Sezeryan Doğum Yapanlar/Lütfen bir akıl verinn

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
10
96
Muğla
Kızlarr,
17 haftalık hamileyim.Belki doğumu düşünmek için daha erken.Henuz yolun basındayım biliyorum.Fakat su aralar kabuslarıma kadar giren bu doğum korkumu sizlerle paylaşmak istiyorum.
1-Öncelikle normal doğum yapmam mumkun değil,1.panik atak hastasıyım 2.ağrı eşiğim çok düşük.en ufak bir sızıya dahi dayanma gücüm yok.biryerim çok ağrısa hemen kusmaya başlıyorum,nefessiz kalıyorum ve kalbim çok hızlı atıyor.Bu süreçte normal doğumu ne fiziksel nede psikolojik olarak atlatamam.
bu yuzden sezeryan düşünüyorum.Sırf bunun için özel sağlık sigortası yaptırdım.gelin görün ki şimdide sezeryan korkutmaya başladı.genel anesteziden uyanamayacağımı,ve sezeryanda kanamamın durmayacağını düşünüyorum.siz sezaryen olanlar,bana bi akıl verin noolur.internette izledim ameliyatı ve bu kesiler sırasında ya iç kanama geçirirsem,ya kanı durduramazlarda ben ölürsem diye uykularım kaçıyor.Sizce tehlikesi ne bu operasyonun.

2-ameliyat sonrası çok ağrı oluyor,gaz sancısı oluyor diyorlar.Bu ağrılar nerede ve ne şiddette oluyor.gaz sancısı dedikleri sancı nasıl bir sancı yani tam olarak nereniz ağrıyor.

artık rahatlamak istiyorum.bu korkulardan çok yoruldum.

not:normal doğumu önermeyin cunki kesinlikle yapamam :)))

cnmben sezereyan yaptım35gün
önce
agrım olmadı sadece 2saat agrı oldu okadar
gaz sancın oluyo zaten geti,rdikleri kompostu sayesinde bolbol gaz çıkarıyon çok kolay geçti dogum hikayemde var hatta burda yazıuıyo kkda normal dogum şansım yoktu 2bebek kaybetmiştim
,buda kan sulandırıcıyla tutundu 290gün igne yedim kanama çok oulr die sezerysna alındım iyikide öyle yapmışım uyudum uyandım bebegim kucagımdaydı harika bi duyguydu ıkınmadım sancım gelmedi hiççç

canım gözünaydın kavusmussun bebeğine...hemde o kadar uğraştan sonra.tebrik ederim tekrar
merak ediyorum,mesela ilk uyandığında karnında yada rahminde şiddetli ağrı falan oluyormu.2 saat dediğin ağrı tam olarak nerendeydi canım..doğumunu rahat yapmıssın darısı benimde basıma...

selamlar bende 6 ay kadar önce yapmıştım ama malesef ki ben erken doğum yaptım ama gayet rahat bi doğumdu ameliyathaneden çıkmadan ayıktım ben odama alındıktan sonra ağrım oldu zaten gelip ağrı kesici iğne yaptılar sonrada atlattım başkasını bilmem ama ben hiç gaz sancısı yaşamadım ağrı nerede oluyo diye sormuşsun ya karnın ve kasıklarında oluyo 12 saat sonra kalkıp yürüdüm lavaboya gittim sonrada hiç yatmadım ben zaten yatma gibi bi şansımda yoktu erken doğduğu için bebek sürekli onun yanına gidip geldim ama doktor zaten sana bol bol yürü diyo istediyini yiyip içebiliyosun yeter ki yürüyüş yap hafif hafif normal doğum nasıl bilmiyorum ama sezeryan beni yormadı

hem geçmiş olsun hemde gözünaydın tekrar canım.umarım bebişin şimdi iyidir.demekki öyle çok dayanılmayacak ağrı olmuyor.hemde hemen iğne yapılabiliyor.Birde şu kanama olayından korkmasam super olacak.videoda izledim resmen akıyo kan karından ya :bbo: :bbo:

bu doğum şekline karar vermek gerçekten zor.kan akıyo demişsin ama normal doğumda da kanama olma riski var yani her iki doğumunda kendine göre bi takım riskleri var.sen çok takılmışsın doğal olarak ama mecburen doğurucan içinde tutacak halin yok şimdiden bunları düşünüp boşuna stres yapma hem kendine hem bebeğine.hele bi 30lu haftalara gel ondan sonra düşünürsün.çok da fazla seçeneğin yok zaten.ya genel anestezi ile sezeryan ya da epidural sezeryan.her operasyonun da kendine göre tabi ki riskleri vardır 0 risk diye bişeyi kimse söyleyemez.ama benim nerdeyse bütün arkadaşlarım epidural sezeryan yaptı ve hepsi de çok rahattı hiç zorluk çekmediler.sabah olup akşama doğru ayağa kalktılar.

o videoları izlemeseydin keşke.hele de hamileyken.ben de 7,5 aylık hamileyim çok az kaldı doğumuma.ben izlemedim.ama normal düşünüyorum.kalp rahatsızlığım var.eğer sorun olursa zaten doktorum sezeryana dönecek.ben de ara sıra korkuyorum.ama içini ferah tut.rabbim yardım eder.inan ve doğumu düşünme.hem bebeğini , hem kendini üzme

O kadar abartılcak bısey yok canım ya,ınan ben de senın gıbı o kadar korkuyordum kı,hem normal dogumdan,hem sezeryandan,genel anestezı ıle oldum sezeryanı,epıduralı bıle gormek ıstemedım,düşün yani:))) sadece amelıyattan sonra agrı ve acım oldu,ilk kaldırdıkları an zordu,o da sureklı agrı kesıcı verıyorlar,gecıyo zaten.Sabah dokuzda amelıyata gırdım,oglen 2 gibi kaldırdılar,3-4 gıbı korıdorda yuruyordum,ama iki büklüm:)) eve gelınce hıc yatmadım bıle,dogumun ıkıncı gunu duş aldım hastanede,1 hafta ıcınde toparladım.Ama keske cesaretım olsaydı da normal yapsaydım,şimdi düşündükçe sezeryan daha ürkütücü gelıyor:))

biraz rahatladım kızlar ya çok sağolun..keske doktor bir uyemiz olsaydıda anatomik açıdan anlatabilseydi:))))
insanlar daha buyuk ameliyatlar geçiriyorlar saatler suren.onların yanında sezeryan basit gibi geliyor bana.ama korku işte engel olamıyorum...

Merhaba canım ben 16+3 günlük hamileyim ve bide 4 yaşında kızım var.Sorunu gördüm hemen cevap yazayım dedim umarım yardımcı olabilirim.Ben şiddetle normal doğum istiyodum ama olmadı kızım inatçı çıktı songün mecburen sezeryanla oldu.Ben EPıDURAL SEZERYAN oldum.Tavsiye ederim.15 dkda bebek elinde 15 dk sonra sen çıkıyosun yaklaşık 30 dk.Göre göre doğum yapuyosun ağrın sızında fazla olmuyo ayrıca gaz çıkarma sorununda olmuyo.Çok rahat bir doğum yöntemi bence hemencecikte ayağa kalkıyosun.

canım bende 3 buçuk sene önce genel anesteziyle sezeryan oldum doğumdan sonra panik ataklı oldum 1 sene ilaç kullandım sonrada bıraktım ilaçları şimdi ikinci bebeğime hamileyim . şimdi sezeryanda biraz ağrın oluyo ama yanında bebeğin olacağı için çok fazla bişey anlamazsın biraz dikişlerin acıyor birazda gazın varsa karın ağrısı gibi bi sancın oluyo dayanılamayacak kadar kötü değil yani. ben yine sezeryan olucam şimdiden kendi kendimi motive ediyorum pozitif düşünüyorum altı üstü yarım saatlik bir ameliyat bebeğim için şimdiden bişeyler alıyorum bişeyler örmeye çalışıyorum sende kendini oyala biraz güzel şeyler düşününce güzel şeyler gelir başına hiç korkma herşey yolunda gidecek eminim

ayy canım ya maşallah,ne kadar kolay bir doğum olmuş..epidural aslında süper bişey ama şu başağrısı ihtimalinden cok korkuyorum ben.zaten migrenim ve inanılmaz şiddetli oluyor.eğer basım ağrırsa zindan olur bana 1 hafta.epiduralde sonucta bebekte narkoz almıyor.ayy bi cesaret edebilsem..:))

tesekkür ederim canım.moral oldun banada.Panik atak zaten cok zor bişey.Normaldede ölüm korkusu oluyor.Heleki ameliyata girmek daha çok korkutuyor.Bende artık rahatlatmaya çalışıcam kendimi.herkes oluyor sonuçta.çok tehlikeli olsa doktorlar bile istemezdi dimi?? :))))

bende 2 sene önce sezeryanla doğum yaptım uyudum uyandım kızım kucağımdaydı. kendini strese sokma
bende çok kafaya takmıştım,boşunaymış sezeryanla 10 tane daha doğurum :)))) ,çok kolay merak etme
germe kendini
Rabbim bebeğini hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin öptüm seni

çok sağol canım,Amin İnşallah cümlemize...

canım ben de panik atak hastasıyım ve 12. haftamdayım, ataklarla zor geçiyor.. ancak ben epiduralle sezaryen düşünüyorum. Normal doğumu yapabilecek psikolojik gücüm yok benim de maalesef. Sezaryende de epidural olsun ki, genel anesteziden uyanırken yaşanan sıkıntılar yaşanmasın, bebeğimin doğumuna şahit olayım ve arkadaşın da dediği gibi kısa sürede toparlanayım istiyorum. Hem zaten uyanık olduğunda senin PA olduğunu bilen doktorun da konuşup seni rahatlatabilir, o arada da bebiş geliverir yanına... Allah kolaylıklar versin :)

bu kadar dusunme guzelım muhtemelen dogurmussundur...kendını turk doktorlarına emanet et kı oyle yapmıssındır..ama zaten artık keyfı sezeryan yapmıyolar..devlet arastırıyo..bebegın yada annenın saglıgı tehlıkedeyse ancak...ayrıca korkularının hepsı yersız..tamam sezeryndn sonra hapsıramıyosun bıle...cok acıyo ama 3gun de toparlıyosun kendını..degmezmı sence buna...ama normalde cok sancılı allah korudu cok sukur

ben ıkı defa sezeyan oldum genel anestezı ve spınal anestezıyle hangısını onerırım sana tabıkı spınal olanı her sey farkedıyosun en guzel yanı bayılmıyosun vede ayılmama sorununda olmuyo madem sen sorun yasamak ıstemıyosun anestezı uzmanına danısarak spınal anestezıyle olmanı tavsıye ederım .bu kadar kafayada takma hamıslıgın tadını cıkar bebegını kucagına aldıgında her syı unutucaksın:))):lepi:

Reses doğumun nadil geçti bende panik ataklı hamileyim anlatirmisin

2 defa sezeryan oldum ama O görüntüleri hiç izlemedim , izlesem bende giremezdim ameliyata.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…