Sezeryan ile doğum hakkında bir sorum var

kaksener

Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
13
19
18
Merhaba arkadaşlar, ben 7.5 aylık hamileyim sezeryan ile doğum yapacağım, acaba bu konuda daha önce tecrübesi olan arkadaşlar acaba çok sancılı veya acılı bir süreç oluyor mu sonrasında hemen bebeğimi emzirebilir miyim.

ben oldum iki saat sonra kızımı emzirdim. tabi ilk birkaç gün kucağa alıp yerine koymak zor oluyor ama yine de emziriyorsun biraz ağrı oluyor özellikle eve geçince usutmemek lazım

Merhaba arkadaşlar, ben 7.5 aylık hamileyim sezeryan ile doğum yapacağım, acaba bu konuda daha önce tecrübesi olan arkadaşlar acaba çok sancılı veya acılı bir süreç oluyor mu sonrasında hemen bebeğimi emzirebilir miyim.
Genel anestezi ile sezaryen oldum. Çok sancılı veya acılı bir süreç olmadı. Eğer canın da çok tatlı ballı değilse 1 hafta içerisinde normal yaşamına dönebilirsin. Uzun vadede eskisi gibi olma durumun da hamileliğine bağlı. Çok kilo alma ki iğrenç bir göbeğin kalmasın. Hemencik de emzirdim bebeğimi, mümkünse de hemen emzir zaten. Doğumu da bebek dostu anne sütü dostu hastanelerde yapmanı öneririm.

Açıkçası ilk gun ve ertesi gun zor oluyor. Kalkmakta zorlaniyorsun ayaga.ilk kalkisimda ayagimi yere basarken canim cok yanmisti ama yuruyus yapa yapa azalmisti agrim. Yani 1 hafta yaninda birinin olması gerekiyor .zaten o 1 hafta icinde yavas yavas normal yasant ina donuyorsun. Sezeryan olanlar 6 ay spor yapmasın derler ama ben 1 ay sonrasinda hoplayip ziplyodum.Dikis agrimda 40 im cikana kadar gecmisti.zaten uyusukluk oluyor o bolgede. Yani korkulacak bir şey yok. Normal dogum niyetiyle gidip onca sanciyi 18 19 saat cekip açılma olmadigi icin aglaya aglaya sezeryana alinmistim.normal dogumun sancisindan sonra sezeryan hiçbirşey gercekten.cok kolay geldi.
Bu arada sezeryanla dogum sonrasi göbeğim kalir sandim ama 40 im cikana kadar göbekte kalmadi.dogum dan 1 hafta so nra normal.kiloma yaklasmistim.

Ilk bir hafta yurumekte zorlandim ama sonrasi sanki hic sezeryam olmamisim gibiydi 1 ay sonra egzersizlere basladim suan 2.5 ay oldu agirlikla sporumu yapiyorum ne agri ne sizi yasiyorum kotu yorumlara hic bakmayin herkese gore degisiyor dogum sekilleri

Canin Ben spinal sezeryan oldum..hic bir agri sizi hissetmedim canim cokda Tatlidir herkes hayretler icerisinde beni izledi .. Ameliyattan cikar cikmaz bebegi mi emzirdim 4 saat sonrada ayaga kaldirdilar ilk yuruyuzte basim dondu fakat sonrasinda lavoba gereksinimlerimi herseyimi kendim yaptim 2.kalkisimda hatta makyaj yapmaya gittim hemsire cok aceleci davraniyosun kendini naza cek diyodu agri kesici dahi vurulmadi sonrasinda .. Kendini cok korkutma onun icin guzel dusun hersey guzel gerceklessin hayirli dogumlar dilerim

Ilk iki gun gerçekten zor oluyor ama sonra toparlıyorsun. Ilk yürüdüğünde iç organlarım devrildi sanmistim :) yürümek çok önemli ben tembellik edip ertesi gün yürüyebildim, o zamana kadar tuvalete gitmek çok zorluyordu. Yürüdükçe ağrı azalıyor. Bebeğimi doğumdan 1 saat sonra emzirdim. Ilk iki gün yine emzirmek biraz zor oluyor eşim ve annem yardım etmişti. Eve çıkınca düzenim oturmuştu.

Ilk 5 6 saat kendimi kotu hissettim agri ve aci karsimi ama agri kesiciyle rahatliyorsun.24 saat sonra ayaga kalktim ve ayaga kalkinca emzirebildim.eve geldigimde xok sukur hafif acidan baska agri falan yoktu ama hep cok belim agridi bikac hafta. Ben hamileyken spor yapiyordum. O yuzden rahat gecti. Yaninda birisi varsa korkma hatta hic korkma

Spinal sezeryan oldum. İlk gun odaya geldikten 10 dk sonra bebegimi emzirdim. 4 saat sonra odada yurudum.

İlk ayaga kalktigimda karnima beton dokmusler gibiydi yere dusecek sandim cok canim yandi. Sonra koridorda yuruyuse ciktigimda dugumun oldugu tarafta igne gibi batti her adimda. Tuvalete esimin yardimiyla girdim. Gece gaz sancilarindan inanilmaz canim yandi, icime isot dokmusler gibi, sanki derimi yuzup tuz basmislar gibi...

Ertesi gun dogrularak yurumeye basladim. Hatta kucagima bebegimi alip yaptim yuruyusu. Spinalden dolayi ayaklarim ikinci gun fena halde sisti. 72 kilo doguma girip 3700 cocuk dogurmama ragmen taburcu olurken 76 kiloydum. Ama yardimsiz yataktan kalkmaya basladim ikinci gun. Yururken dogrulabiliyordum. İlk gunku yanma ve o beton dokmus gibi agirlik epey gecmisti.

1 hafta sonra epey normale dondum, 10 gun sonra tamamen iyi hissediyordum. Sisliklerim ortalama 10 gun sonra bitti.

Sezeryan bir dogum sekli degilmis onu ogrendim, o tamamen bir ameliyat. Ama bebeginin dunyaya gelis anina o kadar keyifli bir sekilde sahit olmak... 5 cocuk ta dogursam hepsinde spinal sezeryan olsun isterim.

Bebegimi gordugum anda zaten agri sanci hicbisey kalmadi.

Benim ameliyat yerimde kullanilan eriyen ipleri vucut kabul etmedi, 80 gun oldu hala ara ara akinti oluyor, agri oluyor, hala pansuman ve merhem suruyorum. Ama benim basima gelen milyonda bir yasanan bir durum, seni korkutmasin.

O ertesi gun kalktim evimin isini yaptim diyenlere nokta kadar inanmiyorum:) ama sezeryan asla ocu degil :) merak etmeyin

Canım bende genel anesteziyle doğum yapanlardanım bı bucuk ay oldu.. Öyle korkularla gitmiştimki.. Hiçde korkulcak gibi degilmiş. Ameliyat bu sonucda kesiyolar seni illa agrı sızı yanma oluyo oda normal yani kesiyolar karnında yarık var yani.. Öyle dayanılmıcak agrıların olmaz tatlım ha tabi gaz sancısı umarım vurmaz seni beni o kötü yapmıştı ama dktrm sakız cıgne gaz sorunun bitr dmşti aklonda olsn öylede oldu

Back
X