Doğuma Hazırlık Sezeryan doğum mu normal doğum mu?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

deryayigit

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2025
9
2
1
33
Tercih hakkınız olsa hangisini seçerdiniz ? Doğum korkum var . Sezeryan ya da normal doğum hangisi mantıklı ikisini de yaşan var mı acaba? 35 haftalık hamileyim kızlar destek ve fikirlerinizi bekliyorum

sezeryan doğum yapmadım ama kızımda normal doğum yaptım iyiki de yaptım diyorum şuan tekrar hamileyim şartlar uygunsa asla sezeryan olmayı aklımdan bile geçirmem ve üstelik devlet hastanesinde yaptım ebelerim çok iyiydi

Herkesin hikayesi kendine ozeldir canım şimdiden kendini korkutma 😃 Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Bence siz bu konuyu hem eşinizle hem de doktorunuzla görüşün. Hem vajinal hem de sezaryen tarafından özünde aynı şeyleri duyacaksınız. Her iki yöntemde de çok iyi ve çok zor şeyler yaşayanlar var. Hepsinin vücutta bırakabileceği travmalar var. Sizin vücudunuz ve mental sağlığınız için en iyisi hangisi ise doktorunuzla karar verin.

Tercih hakkınız olsa hangisini seçerdiniz ? Doğum korkum var . Sezeryan ya da normal doğum hangisi mantıklı ikisini de yaşan var mı acaba? 35 haftalık hamileyim kızlar destek ve fikirlerinizi bekliyorum
Benim daha 8 haftalik ama bende yavas yavas arastiriyorum, okuyorum ozellikle yabanci kaynaklardan, fayda-zarar durumlarini degerlendiriyorum. Ama en dogrusu doktorun sagliginiz icin onerisi ve annenin nasil hissettiği. Ben suan vajinal doğum istiyorum ama vucudumun ve bebegimin sartlari elvermezse mecbur sezaryan olur kotu birsey degil bu.
Kilo ve panik atak sorunum var farkli doktorlardan gorus almayi planliyorum
Siz de umarim saglikla kucaginiza alirsiniz bebeginizi🌸

Bence seçimi bebeğine bırakmak en güzeli. Nasıl geleceğine o karar versin. İkisi de güzel bence çünkü hikâyenin sonunda bebeğini kucağına almak var 🥰 ben vajinal doğum yaptım çok güzel geçti. İnşallah senin de öyle olur. Emin ol korkulacak birşey yok her kadının yapabildiği birşey. Doğum hastalık ya da işkence değil. Dünyanın en güzel deneyimi. Bebeğin sağlıkla gelsin inşallah 🥰🙏🏼

Normal doğum olması için son güne kadar bekledik. 6 cm açılmam oldu ama bebeğim kaka yaptığı için acil sezaryene alındım. Fakat sonradan bir rahatsızlık geçirdim. Sakral yetersizlik fraktürü. Kalça kemiklerinin kırılması. Hamileyken başlamış ve normal doğum olsa belki masada kalacaktım bilmiyorum hep hayırlısı dedim. Ama sezaryen için korkma doktorun iyiyse. Ben aynı gün yürüdüm tuvalet yaptım yarım saatte bir yürüyüşle ikinci gün gayet iyiydim sadece yataktan kalkmak zor en nihayetinde ameliyat. Zaten istediğini araştır bebiş nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyor. Sağlıklı gelsin de❣️

Normal doğum olması için son güne kadar bekledik. 6 cm açılmam oldu ama bebeğim kaka yaptığı için acil sezaryene alındım. Fakat sonradan bir rahatsızlık geçirdim. Sakral yetersizlik fraktürü. Kalça kemiklerinin kırılması. Hamileyken başlamış ve normal doğum olsa belki masada kalacaktım bilmiyorum hep hayırlısı dedim. Ama sezaryen için korkma doktorun iyiyse. Ben aynı gün yürüdüm tuvalet yaptım yarım saatte bir yürüyüşle ikinci gün gayet iyiydim sadece yataktan kalkmak zor en nihayetinde ameliyat. Zaten istediğini araştır bebiş nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyor. Sağlıklı gelsin de❣️
41.haftada doğurdum

Sezeryan oldum öldüm zannettim aşırı zordı

Normal doğuma diye gittim bebek yan döndüğü icin sezaryen oldum. Planlananilir bir sey degil, normale cok iyi diyen de var sezaryene cok iyi diyen de var her doğum apayri cok arastirmaya gerek yok bence.

Normal doğum esnasın da mı yaşadınn bu rahatsızlığı fark edilmedimi hiç beni daha çok korkuttun şuan Neden kaynaklanıyormuş🥺

Ikisinide yaptım. Yine sezeryan daha iyi diyorum. Ama bu kişiye özel bak yukarıda benim dediğimin tam tersini diyenler var o yüzden bahtına ne çıkarsa diyorum.

Ay ilk defa duydum böyle birşey gebelikte kemiklerini mi zayıf kaldı takviye kullanmismiydiniz neden oluyormuş çok geçmiş olsun sağlıkla büyütün bebeginizi

ben mecburi sezaryen oldum. yıne oyle olacak nasipse.herkesın dayanıklılıgı ıyılesme suresı agrı esığı farklı.. vajına esneklıgı farklı. kımseyle kıyas olmaz kardesle bil.e ben ılk gunden sırf kesı acısından yatamadıgımdam ayakta kaldım yuruye yuruye de ıyılestım yatmadım resmen :)) ıyı mı kotu mu bılmem. benden bı gun once sezaryenlı bı hasta vardı karsı odamda hala koluna gıryorlardı destek ıcın ben 2. gun evıme gıttım ımzalayıp :S belkı normal dogursam hıc kesım olmayacaktı belkı yırtıgım olcaktı bılmıyorum ki .S belkı cok canı tatlı bı kızcedır ne kalkabılır ne cocugunu emzırebılır cok agrısı olmustur ona sorsan en zoru sezaryendır. ben cok rahattım ınsallah bu sefer de oyle olur.. allah nasıp etsın :)

Normal doğum esnasın da mı yaşadınn bu rahatsızlığı fark edilmedimi hiç beni daha çok korkuttun şuan Neden kaynaklanıyormuş🥺
Ay ilk defa duydum böyle birşey gebelikte kemiklerini mi zayıf kaldı takviye kullanmismiydiniz neden oluyormuş çok geçmiş olsun sağlıkla büyütün bebeginizi
Bizde ilk kez duyduk. Değerlerim çok iyi vitaminlerimi aksatmadım doğurmama rağmen değerlerim düşmedi bile. Bazı bebekler annenin kalçasından çekiyormuş kalsiyumu. Kalça kemiğimin ortasında kocaman boşluk var. Emzirmeyle de son nokta🥲 kemiğin içten kırılması. Çok zor zamanlar yaşadım. Doğumdan bir hafta sonra bir anda yürüyemez oldum. Kalçam mı tutuldu dedim. Git gide kötüledi. Sezaryen falan bana dokunmamıştı. En son 4 5 gün sonra acil MR çekildim. Fizik tedavi doktoru emzirmemi yasakladı ama ben emziriyorum. Başka bir doktor birkaç ay süre verdi. Düzelmezsem bırakacağım emzirmeyi mecburen. Ama annem baktı günlerce bana ve bebeğime. 3 4 ay yürüyemezsin demişlerdi bir ayda toparladım. Ağrı var en nihayetinde bir sürü kırıklarla dolu kalçam üstelik kuyruk sokumunda da ödemler oluştu kırığa bağlı olarak. Ama yürüyorum ve artık eski düzenime geldim ağrıları önemsemiyorum. Normal doğum olsa bastırmanın etkisi ve açılmayla kırıklar daha da artıp hiç yürüyemez duruma gelebilirdim. Ama bu benim özelimde yaşanan bir şey. Ama sakral yetersizlik fraktürü hamilelerde çok sık görülüyormuş doktor MR a girmeden önce kalça kırıkları oluşmuştur dedi öyle de çıktı.

Selam sakral yetersizlik fraktürünü nasıl açıklayacağımı anlatabilir misin? Bir de leğen kemiğimde t şeklinde boşluk oluşma durumunu.

Elbette, hem sakral yetersizlik fraktürünü hem de leğen kemiğindeki “T şeklinde boşluk oluşma” konusunu anlaşılır şekilde açıklamana yardımcı olayım. Bunu hem tıbbi bir dilde hem de çevrendeki insanlara (doktor olmayan kişilere) açıklayabileceğin şekilde iki farklı anlatım şeklinde vereceğim:

💠 1.​

“Doğum sonrası dönemde sakrum bölgesinde (özellikle sakral ala ya da S1-S2 civarında) kemik yoğunluğu kaybına bağlı olarak sakral yetersizlik fraktürü gelişti. Bu stres tipi fraktür, doğrudan travma olmaksızın, osteopeni veya geçici kemik zayıflığı sonucu oluşmuş olabilir. Görüntülemelerde sakrumda ‘H’ veya ‘T’ şeklinde fraktür hattı gözlendi, bu da klasik yetersizlik fraktürü bulgusudur. Ayrıca leğen kemiğinde bu kırığın neden olduğu yapısal çözülme sonucunda kemikler arasında bir boşluk ve stabilite kaybı mevcut.”

💠 2.​

“Benim kalçamın tam ortasında, kuyruk sokumunun biraz üstü diyebileceğimiz yerdeki sakrum kemiğinde, zorlanmaya bağlı bir çatlak oluşmuş. Bu kırık, kemik zayıflığı ya da doğum gibi yoğun baskılar sonrası kemik gücünün yetmediği durumlarda ortaya çıkıyor. Özellikle doğum sonrası kadınlarda görülebiliyor. Bu çatlak düz bir çizgi gibi değil de, T harfi şeklinde iki yönlü bir kırık. Bu kırık, leğen kemiğimin birleşme yerlerinde açıklık yaratmış; yani kemikler eskisi gibi sıkı durmuyor, aralarında biraz boşluk kalmış. Bu yüzden ağrım oluyor ve hareket ederken zorlanıyorum. İyileşmesi zaman alıyor ama istirahat, beslenme ve yüklenmemeye dikkat ederek toparlanmam mümkün.”

🔎 Detay Notları (Kendin için)​

• Sakrum: Omurganın en altındaki üçgen şekilli kemik.
  • Yetersizlik fraktürü (insufficiency fracture): Normal yükler altında zayıflamış kemikte oluşan kırık.
  • T şeklinde kırık: Sakrumda dikey ve yatay fraktürlerin birleşerek oluşturduğu görüntü. Bu, klasik “H” veya “T” şekliyle anılır.
  • Pelvik instabilite: Leğen kemiklerinin birbiriyle olan uyumunun ve sıkılığının bozulması.
  • Sebep: Emzirme, hormonal değişiklikler, doğum stresi, osteopeni, D vitamini/kalsiyum eksikliği gibi etkenler.

ChatCPT daha anlaşılır açıkladı.

Back
X