Sezeryan sonrası

Alevbuse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2015
1.400
1.257
63
30
Merhabalar

Hemen konuya gireyim yaklaşık 7 ay önce sezeryan ile Doğum yaptım

Malum havalar da soğudu
Bugün annemlere geldim kızımla annemlerin evi soğuktu biraz ayaklarım falan üşüdü
Kasıklarım çok ağrıdı adet olacakmışım gibi(emzirdiğim için adet olmadım zaten hiç)
Neyse dikiş yerlerim falan sızladı biraz

Bu hep böyle mi olacak?
Sezeryan yaşayan arkadaşlar kendinizi nasıl koruyorsunuz?
Neler yapmalıyım.. ayaklarımı sıcak tutmaya çalışıyorum kalın çorap falan giyiyorum

Merhabalar

Hemen konuya gireyim yaklaşık 7 ay önce sezeryan ile Doğum yaptım

Malum havalar da soğudu
Bugün annemlere geldim kızımla annemlerin evi soğuktu biraz ayaklarım falan üşüdü
Kasıklarım çok ağrıdı adet olacakmışım gibi(emzirdiğim için adet olmadım zaten hiç)
Neyse dikiş yerlerim falan sızladı biraz

Bu hep böyle mi olacak?
Sezeryan yaşayan arkadaşlar kendinizi nasıl koruyorsunuz?
Neler yapmalıyım.. ayaklarımı sıcak tutmaya çalışıyorum kalın çorap falan giyiyorum
Hayır bazılarında hiç ağrı sızlama olmuyor ilk iki hafta sonra ben de onu merak ediyorum dr ile alakalı olabilir mi bu dikiş işi...çevremde bazılarının hiç sızlamamış,bazıları ufak üşütmede sızlıyor diyor.

Şu dikiş yerinin sizlamasi olayını cok duyuyorum. 16 ay arayla iki sezeryan yaptim ama bir kere bile dikisim sızlamadı. doktorum cok guzel diktim demisti de gulmustum :)

Acaba adet olacak olabilir misin?

Hayır bazılarında hiç ağrı sızlama olmuyor ilk iki hafta sonra ben de onu merak ediyorum dr ile alakalı olabilir mi bu dikiş işi...çevremde bazılarının hiç sızlamamış,bazıları ufak üşütmede sızlıyor diyor.
Aynen öyle bugün hafif üşüttüm hemen sızladı ağrıdı
Koca kış var önümüzde ne yapacağım ben bu kış böyle mi geçecek :)
Doktorum iyiydi aslında ama bilemiyorum canım kişiye bağlıda olabilir
Birde ameliyat iZim hep kırmızı mı kalacak merak ediyorum
Kimilerin 8 ayda falan geçiyor kırmızılık benim olduğu gibi duruyor

Ben hiç yaşamadım böyle şeyler, hasta oldum evet ama sezeryanla alakalı sıkıntı yaşamadım bekarken de ayaklarım üşüyünce sistit olurdum

Bende bu agri esigi ilede alakali kimisi her agriyi hissediyor kimisinin bunyesi daha dayanikli oluyor. normal dogum yaptim ama oncesinde bir ameliyat gecmisim var usutunce benimde sizlar ve gaz oluncada geriliyo damarlar varda toplaniyo gibi oluyor. kendinizi sicak tutun. kadin kismi ayaktan kaparmis her turlu hastaligi :)

Şu dikiş yerinin sizlamasi olayını cok duyuyorum. 16 ay arayla iki sezeryan yaptim ama bir kere bile dikisim sızlamadı. doktorum cok guzel diktim demisti de gulmustum :)

Acaba adet olacak olabilir misin?
Bilmiyorum canıım inşallah olurum yeminle özledim adet olmayı :KK70:
Ama sanmıyorum emiyo bebişim üşütünce ağrıyor hep kasıklarım hevesleniyorum adet olucam diye ama olmuyorum işte:)
Spiral var bende oda mı ağrı yapıyor diye düşünüyorum ama ona da ihtimal vermiyorum çok

Canım bana arkadaşım soğuklarda dikkat et yoksa dikiş yerleri sızlıyor dediği için hiç kendimi ve ayaklarımı soğukta bırakmadım. O yüzden böyle bir şey yaşamadım. Ayaklarına sıcak su torbası koyarsan rahatlarsın.

Soğukla karın ağrısı gayet normal ve sizin de karnınız kasıklarınız ağrımış,bunun sezaryenle dikişle alakası yok.yani siz sezaryen olmasaydınız da kasıklarınız ağrıyacaktı ama psikolojik olarak bunu dikişlere bağlıyorsunuz.

Ben belimde kalan ağrı dışında hiç sıkıntı yaşamadım sezaryenle ilgili. Belimde olan ağrıyada epiduralden diyorlar.

Soğukla karın ağrısı gayet normal ve sizin de karnınız kasıklarınız ağrımış,bunun sezaryenle dikişle alakası yok.yani siz sezaryen olmasaydınız da kasıklarınız ağrıyacaktı ama psikolojik olarak bunu dikişlere bağlıyorsunuz.
Bilmiyorum canım ben Doğumdan önce karda kışta ince kıyafetlerle gezinip dururdum çok gezentiydim :):)
Hiç ağrım sızım olmazdı zaten hiç üşüdüğümü bilmem yeter ki gezme olsun bana :)
Doğumdan sonra böyle oldu işte ufak bir üşütme de dikiş yerlerim karıncalaşıyor acıyor sızlıyor uf oluyorum :KK45:

16 ay once sezeryan oldum hic sizlama olmadi. Sicak tutmayla corapla alakasi yok bunun. Doktor ve dikisle ilgili.

Benim de soğuklar da sızlar ağır iş yaparsam ağrır da geçen koltukların altını sileyim dedim ortaya çektim ittim derken sıcağıyla anlamamışım dinlenirken başladı ağrımaya baya bu zaman sonra ancak geçti ışte

Back
X