Sezeryan doğum yapanlar lütfen yardım edebilirmisiniz .?

asi34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2010
76
0
36
İstanbul
kızlar ben Allah kısmet ederse iki veya üç hafaya kadar doğum yapıcam genel anestesi ilesezeryan olacak özel hastanede.
şimdi ise öğrenmek istediğim birkaç şey var bana yardımcı olabilirseniz sevinirim

1. doğumdan sonra gözünüzü açar açmaz odanızda oluyormusunuz yoksa uyandıktan sonramı odaya getiriyorlar
2. gözünüzü açtığınız an odanızda iseniz bebeğiniz de yanına gelmiş oluyormu en merak ettiğim şey bu ben gözümü açtığım an bebeğimi görebilecekmiyim , yoksa bebek odasında falan başka bir yerde mi kalıyor bebeğiniz hastanede kaldığınız süre içinde
3. narkozun etkisi tam olarak kaç saatte geçiyor ameliyattan çıktıktan sonra ,
4. sezeryan başlaması bitmesi ayıkma tam olarak kaç saat sürüyor
5.son olarakta ameliyathaneye ayık giriyoruz galiba korku ve heyacan için herhangi bir sakinleştirici veya cesaret ignesi gibi bişey vuruyorlarmı benim ameliyathane narkoz vs fobim var (( ÇOK KORKUYORUM

Şimdiden hepinize teşekkür ederim biraz uzun oldu ama ,

kızlar ben Allah kısmet ederse iki veya üç hafaya kadar doğum yapıcam genel anestesi ilesezeryan olacak özel hastanede.
şimdi ise öğrenmek istediğim birkaç şey var bana yardımcı olabilirseniz sevinirim

1. doğumdan sonra gözünüzü açar açmaz odanızda oluyormusunuz yoksa uyandıktan sonramı odaya getiriyorlar
2. gözünüzü açtığınız an odanızda iseniz bebeğiniz de yanına gelmiş oluyormu en merak ettiğim şey bu ben gözümü açtığım an bebeğimi görebilecekmiyim , yoksa bebek odasında falan başka bir yerde mi kalıyor bebeğiniz hastanede kaldığınız süre içinde
5.son olarakta ameliyathaneye ayık giriyoruz galiba korku ve heyacan için herhangi bir sakinleştirici veya cesaret ignesi gibi bişey vuruyorlarmı benim ameliyathane narkoz vs fobim var (( ÇOK KORKUYORUM

sezeryanla 18 ay önce doğum yapmış biri olarak yardımcı olmaya çalışayım.:17:
1.uyandırdıktan sonra seni odaya alıyolar.
2.odana gelince 5 dk sonra bebeğini yanına getiriyolar ve ilk emzirme çabalarına başlıyosun.ve yanında beşik oluyo orda yatıyo bidaha senden aksilik olmadığı sürece ayırmıyolar canım:emir_bebek:
3.kişiden kişiye değişiyor ama genelde akşama kadar sürüyo.
4.1-2 saat arası.
5.hayır iğne falan vurmuyolar ama özel hastaneyse zaten inanılmaz bi motivasyonla senin korkunun önüne geçmeye çalışıyolar.bende inanılmaz korkağımdır hatta sezeryana giderken ağlıyodum öle söyleyeyim sana ama okadar ilgili ve yatıştırıcılardıki korkumu yendim.ve zaten narkoz için seni hazılıyolar verdikleri anda 10 dk içinde çocuğa narkoz gitmeden alıyolar bebeğini sende yarım saat sonra uyanıyosun zaten..:21:
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana sana hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum ve banadaa bende bu saydıklarımı tekrar 20 gün sonra yaşayacağım inşallah:54::54:

sezeryanla 18 ay önce doğum yapmış biri olarak yardımcı olmaya çalışayım.:17:
1.uyandırdıktan sonra seni odaya alıyolar.
2.odana gelince 5 dk sonra bebeğini yanına getiriyolar ve ilk emzirme çabalarına başlıyosun.ve yanında beşik oluyo orda yatıyo bidaha senden aksilik olmadığı sürece ayırmıyolar canım:emir_bebek:
3.kişiden kişiye değişiyor ama genelde akşama kadar sürüyo.
4.1-2 saat arası.
5.hayır iğne falan vurmuyolar ama özel hastaneyse zaten inanılmaz bi motivasyonla senin korkunun önüne geçmeye çalışıyolar.bende inanılmaz korkağımdır hatta sezeryana giderken ağlıyodum öle söyleyeyim sana ama okadar ilgili ve yatıştırıcılardıki korkumu yendim.ve zaten narkoz için seni hazılıyolar verdikleri anda 10 dk içinde çocuğa narkoz gitmeden alıyolar bebeğini sende yarım saat sonra uyanıyosun zaten..:21:
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana sana hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum ve banadaa bende bu saydıklarımı tekrar 20 gün sonra yaşayacağım inşallah:54::54:

canım çok teşekkür ederim 58 kişi okumuş ama birtek sen cevap vermişsin ,çok teşekkür ederim canım benim

Öncelikle çok sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alman dileğiyle;
1.doğumdan sonra ayılmana yakın odana alıyorlar tam anlamıyla odanda kendıne gelıyorsun
2.bebeğini sen odana geldıkten bı kaç dk sonra getiriyorlar emzırmen için, daha sonra hep yanında oluyor sadece kontrollerde alıyorlar
3.yarım saatte faln geciyor,
4.40 dk kadar
5.benim zorunlu sezaryan olduğu için acayip sancım vardı o yuzden sezeryan olmak için can atıyordum :)) ameliyathaneye girdiğim an lütfen beni bayıltın dıye yalvarıyordum :))

1- hasta bakıcıları sizi temizlemiş, Sondajınız takılmış ve giydirmiş bir şekilde odanızda uyanıyorsunuz.
2- Benim oğlum doğarken ağlamadığı için ciğerleirnde sorun mu var acaba şüphesiyle küveze almışlar. Ben ayıldıktan sonra baktım bebeğim yok tedirgin oldum merak etme emzirmeye hazır olduğunda getirelim dediler. Bende genel anestezi istemiştim ondna dolayı biraz uyumuşum uyanınca bebeğim yanımda emzirmeye getirmişlerdir. Bebeğimi emzirdim bir güzel makyajımı saçımı yaptım kurdelamı kafama taktım :)
3- Genel anestezi düşünüyorsanız ben 2 gün boyunca sersem gibiydim sürekli uyuyup kalıyordum. Çokta iyi oldu. Çok güzel dinlendim. Anestezi etkisi olmasaydı dinlenemezdim :)
4- Sana soruyorlar ne tür anestezi istiyorsun. Genel antezteside ameliyathanede uyutuyorlar. Sonra ameliyathaneden çıkmadan Beni duyuyor musun diye sendne cevap bekliyorlar. Bilincin yerinde mi kontrol amaçlı. Doğuma girdiğinde 10 dakika içinde bebek çıkıyor ameliyathaneden sende ondan sonra çıkıyorsun. benim sezeryan 40 dakika sürdü.
5- Benimde aynı şekilde korkum vardı. odandan tekerlekli sandalyeyle alıyorlar odanda hazırlanıyorlar. Eşin akrabaların amliyathane kapısının önünde bekliyorlar. Ben hiç çekinmedim korkmadım ama ameliyathane kapısındna girerken eşimde bende yoğun bir duygusallık hissettik. o duygu çok karışıktı...

Ben normal doğumda yaptım sezeryanda. Normal olması için o kadar zorladım ki doktorumu, bana epidural iğne yapıldı. 2.5 yıl öncesine kadar vücutum kilitleniyordu. Sırt üstü yatarken felç olmuş gibi hissediyordum. Kımıldatamıyordum. Egzersiz şu bu şimdi yerini sürekli tekrarlayan bel ağrılarına bıraktı. maalesef benim şanssızlığım iyi bir ağrı uzmanına denk gelmem. Diyorum bilseydim ilk doğumumuda sezeryan yapardım genel anesteziyle tabi ki. Genel anestezinin faydasını çok gördüm. Dinlendim stres yaşamadım gayet sakin ve mutluydum

Sana kolaylıklar diliyorum. Sağlıcakla yavruna kavuş. :71:

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim en çok kafama takılan bu sorulara sizin sayenizde cevap buldum kafamdaki soru işaretleri bitti
şimdi nasıl bir yol izleyeceğimi biliyorum hepinize çok teşekkür ederim

bende epidural sezeryanla doğum yapmış biri olarak hiiiiççç önermediğimi söyleyeyim. Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi bel ağrısı kaldı bendede.. Ayakta 10 dk durup oturduğum zaman belim kırılacak gibi oluyor:((

Şimdi Rabbimin izniyle ikinci bebeğime hamileyim, bunu genel anestezi düşünüyorum inşallah.

Hiç korkmana gerek yok bende aynı senin gibiydim, hayatım boyunca en ufak bir yerime birşey olmadı, ameliyat , yaralanma vs. yada hiç bayılmak nasıl birşeydi onu bile bilmezdim , işte bunun için çok korkuyordum ben de .Sezeryan olacağım gün (sanırım Allahtan gelen) birşey şükürler olsun ki hiç bir korku telaş yaşamadım , sanki o ben değildim o kadar soğukkanlıydım ki inanamazsın.Umarım senin de böyle olur , bol bol dua et .
1-Yavaş yavaş ayılmaya başlamıştım ben koridorları filan hatırlıyorum ama bi uyuyosun bi uyanıyosun öyle oluyor
2-Tam ayılmışken bebeğimde yanımdaydı hatta ben tam ayılmadan göğüsüme tutturmuşlar onu süt emmeye çalışmış :)
3-Narkozun etkisi bende en fazla 1 saate geçnişti
4-Sanırım ameliyat 35-40 dak. sürüyor zaten ameliyata tam başalaycakları sırada uyutuyorlar onun dışında ayılma filan toplam 2 satti geçer
5-Ameliyathane ye ayık giriyoruz ama oradaki doktorlar filan seni konuşturuyorlar hiç bişey anlamadanda uyutuyorlar.

Şimdiden hayırlı doğumlar ....

canım sakin ol korkulacak hiçbişey yok sen sadece bebeğine kavuşacağın anın tadını çıkar ben hastaneye gittim hemen genel anestezi ile doğuma aldılar ameliyathaneye alındım sohbet içinde hazırlıklarım başladı doktorum geldi ve uyutuldum herşey 45 dk içinde bitti ameliyathanede uyandırıldım odama geldiğimde biraz uyanıktım bebeğim odadaydı annemler yanındaydı hemen kuzumu kucağıma verdiler emzirdim ne ağrım vardı ne sızım sadece kucağımda mis gibi koku vardı...odama geldikten en fazla 1 saat sonra tamamen ayıktım hastaneye gelen misafirlerimle sohbet bile ettim...:16:

Back
X