Sezeryan sonrası hemşirenin yapmış olduğu yanlış iğne sonucu bacağımın mikrop kapmas.

Cornelian

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2013
696
44
73
Diğer
Merhaba arkadaşlar.

Bu konuyu açma gereği duydum,çünkü arkadaşımın açmış olduğu konuya benzer bir durum yaşadım hayatımda ve affettim.
Bunu yaparken de kendi adıma çok hafifledim ve doğru bir adım attığımı düşündüm.

17 sene önce sezeryenle yavrumu hayata getirdim,ameliyat sonrası bir gece yoğun bakımda kaldım. Ağır bir ameliyat geçirmiştim. Çocuğum 5 gün küvette kaldı,ölme riski vardı. Hamd olsun şuan sağsağlim,delikanlı :)
O gece ateşim 40 ları geçti,nöbetçi hemşire bana yanlış iğne ve yanlış yere (bacağıma) yaptı.
Sabah bacağım şişmeye başladı,mikrop kapmıştı.
Derken bacağım günbegün şişti,ateşler içinde yanıyordum.
Bacağımda kangren olma ihtimali vardı. Neysemki Allah'ın sevilen kuluymuşum,başka bir hastaneden cerrah getirdiler bacağımda ameliyat yapıldı. Bu hadise sonrası baş hekim o hemşireyi işten kovdu.
Taburcu olduğum gün baş hekimin odasına gittim,ondan bir ricada bulundum. O hemşire kızımızın işe geri alınması hakkında ricada bulundum. Ve sağolsun başhekim de anlayış gösterdi,ben gittikten sonra kızı geri işe almış (elbette uyarılar vermiş,daha dikkatli olması hakkında tenbih etmiş)

Hemşire kızın ne kadar pişman ve utanç içinde olan ağlayan bakışları gözümün önünden gitmiyordu.
Hata yapmak biz kullar içindir,lakin hatalarımızdan ve pişmanlıklatımızdan çıkardığımız ders çok daha önemlidir bana göre.
Ikinci hataya sürüklemez bizleri ve dikkatli oluruz,öyle değilmi???

Şimdi siz arkadaşlar söyleyin bana,hemşire kızımızı affetmekle yanlışmı yaptım?
Ekmeğinin elinden alınması,utanç ve töhmet altında hayatını sürdürmesine izinmi vermeliydim?

Son düzenleme:
Belki o hemsire meslek hayatina ayni sorumsuzlukla devam ediyor ve kurbanlarinin sayisi gunbegun artiyordur. Ortalarda eksik uzuvlu insanlar gordugunuzde "acaba vaktinde affedip, meslegine devam etmesini sagladigim hemsirenin bu iste parmagi var midir? " diye dusunuyor musunuz?
Affetmenin sorumlulugu buyuk.
Bir de sormadan gecemeyecegim, madem bu kadar hosgorulusunuz neden sacma bir laf yarisina sokuyorsunuz kendinizi gunlerdir?

Belki o hemsire meslek hayatina ayni sorumsuzlukla devam ediyor ve kurbanlarinin sayisi gunbegun artiyordur. Ortalarda eksik uzuvlu insanlar gordugunuzde "acaba vaktinde affedip, meslegine devam etmesini sagladigim hemsirenin bu iste parmagi var midir? " diye dusunuyor musunuz?
Affetmenin sorumlulugu buyuk.
Bir de sormadan gecemeyecegim, madem bu kadar hosgorulusunuz neden sacma bir laf yarisina sokuyorsunuz kendinizi gunlerdir?

Hayırlı sabahlar.
Haklısınız,ben de hata yaptım :) hiç sevmediğim ve karakterime aykırı olan bir şey yaptım,bir an polemiklerin içinde buldum kendimi. Nefsimize yenildik bir an.
Ama hemşire kızımız hakkında bilgi sahibiyim,başhekimle yakınlığım olduğu için,soruyordum zaman zaman,o hemşire kızımız okuluna devam etmiş,şımdi doktor olarak çalışıyordur.

Yapılan hatayı affetmek yada affetmemek kişinin kendi insiyatifinde olan bir durum.
Yanlış yapmışsınız yada yapmamışsınız diyemem.
Ama o konudaki bir arkadaşın konusunu çıkarıp yüzüne vurmak yanlıştı.
Her mesajınızda dem vurduğunuz anlayışa ve hoşgörüye tersti bunu söyleyebilirim.

Son düzenleme:
Yapılan hatayı affetmek yada affetmemek kişinin kendi insiyatifinde olan bir durum.
Yanlış yapmışsınız yada yapmamışsınız diyemem.
Ama o konudaki bir arkadaşın konusunu çıkarıp yüzüne vurmak yanlıştı.
Her mesajınızda dem vurduğunuz anlayışa ve hoşgörüye tersti bunu söyleyebilirim.

Haklı ola bilirirsiniz,fakat bir şeyi gözden kaçırıyorsunuz,sözü giden arkadaşın konu dışına çıkıp saldırı yapmasına anlam veremedim,ruh halini çözmek için inceledim kendisini ve yanlış anlaşılmayayım diye,bir konusunu misal getirdim. Bunu yapmadan nefsi müdafaa yapsaydım daha ağır eleştiri alırdım diye düşündüm.
Taktir gene de sizlerin.

Merhaba arkadaşlar.

Bu konuyu açma gereği duydum,çünkü arkadaşımın açmış olduğu konuya benzer bir durum yaşadım hayatımda ve affettim.
Bunu yaparken de kendi adıma çok hafifledim ve doğru bir adım attığımı düşündüm.

17 sene önce sezeryenle yavrumu hayata getirdim,ameliyat sonrası bir gece yoğun bakımda kaldım. Ağır bir ameliyat geçirmiştim. Çocuğum 5 gün küvette kaldı,ölme riski vardı. Hamd olsun şuan sağsağlim,delikanlı :)
O gece ateşim 40 ları geçti,nöbetçi hemşire bana yanlış iğne ve yanlış yere (bacağıma) yaptı.
Bacağımda kangren olma ihtimali vardı. Neysemki Allah'ın sevilen kuluymuşum,başka bir hastaneden cerrah getirdiler bacağımda ameliyat yapıldı. Bu hadise sonrası baş hekim o hemşireyi işten kovdu.
Taburcu olduğum gün baş hekimin odasına gittim,ondan bir ricada bulundum. O hemşire kızımızın işe geri alınması hakkında ricada bulundum. Ve sağolsun başhekim de anlayış gösterdi,ben gittikten sonra kızı geri işe almış (elbette uyarılar vermiş,daha dikkatli olması hakkında tenbih etmiş)

Hemşire kızın ne kadar pişman ve utanç içinde olan ağlayan bakışları gözümün önünden gitmiyordu.
Hata yapmak biz kullar içindir,lakin hatalarımızdan ve pişmanlıklatımızdan çıkardığımız ders çok daha önemlidir bana göre.

Ekmeğinin elinden alınması,utanç ve töhmet altında hayatını sürdürmesine izinmi vermeliydim?
Büyüklük göstermişsiniz fakat insan sağlığı herşeyden önemli , bunuda mutlaka biliyorsunuzdur. Bu kafede üzerinize kahve döken garson değilki affedesiniz, kangren oluyordum dediniz ya olsaydınız Allah esirgesin.
Benim fikrimce sağlık sektörü hata götürmez.

Merhaba arkadaşlar.

evet yanlış yaptın bu hata bardak kırmaya benzemiyo ya bacağın kesilseydi o zamanda bu kadar rahat affedebilecek miydin, ben afferim diyemicem sana üzgünüm ben dava bile açardım

Hayırlı sabahlar.
Haklısınız,ben de hata yaptım :) hiç sevmediğim ve karakterime aykırı olan bir şey yaptım,bir an polemiklerin içinde buldum kendimi. Nefsimize yenildik bir an.
Ama hemşire kızımız hakkında bilgi sahibiyim,başhekimle yakınlığım olduğu için,soruyordum zaman zaman,o hemşire kızımız okuluna devam etmiş,şımdi doktor olarak çalışıyordur.

bu kız hemşire mi doktor mu anlamadım ben

Hayırlı sabahlar.

Hemşire okula devam edip doktor olarak mı çalışıyor?
Yani hemşirelik bitirip, tekrar üniversiteye girip, 6 yıl tıp mı okudu?

Ayrıca siz şanslıymışsınız ki affettiğiniz hemşire başka hatalar yapmamış (bildiğiniz kadarıyla). Aynı hatayı yapıp başkasının bir uzvuna mal olsaydı içiniz rahat eder miydi, bence sormanız gereken soru bu olmalı.

O insan gereken caydırıcı cezayı alınca da affedebilirdiniz, şu yaptığınız hiç de olumlu bir sonuca götürmüyor bizi bu sebeple. Sadece kendiniz için affetmişsiniz, sonrasında bu hemşire kızın yaptığı hatalar, ya da mesleki yetersizliğinden dolayı olabilecekleri hesaba katmamışsınız.

Ayrıca ben de merak ettim, ülkemizde hemşireler doktorluğa geçemiyor. Yurt dışında mı yaşıyorsunuz?

Arkadaşlar yorumlarınız ve düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Benim bir köpeğim var. Evde koltuktan koltuğa zıplarken iki ayağında çıkık oluştu.
Aklıma gelmeyecek bir hal oldu.

Anlatmak istediğim,kaza geliyorum demez,olacağa çare yok.
Kaderde bacağımda hasarla yaşamak vardıysa bu bir yolla yaşanacaktı.
Dualarımız sayesinde biz insanlar korunuyoruz,hamd olsun.

O insan gereken caydırıcı cezayı alınca da affedebilirdiniz, şu yaptığınız hiç de olumlu bir sonuca götürmüyor bizi bu sebeple. Sadece kendiniz için affetmişsiniz, sonrasında bu hemşire kızın yaptığı hatalar, ya da mesleki yetersizliğinden dolayı olabilecekleri hesaba katmamışsınız.

Ayrıca ben de merak ettim, ülkemizde hemşireler doktorluğa geçemiyor. Yurt dışında mı yaşıyorsunuz?

O kız zaten töhmetini aldı.
Ekmeginin de elinden alınması ve hayata ve kendine küs yaşamasına gönlüm razı olmazdı.

Evet yurt dışında yaşıyordum o yıllarda.

O kız zaten töhmetini aldı.
Ekmeginin de elinden alınması ve hayata ve kendine küs yaşamasına gönlüm razı olmazdı.

Evet yurt dışında yaşıyordum o yıllarda.

İşsiz kalması değil de yasal bir işlemle siciline geçecek bir uyarı ya da kınama olması her daha etkili olurdu diye düşünüyorum.

Ya da bir süreliğine mesleki uzaklaştırma ve şartlı olarak mesleğini devam ettirme gibi.

Benim bir köpeğim var. Evde koltuktan koltuğa zıplarken iki ayağında çıkık oluştu.

sen bence kaza ile ihmali karıştırıyosun bu kadar kaderci isende zaten sana söyleyecek bişeyim yok tedbir senden takdir Allahtan denmiş herşey kader değildir

Hanımefendi bu mantıkla bakarsak, "bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler". Mahkemeleri falan kapatalım, öldürülenlere, tecavüze uğrayanlara "olacağa çare yok, kaderin buymuş" diyelim geçelim.

Allah korusun yarın çocuğunuza alkollü bir sürücünün kullandığı araba çarpsa, ciddi yaralansa hatta sakat kalsa sürücüden şikayetçi olmayıp "kaderi buymuş" deyip geçecek misiniz?

Bakın güzel kardeşlerim benim,tıpta hatalar olur,doktorlar hakkında bir yasa da vardır,ben kendim savcı eşi olduğum için Türkiye'de tam nasıldır bilmiyorum ama,yurt dışında tıpta yapılan hatalar yüzünden çok ağır cezalar kesilmez.

Örnek,benim sezeryen olacağım günden 3 gün önce,cerrah doktorumun bir amelıyatı sonucu bir hastası hayatını değişmiş,çocuğu hayatta kalmış,ve ben aynı o doktorda ameliyat oldum. (Sözü geçen doktor yurt dışında doktora yapmış meşhur ve tanınmış bir Dr kendisi)
Yani söylemek istediğim,her bir ameliyata girildiğinde dikkat ederseniz biz hastalardan imza alınıyor.
Sorumluluk imzası.
Umarım anlata bilmişimdir :)

Bakın güzel kardeşlerim benim,tıpta hatalar olur,doktorlar hakkında bir yasa da vardır,ben kendim savcı eşi olduğum için Türkiye'de tam nasıldır bilmiyorum ama,yurt dışında tıpta yapılan hatalar yüzünden çok ağır cezalar kesilmez.

Örnek,benim sezeryen olacağım günden 3 gün önce,cerrah doktorumun bir amelıyatı sonucu bir hastası hayatını değişmiş,çocuğu hayatta kalmış,ve ben aynı o doktorda ameliyat oldum. (Sözü geçen doktor yurt dışında doktora yapmış meşhur ve tanınmış bir Dr kendisi)
Yani söylemek istediğim,her bir ameliyata girildiğinde dikkat ederseniz biz hastalardan imza alınıyor.
Sorumluluk imzası.
Umarım anlata bilmişimdir :)

ama kişilerin affetme/affetmeme inisiyatifinede bırakılmaz değilmi durumlar, ayrıca çok ciddi cezalarda veriliyo, yengemin kız kardeşine Fransada gereksiz epizyotomi yapıldığı için doktora dava açtılar vücut bütünlüğünü bozmaktan ve miktarı hatırlamıyorum para cezası verildi

ben affetmezdim. affedebilme erdeminize saygı gösteriyorum ama birnevi töhmet altında kalmışssınız aynı kişinin bu sektördeki bir başka hatası olursa sizinde sebebiyetiniz oluşur diye düşünüyorum. bende birkaç gündür az çok sizi ve yorumlarınızı takip ettim.benide yanlış anlamayın olurmu .AMA BEN HERŞEYE DİN İMAN KİTAP diye yaklaşılmasını itici buluyorum.inanç eksikliğimden değil sadece bir insanın başka bir insana bir görüşü yada bir davranışı dektare etmeye çalışırken bu tarz inançların sömürülmesi bana haince geliyor. ! insani değerler ortak değerlerdir.dini değerler ise kişiden kişiye değişir.insana yakışır davranışların tavsiyesi elbetteki faydalıdır ama bunları ifade ederken kişilerin en zayıf noktalarına gem vurmak haksızlıktır.sizi eleştriemk için söylemiyorum ben bunu hoş bulmuyorum o kadar.

Back
X