sezeryan sonrasında yardım

curiouss

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
5.845
3.394
373
herkese merhaba
özet geçeyim
ben bekar daha önce minik bebek bile bakmamış biriyim
çok sevdğim bir arkadaşım sezeryan doğum yapacak ailesinden kimse gelmeyecek (annesi rahatsız ablalarının küçük çocukları var)
burada kimsesi yok(10 saatlik mesafe), kv bir iyilik yapınca hatırlatıyor arkadaşım gelir misin diye ima etti ben de gelirim dedim
(ileride o da sana bakar mı demeyin bakmaz bakamaz geri gelmez ama elimdeyken yardımcı olmak istiyorum)

şimdi soruma geçiyorum
ben yemek yapacağım ( birde sürekli moral vermeye çalşırım o ayrı )

sizin süt yapar dediğiniz yemekler var mı? ben açıkcası yemek yapmayı da bilmiyorum ama bu hafta sonu denemek istiyorum (daha önceden internetten bakarak yaptım )
arkadaşımın ezilmesini istemiyorum :KK51: ama yardıma gidipde bir işe yaramamakta istemiyorum:KK43:

bana süt yapan yemekler önerebilir misiniz?
bir de sezeryan yapan kişiye özellikle tavsiyeniz nedir? epidural sezeryan olacak

bulgur pilavı ve komposto canım bol bol süt yapar denendi ve bol bol en az 3 lt su içmek süt yapar rezeene çayı süt yapar, arpa suyu süt yapar bildiklerim bunlar vee yüksek moral

bulgur pilavı ve komposto canım bol bol süt yapar denendi ve bol bol en az 3 lt su içmek süt yapar rezeene çayı süt yapar, arpa suyu süt yapar bildiklerim bunlar vee yüksek moral

not aldım
arpa suyu diye birşey old. ilk defa duydum hemen araştırıyorum, teşekkür ederim:KK66:

not aldım
arpa suyu diye birşey old. ilk defa duydum hemen araştırıyorum, teşekkür ederim:KK66:
cnm marketlerde satılıyor ya malt dye bir içecek meyvelisi var armutlu filan MALT adı o işte. yani alkolsuz içki var ya hani burda yazılırmı blmiıyorum sarı asitli =)) onun alkolsuzu ben kesinlikle ,içki içmem bunu duyduğumda tedirgin bakmıştım ama arpa suyuymuş o

herkese merhaba
özet geçeyim
ben bekar daha önce minik bebek bile bakmamış biriyim
çok sevdğim bir arkadaşım sezeryan doğum yapacak ailesinden kimse gelmeyecek (annesi rahatsız ablalarının küçük çocukları var)
burada kimsesi yok(10 saatlik mesafe), kv bir iyilik yapınca hatırlatıyor arkadaşım gelir misin diye ima etti ben de gelirim dedim
(ileride o da sana bakar mı demeyin bakmaz bakamaz geri gelmez ama elimdeyken yardımcı olmak istiyorum)

şimdi soruma geçiyorum
ben yemek yapacağım ( birde sürekli moral vermeye çalşırım o ayrı )

sizin süt yapar dediğiniz yemekler var mı? ben açıkcası yemek yapmayı da bilmiyorum ama bu hafta sonu denemek istiyorum (daha önceden internetten bakarak yaptım )
arkadaşımın ezilmesini istemiyorum :KK51: ama yardıma gidipde bir işe yaramamakta istemiyorum:KK43:

bana süt yapan yemekler önerebilir misiniz?
bir de sezeryan yapan kişiye özellikle tavsiyeniz nedir? epidural sezeryan olacak

Sezeryanlı bir anneye yapabileceğiniz en güzel destek ona ev işlerinde destek olmaktır.
Bırakın o bebeği ile doya doya zaman geçirsin ve gelen giden ile çok fazla uğraşma derdi yaşamasın.
Eğer yapabiliyorsanız önce bir "lohusa şerbeti" hazırlayın. Bu süt yapan birşeydir.
Benim ilk doğumumda çok yardım edenim olmuştu, kayınvalidem de aynı anda farklı bir ameliyat geçirdiği için hiç birşeye burnunu sokamamıştı.

Mümkün mertebe evin ihtiyaçlarına bakın, ortalık toparlamaca gelen kişileri karşılama vs. gibi.

Yemek konusuna gelince, mercimek çorbası yapabilirsiniz, bebeğe gaz yapar ama çok süt yapar.
Soğan söğüş salata yapın, soğan bol süt yapar.
Bulgur pilavı yapmayı biliyorsanız yapın, sade bile yapsanız faydası vardır, o da süt yapar.
Yemek olarak kolayınıza ne geliyorsa yapın bence, fakat bol bol yeşillik yiyebilir.
Hem sağlıklı hem de süt yapan bir çok sebze var.
Önemli olan düzgün ve sağlıklı beslenmesi.

Mevsimi değil (geçiyor) fakat boza alın bulursanız. Boza çok süt yapar.
Süt yapan içecekler var, onlardan satın alabilirsiniz arkadaşınız için.
Bebek ürünleri satan yerlerde (ebebek, civil vs. gibi) veya eczanelerde bulabilirsiniz.
Ben Lactamil kullanmıştım bir ara, o mesela bana çok süt yapmıştı, tadını bebeğimde sevmişti.
Bunun haricinde süt arttırıcı çaylar var, Hipp markasının mesela, tadı da güzel.
Bunlardan alabilirsiniz arkadaşınıza.

Ve bol su içmesini sağlayın. O kendi telaşından bebeğin ihtiyaçlarından kendisini unutacaktır.
Su içmeyi hatırlatın bol bol, su tüketsin. Süte yardımcı olacaktır.

Yapacağınız şey çok güzel, inşallah altından kalkabilirsiniz.
Arkadaşınzın moralinin bozulmaması için çabalarsanız ve doğru şekilde yönlendirirseniz, çok sağlıklı bir lohusalık dönemi geçirecektir.
Sizi çok takdir ettim. İyi bir arkadaşsınız ve beklentisiz olması ayrı bir güzel.

#pembesu33 teşekkür ederim

#souvvenir uzunca açıkladığın için teşekkür ederim. eşinin arkadaşı çok her hafta gelen giden bitmiyor zaten
"Sizi çok takdir ettim. İyi bir arkadaşsınız ve beklentisiz olması ayrı bir güzel."

bu takdiri en çok teyzem hakediyor, ben ilk ima ettiğinde izin alamam ki demiştim(bebek bakmasını bilmem mutfak işi bilmem internetten baktığımdan yavaş olur diye ama açıklayamadım)

Teyzem o kızın burada kimsesi yok doğumda zaten psikolojisi bozuk olacak birde sezeryan zor geçer dedi... beni o teşvik etti... işden izin alıp gitmem konusunda
takdirleriniz için çok teşekkürler :KK66: ortalık toparlama değilde yemek konusunda gaz yapar mı süt keser mi korkularım var.
(problem olursa kv.si ben gidince laf etsin istemiyorum, herşeye bir kulp buluyor:63:, bu yüzden yaptığım işi 4x4 lük yapmaya çalışmak istiyorum sırf laf olsun diye gitmiş olmamak için:KK43:)

3 günlük yemek menüsü gitmeden önce evde deneyeceğim
muskat ve malt giderken yanımda götüreceğim
lohusa şerbetinin yapılışına bakacağım
mercimek çorbası bulgur pilavı basit onları hallederim
(gözümde lohusa yemekleri diye birşey çıkacak buarada ve ben yapamayacağım diye büyütmüştüm:anneadayı:)

iyi geldi buraya yazmak aslında korkulacak birşey yokmuş En Büyük KK

Back
X