- 5 Temmuz 2025
- 9
- 2
- 1
- 33
- Konu Sahibi deryayigit
-
Benim daha 8 haftalik ama bende yavas yavas arastiriyorum, okuyorum ozellikle yabanci kaynaklardan, fayda-zarar durumlarini degerlendiriyorum. Ama en dogrusu doktorun sagliginiz icin onerisi ve annenin nasil hissettiği. Ben suan vajinal doğum istiyorum ama vucudumun ve bebegimin sartlari elvermezse mecbur sezaryan olur kotu birsey degil bu.Tercih hakkınız olsa hangisini seçerdiniz ? Doğum korkum var . Sezeryan ya da normal doğum hangisi mantıklı ikisini de yaşan var mı acaba? 35 haftalık hamileyim kızlar destek ve fikirlerinizi bekliyorum
Bence seçimi bebeğine bırakmak en güzeli. Nasıl geleceğine o karar versin. İkisi de güzel bence çünkü hikâyenin sonunda bebeğini kucağına almak varTercih hakkınız olsa hangisini seçerdiniz ? Doğum korkum var . Sezeryan ya da normal doğum hangisi mantıklı ikisini de yaşan var mı acaba? 35 haftalık hamileyim kızlar destek ve fikirlerinizi bekliyorum
Normal doğum olması için son güne kadar bekledik. 6 cm açılmam oldu ama bebeğim kaka yaptığı için acil sezaryene alındım. Fakat sonradan bir rahatsızlık geçirdim. Sakral yetersizlik fraktürü. Kalça kemiklerinin kırılması. Hamileyken başlamış ve normal doğum olsa belki masada kalacaktım bilmiyorum hep hayırlısı dedim. Ama sezaryen için korkma doktorun iyiyse. Ben aynı gün yürüdüm tuvalet yaptım yarım saatte bir yürüyüşle ikinci gün gayet iyiydim sadece yataktan kalkmak zor en nihayetinde ameliyat. Zaten istediğini araştır bebiş nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyor. Sağlıklı gelsin deTercih hakkınız olsa hangisini seçerdiniz ? Doğum korkum var . Sezeryan ya da normal doğum hangisi mantıklı ikisini de yaşan var mı acaba? 35 haftalık hamileyim kızlar destek ve fikirlerinizi bekliyorum
41.haftada doğurdumNormal doğum olması için son güne kadar bekledik. 6 cm açılmam oldu ama bebeğim kaka yaptığı için acil sezaryene alındım. Fakat sonradan bir rahatsızlık geçirdim. Sakral yetersizlik fraktürü. Kalça kemiklerinin kırılması. Hamileyken başlamış ve normal doğum olsa belki masada kalacaktım bilmiyorum hep hayırlısı dedim. Ama sezaryen için korkma doktorun iyiyse. Ben aynı gün yürüdüm tuvalet yaptım yarım saatte bir yürüyüşle ikinci gün gayet iyiydim sadece yataktan kalkmak zor en nihayetinde ameliyat. Zaten istediğini araştır bebiş nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyor. Sağlıklı gelsin de
Tercih hakkınız olsa hangisini seçerdiniz ? Doğum korkum var . Sezeryan ya da normal doğum hangisi mantıklı ikisini de yaşan var mı acaba? 35 haftalık hamileyim kızlar destek ve fikirlerinizi bekliyorum
Sezeryan oldum öldüm zannettim aşırı zordıTercih hakkınız olsa hangisini seçerdiniz ? Doğum korkum var . Sezeryan ya da normal doğum hangisi mantıklı ikisini de yaşan var mı acaba? 35 haftalık hamileyim kızlar destek ve fikirlerinizi bekliyorum
Normal doğum esnasın da mı yaşadınn bu rahatsızlığı fark edilmedimi hiç beni daha çok korkuttun şuan Neden kaynaklanıyormuşNormal doğum olması için son güne kadar bekledik. 6 cm açılmam oldu ama bebeğim kaka yaptığı için acil sezaryene alındım. Fakat sonradan bir rahatsızlık geçirdim. Sakral yetersizlik fraktürü. Kalça kemiklerinin kırılması. Hamileyken başlamış ve normal doğum olsa belki masada kalacaktım bilmiyorum hep hayırlısı dedim. Ama sezaryen için korkma doktorun iyiyse. Ben aynı gün yürüdüm tuvalet yaptım yarım saatte bir yürüyüşle ikinci gün gayet iyiydim sadece yataktan kalkmak zor en nihayetinde ameliyat. Zaten istediğini araştır bebiş nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyor. Sağlıklı gelsin de
Ay ilk defa duydum böyle birşey gebelikte kemiklerini mi zayıf kaldı takviye kullanmismiydiniz neden oluyormuş çok geçmiş olsun sağlıkla büyütün bebeginiziNormal doğum olması için son güne kadar bekledik. 6 cm açılmam oldu ama bebeğim kaka yaptığı için acil sezaryene alındım. Fakat sonradan bir rahatsızlık geçirdim. Sakral yetersizlik fraktürü. Kalça kemiklerinin kırılması. Hamileyken başlamış ve normal doğum olsa belki masada kalacaktım bilmiyorum hep hayırlısı dedim. Ama sezaryen için korkma doktorun iyiyse. Ben aynı gün yürüdüm tuvalet yaptım yarım saatte bir yürüyüşle ikinci gün gayet iyiydim sadece yataktan kalkmak zor en nihayetinde ameliyat. Zaten istediğini araştır bebiş nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyor. Sağlıklı gelsin de
ben mecburi sezaryen oldum. yıne oyle olacak nasipse.herkesın dayanıklılıgı ıyılesme suresı agrı esığı farklı.. vajına esneklıgı farklı. kımseyle kıyas olmaz kardesle bil.e ben ılk gunden sırf kesı acısından yatamadıgımdam ayakta kaldım yuruye yuruye de ıyılestım yatmadım resmen :)) ıyı mı kotu mu bılmem. benden bı gun once sezaryenlı bı hasta vardı karsı odamda hala koluna gıryorlardı destek ıcın ben 2. gun evıme gıttım ımzalayıp :S belkı normal dogursam hıc kesım olmayacaktı belkı yırtıgım olcaktı bılmıyorum ki .S belkı cok canı tatlı bı kızcedır ne kalkabılır ne cocugunu emzırebılır cok agrısı olmustur ona sorsan en zoru sezaryendır. ben cok rahattım ınsallah bu sefer de oyle olur.. allah nasıp etsın :)Tercih hakkınız olsa hangisini seçerdiniz ? Doğum korkum var . Sezeryan ya da normal doğum hangisi mantıklı ikisini de yaşan var mı acaba? 35 haftalık hamileyim kızlar destek ve fikirlerinizi bekliyorum
Normal doğum esnasın da mı yaşadınn bu rahatsızlığı fark edilmedimi hiç beni daha çok korkuttun şuan Neden kaynaklanıyormuş
Bizde ilk kez duyduk. Değerlerim çok iyi vitaminlerimi aksatmadım doğurmama rağmen değerlerim düşmedi bile. Bazı bebekler annenin kalçasından çekiyormuş kalsiyumu. Kalça kemiğimin ortasında kocaman boşluk var. Emzirmeyle de son noktaAy ilk defa duydum böyle birşey gebelikte kemiklerini mi zayıf kaldı takviye kullanmismiydiniz neden oluyormuş çok geçmiş olsun sağlıkla büyütün bebeginizi
“Doğum sonrası dönemde sakrum bölgesinde (özellikle sakral ala ya da S1-S2 civarında) kemik yoğunluğu kaybına bağlı olarak sakral yetersizlik fraktürü gelişti. Bu stres tipi fraktür, doğrudan travma olmaksızın, osteopeni veya geçici kemik zayıflığı sonucu oluşmuş olabilir. Görüntülemelerde sakrumda ‘H’ veya ‘T’ şeklinde fraktür hattı gözlendi, bu da klasik yetersizlik fraktürü bulgusudur. Ayrıca leğen kemiğinde bu kırığın neden olduğu yapısal çözülme sonucunda kemikler arasında bir boşluk ve stabilite kaybı mevcut.”
“Benim kalçamın tam ortasında, kuyruk sokumunun biraz üstü diyebileceğimiz yerdeki sakrum kemiğinde, zorlanmaya bağlı bir çatlak oluşmuş. Bu kırık, kemik zayıflığı ya da doğum gibi yoğun baskılar sonrası kemik gücünün yetmediği durumlarda ortaya çıkıyor. Özellikle doğum sonrası kadınlarda görülebiliyor. Bu çatlak düz bir çizgi gibi değil de, T harfi şeklinde iki yönlü bir kırık. Bu kırık, leğen kemiğimin birleşme yerlerinde açıklık yaratmış; yani kemikler eskisi gibi sıkı durmuyor, aralarında biraz boşluk kalmış. Bu yüzden ağrım oluyor ve hareket ederken zorlanıyorum. İyileşmesi zaman alıyor ama istirahat, beslenme ve yüklenmemeye dikkat ederek toparlanmam mümkün.”
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?