...

Belden uğusturmayla doğdu çocuğum..Hiçbirşey hissetmiyorsunuz..Onların dokunmalarını hissedersiniz ama acıyla alakalı hıcbırsey yok..

İlk tepkim ben uğuşmadım ayağıma dokundunuz dedim..Hadi ya dedi anestezi uzmanı yorgan iğnesi batırdım sana onuda mı hissettin dedi
😁
Doktor ve hemşireler, oradaki çalışanlar gayet işlerini yapıyorlar ve sizde bebeğinizin ilk ağlamasını duyuyorsunuz,getiriyorlar ve ilk temasını yapıyorsunuz onlar işlerine devam ediyorlar...

Müthiş bir duygu...Müthişşşşş.....İnşallah Allah'ım bir daha nasip eder bana ve isteyen herkese...:KK68:

Onun dışında ameliyat sonrası ağrı vs.bebeğimi görünce ikinci planda kaldı...En fazla 1 hafta içinde daha iyi hissedeceksiniz...

Sağlıklı,hayırlı,uzun ömrü olsun :KK200: Şuan sizin yerinize ben heyecanlandım...Sadece tadını çıkarın...

Ben normal doğum yapmayı çok istiyordum ama plasentanın erken ayrılması nedeniyle acil sezaryen olmak zorunda kaldım. İlk gece eşim ve kayınvalidem kalmıştı yanımda. Valla onlar uyudular gece ben kalkıp çocuğa baktım öyle diyim 😅 5 gün sonra ev işlerimi yapabiliyordum. Ama ilk günler dinlenmek iyi oluyor tabi size yardım edebilecek biri varsa iyi olur. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah ☺️

ameliyat sırasında hiçbir şey hissetmiyorsun hatta o ana şahit olmak müthiş bir şey sezaryen normal hiç farketmez.. doğumdan sonra sadece oturup kalkarken dikkat etmek gerekiyor yavaş hareket edeceksin, 1 hafta sonra toparlıyorsun zaten

Bende aşırı panik ve korku yaşıyordum hatta normal doğumdan ciddi anlamda korktuğum için sezeryan oldum arkadaşlarımdan sezeryan olanların yaşadıklarına tanık olduğum da oldu …. Doğum sürecim ameliyat anım hepsi ağrısız sızısız geçti ameliyathane çok keyifliydi bir kere herşeyi görmek çok güzel tamamen rahat bırak kendini çünkü doğum anında öncesi ve sonrası da hiçbir korkulacak hissiyat yaşamıyorsun beni yürütmek için geldiklerinde eyvah dedim ancak ben ayağa kalkerken ağrı bekledim hiç bir hissiyat ağrı olmadı hatta öyle ayarladım ki kendimi tüm korku ve paniklerimi ezip geçti yasadıklarım hepsi boşunaymış o yüzden sakin ol ve hiç bir sorun olmayacağını kendine sürekli söyle en güzel yanı evladına kavuşacaksın bunun tadının yanında gerçekten korkun ve paniğin kalmıyor …. Sana şunu kesinlikle söylemek isterim lütfen etrafında bu süreci zor gecirenler olabilir herkesin bünyesi farklı ama hiç bir işlemi öyle abartıldığı kadar asla zor değil ve öyle abartıldığı gibi ağrılı sızılı hiç değil hemen kalkamazsın emziremezsin gibi saçma sapan konuşmalara kulak asma ben odaya geldiğim gibi beni ayağa kaldırdılar ve yürümem bile asla zor olmadı hepsi abartıymış kızım yanıma geldiği gibi de emzirmeye de başladım memeden süt gelmiyor olayı da yok hepsi psikolojik lütfen kafan rahat olsun endişelere sakın yer verme dediğim gibi çok bilen topluma da kulak asma ben hiç birine inanmadım ve kulak asmadım . Ağrı kesiciler geçince ağrıyor deniyor öyle birşey de yok düşün ben ağrıyacak diye her gelen hemşireye ağrı kesici istiyorum dedim artık benim damarlarım ince olduğu için sadece damar yollarım açıyordu gece ağrı kesici almadım ertesi günde almadım ağrım olmadı karnın kuvvetli bir şekilde uyusuk oluyor zaten o uyuşukluk günlerce sürüyor bu yüzden korkma eve gittiğim gibi duşumu da aldım yürümelerim de gayet normaldi kızımı emzirirken kucamda emzirdim hep yok dikişe gelmesin karnına koyma olayları da abartı bir kere kaç kat kesiğin var ve dikişin var onlar öyle kolay kolay patlayacak açılacak dikişler değil binde bir ihtimaldir oda. Normal doğum yapıp Altan dikişi olanların durumu bence daha zor ve korkunç. O yüzden rahat ol ve herşeyin güzelini düşün endişelenme korkuya yer verme her anını keyifle yaşa psikolojin çok ama çok önemli sadece buna odaklan ☺️yavrucuğuna sağlıkla kavuşman dileklerimle 🙏🏻

Bana da çatı muayenesinde dar olduğu söylendi, bebeğim 3750 gr.di. 2. Doktor görüşü aldım ve normal doğum yaptim.

Back
X