sezeryan ve göbek meselesi

ozzz30

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2011
174
37
73
arkadaşlar sezeryan yapıpta göbeği normale dönen varmı varsa nekadar zaman aldı yardım lütfen birinci doğumu normal yaptım ama şimdi korkuyorum karar veremedim çünkü çok sancı çektim yaaa...

normal doğum sonrası hızlı gdebiliyor ama sezeryanda aynı hızda gidemeyebiliyor. ben sezeryandan sonra hızlı toparlananlardanım. benim vücudum armut tipi göbekten sorun olmadı ama kalça ve basenler için hala zamana ihtiyacım var :) biraz kişiye göre değişebilir. doğumdan sonra süt yapsın diye yemeklere yüklenilmemeli. doğumdan birkaç ay sonra pilates iyi gelebilir. hem pilates emzirmeden kaynaklanan sırt ağrılarına da iyi geliyor. ben hamilelikte de hamile pilatesi yapmıştımevde. hoca eşliğinde tavsiye etmeliyim. ben kendim kontrollü yapmıştım hareketleriimii ama yine de hoca eşliğinde daha uygundur. karnımdan yana sıkıntı yaşamamamın sebeplerinden biri de pilates olmalı. karın kaslarını kuvvetlendirdikten sonra doğum sonrası sıkıntılar azalabilir. benim düşüncem :)

Bencede göbek olayı yapı meselesi.Kimisinin normal doğumdada göbeği kalıyor ve gitmiyor.Benim görümcem ilk doğumunu normal yaptı onunda çok sancısı olmuştu.Doğumdan bir iki ay sonra sanki hiç doğum yapmamaış gibi oldu karnı.İkinci bebeğinide sezeryana doğurdu ve yine aradan bir ay geçti karnı dümdüz oldu.Normal doğum yapıp bir sene geçmesine rağmen hala göbeği olanlarda görüyorum.

kardeşimin eşide sezeryan yaptı 3 yıl oldu kız 50 kilo göbeği portakal gibi yumusak bişey oldu duruyo yani kilo veriliyoda o çikin göbek duruyo en iyisi sezeryandan sonra biryıl geçince gerdirmek heralde

arkadaşlar sezeryan yapıpta göbeği normale dönen varmı varsa nekadar zaman aldı yardım lütfen birinci doğumu normal yaptım ama şimdi korkuyorum karar veremedim çünkü çok sancı çektim yaaa...

cnm ben 30 kg aldım abartmıyorum doğumdan sonra hiç göbiş kalmadı tamamen yapısal normal olup göbeği olan pek çok insan var

merhaba benim ilk doğumumum sezeryan oldu 3 yıl önce 2 ay sonrasında tüm göbeğim ve kilolarım gitmişti eltim normal doğum yaptı 5 yıl geçti hala karnı duruyo bencede yapısal

bence normal doğum yaptıysan hiç deneme sezeryanı.ben sezeryan oldum mecburen.o da kötu ve ya zor değl ama madem 1 kere normalşı yaşadın o amelıyatı yaşamana hiç gerek yok.öyle veya böyle gecıyo işte butun ağrılar sızılar.ayrıca ben de ılkınde 21 kg aldım ve 1 yıl sonunda ne kılo kalmıştı ne göbek ama hergun pilates yapmıştım.

valla hıc kısamdan hatta dogumdan sonra 4 5 kılo daha aldım sutum yoktu olsun dıye o haldeyken bıle 1senede gıttı ne spor ne yemeye dıkkat ettım kendılgınden gıttı bebegını saglıcakla al kucagına yerısını bos ver her sey yolunu bulur

ben henüz doğum yapmadım bu konuda benimde endişelerim var ama.ablamın biri normal yaptı göbeği hiç terk etmedi onu:)) hala beraberler.diğer ablam 2 kere sezeryan oldu tekrar 38 beden olup göbek falan bırakmamıştı.biraz azim biraz yapı meselesi sanırım.ha şuan 3. yü doğurdu kampa soktu kendini ama bu sefer sarkma olcak gibi ama bakalım:)

Back
X