sezeryanda epidural mi spinalmi genel mi tavsiye ediyorsunuz,ve kaçıncı haftada dogum

Merhaba sevgili anne adayları ve anne olan arkadaşlar,
Ben de 31.haftadayım. Kısmetse Şubat başında sezeryan ile doğum yapacağım. Benim merak ettiğim konular ki özellikle sezeryan ile doğum yapan arkadaşlarıma sormak istiyorum;
1-Artık dikiş değil lazer ile kesik kapaması yapıldığını duydu doğru mu?
2-Gaz sancısı çok oluyor mu ve bunu önlemenin yolu var mı?
3-Epidural sonrası başağrısı ya da sancılar oluyor mu? Bebek hemen emzirilebiliyor mu?
4-Genel anestezi ile mukayese edildiğinde tavsiyeleriniz nelerdir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
sevgiler

Merhaba sevgili anne adayları ve anne olan arkadaşlar,
Ben de 31.haftadayım. Kısmetse Şubat başında sezeryan ile doğum yapacağım. Benim merak ettiğim konular ki özellikle sezeryan ile doğum yapan arkadaşlarıma sormak istiyorum;
1-Artık dikiş değil lazer ile kesik kapaması yapıldığını duydu doğru mu?
2-Gaz sancısı çok oluyor mu ve bunu önlemenin yolu var mı?
3-Epidural sonrası başağrısı ya da sancılar oluyor mu? Bebek hemen emzirilebiliyor mu?
4-Genel anestezi ile mukayese edildiğinde tavsiyeleriniz nelerdir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
sevgiler

bende sezeryan olursam şubat sonunda doğum yapacağım..ilk doğumum fakat okadar çok araştırıp olanlardan dinledimki sana onları aktarayım çünki bende karar veremedim..

1- lazerle kapama diye bişe yok estetik dikiş vardır sadece..lazerle kapama değil kesim yapılabilir sadece..

2-gaz sancısının az yada çok olması kişiden kişiye göre değişiyor..fakat hiç gaz sancısı olmayanı duymadım görmedim..önlemenin yolu doğumdan 1-2 gün önce gaz yapmayan şeler yemek hoşaf ve komposto içmek yada bitki çayları bi nebze etki edebilir..

3-epidural değil spinal anestezide daha ziyade baş ağrısı oluyor oda geçici doğumdan sonra kafein alırsan hafifleyip daha erken geçiyor..tabi olcak die bişe yok herkeste olmayabilir..sütün gelirse tabiki hemen emzirebilirsin..

4-epidural ve spinal ameliyat konforu ve ağrı kontrolu açsından karşılaştırılamaz bile..genel anestezi olmuş olan konuştuğum hemen hemen herkes ölüp tekrar dirilmek gibi olarak özetliyor..ama ben korkarım beni uyutup alsınlar diyosan o başka..ama epidural ve spinaldede çok fazla heyecanlandığında seni rahatlatcak sakinleştirici yapıyolar...

benim bildiklerim çeşitli kaynak ve kişilerden araştırıp dinlediğim bunlar umarım faydalı olumştur..hayırlısıyla doğum yaparız umarım..

Yanıtın için çok teşekkür ederim,mutlu oldum...
Ben de yeni öğrendklerimi sizinle paylaşacağım mutlaka. Lütfen siz de yazarsanız sevinirim...
Herşey gönlümüzce olsun...
sevgiler

benimde ilk doğumumda genel anestezi uygulandı iyii geçti şükür. şimdi bakıyorum herkez epidural istiyo açıkçası bende kararsızım. epiduralde ayılma süreci yok bebeği hemen görebiliyorsun o güzel ama çok heyecan yaparsam diye korkuyorum.

Benim de ilki Zeynep Kamilde sezeyanla oldu genel anestezi ile.Bunu epidural istiyorum çünkü zor ayılıyorum.Hem doktorla anlaşabiliyorsun eğer fenalaşacak korkacak olursan sakinleştirici verirler ya da bayıltırlar.Ben bayılmaktan korkuyorum çünkü nefes alamıyoruuum diye bayılıyorum çok kötü oluyorum.

arkadaşlar ilginiz için teşekkurler..
genelde buyuk cogunluk epidural sezeryanı tercih ediyor anladıgım kadarıyla...
sonucta eskiden korkulan epidural yontemi,suanda ulkemizde çok ilerlemiş ve gayet konforlu bi doğum olanagı sunmuş oluyor.
beni tek korkutan allah korusun bu epiduralde felc olma beyine pıhtı gitme vs.. gibi kulaktan kulağa dolaşan şehir efsaneleri,ama internette araştırdıgımda ve
yakınlarıma sordugumda herkes epidurali tavsiye ediyor ve boyle risklerin milyonda bir oldugunu soyluyor..sanırım bende epidural son kararım olarak karar vericem subat bası.
hepimize hayırlı doğumlar:)
yeni bilgiler edindikçe birbirimizi bilgilendirelimm ;)

kızlar merhaba,
29 haftalık hamileyim(28+3) ve şimdiden başladı tabi doğum konusunda dusunceler ve arastırmalar..subat ayında dogum yapıcam allah izin verirse,
doktorumuzla henuz konusmadık doğum dtaylarını inşalla bu hafta kontrolde konusucaz..benim ricam sezeryanla doğumdaki önerileriniz,hangisi sizce daha rahat bir doğum şekli??
planlı sezeryanda kacıncı haftada doğum oluyor? tansiyon sorunum sebebiyle ve panik atak vs gibi problemlerimde olması dolayısıyla sezeryan oucam ve sizin fikirleriniz cok önemli..şimdiden tesekkurler :)

ben 5 saat suni sancı aldığım halde sancı olmadı bende ve sezeryana alındım. sedyeye yattım ama epiduralı konuşmaya fırsat olmadı ameliyathaneye girdik. belimden iğne yaptılar. sonra yavaş yavaş belimden aşağısı uyuştu. 5 dk sonra da kızım geldi yani odadan ayrılmamla odaya geri dönmem arasında yaklaşık 40-45 dk vardı. bebeğin gelmesi 5 dk idi ama ondan sonra dikiş oldu katları tek tek diktikleri için gerikalan 40 dk da oydu. bu kadar. ben etraftan duyduğum sezeryan sıkıntılarını yaşamadım çok şükür. umarım sen de yaşamazsın.

bir şey daha ekleyeyim. ameliyattaki anestezi uzmanı çok önemli. beni yatıştıran oydu. oraya girince korktum. ağlamaya başladım. beni o yatıştırdı. ve en ufak bir acı hissettiğinde kendinden geçip uykuya dalman birkaç sn dedi bana. o yüzden konuşmak iyi oluyor. başlarda nefes almayla ilgili sıkıntım oldu. o konuda da yatıştırıldım. yani kısacası anestezi uzmanı araştırmak gerekiyor. başka bir doktordan duyduğum kadarıyla kadın doğumcular zaten iyi anestezi uzmanlarıyla çalışırlar ameliyatı riske atacak kişilerle ameliyata girmezler ama araştırmakta fayda var.

3,5 ay önce sipinal sezeryanla doğum yaptım. bende baştan çok korkmuştum. çok kararsız kalmıştım. ama şimdi diyorumki iyiki sipinal olmuşum. çok memnun kaldım. hiç birşey hissetmedim. kesinlikle tavsiye ederim..

ben 38 hafta 3 gunluk hamileyim.
bu hafta carsamba ameliyat olucam
genel anestezi sezeryan
cunku belimde 3 diskim kayik ve normal dogum ve sipinal epidural yapilamiyor.
cok korkuyorum genel anesteziden cikinca cok agri oluyormus
doktorum ibrahim bey esentepe tip merkezinde
sadece doktoruma cok isindigim icin orayi tercih ettim
fakat dogum yaklastikca kafamda cok sorular olustu
deli olmazssam iyi
lutfen bilgi verirseniz cok sevinirim
nasil bir agri oluyor dayanilamaz gibimi
sonda takilirken aciyormu
allah hepimize hayirli dogumlar nasip etsin
simdiden tessekkurler

ben de 33. haftamın sonundayım ve doktorum sezeryanı önerdi, önceleri ben de istiyordum şuan kararsızım ama olucak büyük ihtimal. beni merakta bırakan iyileşmenin ortalama ne kadar sürdüğü? epiduralde ilk gün yürümeye başlayabiliyormuşuz. ama bebişimizi yatağından alamama, eğilememe durumumuz ne kadar sürücek ki?

ben ilk doğumumu genel anestezi ile oldum ve çok memnun kaldım.Ameliyattan 5-6 saat sonra zaten yürütüyorlar seni .Ertesi gün çok eğilmemek şartıyla bebeğimi alıp emzirebiliyordum.Fakat şuna dikkat etmek lazım.Genel anestezide ameliyat masasında uyandığında acayip bir nefes darlığı oluyor.Sanki hiç hava yokmuş gibi nefes alamıyorsunuz .Ama bu 5 dk ya sürüyor ya sürmüyor.Daha sonrasında malum kesik yeriniz acıyor sadece .benimle aynı hastanede aynı doktorla epidural anestezi olan arkadaşım var.O da doğumdan hermen sonra hiçbişeyi yokmuş ama bir iki gün baş ağrısı çekti.Çünkü epiduralde direkt belden omurilik sıvısına yapıyorlar iğneyi o da beyni etkiliyor bikaç gün tabi.Ama onun da çaresi var ağrı kesicilerle gidiyor baş ağrısı.Şimdi ikinci bebeğime hamileyim ve muhtemelen 10 gün içinde doğumum var.İlkinde genel anestezi olmuştum belki bunfa epidural isteyebilirim sırf bebeğim doğduğu an görmek için :)

valla bu konu çok iyi olmuş cvp veren herkezden allha razı olsun yaşadıklarımıza tercuman olmuşsunuz bende genel anestezi ile 3 yıl önce 1.kızımı doğum yapmıştım şubat 18 de 2.kızım dünyaya gelecek ve 1.tecrübemden dolayı kesinlikle epidural istiyorum ama tabi korkularım yok değil umarım hakkımızda hayırlısı olur rabim sağlıkla herkezin doğumunu kolay geçirir anestezi uzmanı önemli tabi

ben epidural sezeryan oldum ama benim hiç ağrım olmadı belkide dediğiniz gibi seruma kattıkları ağrı kesiciler sayesinde hissetmemiş olabilirm

valla bu konu çok iyi olmuş cvp veren herkezden allha razı olsun yaşadıklarımıza tercuman olmuşsunuz bende genel anestezi ile 3 yıl önce 1.kızımı doğum yapmıştım şubat 18 de 2.kızım dünyaya gelecek ve 1.tecrübemden dolayı kesinlikle epidural istiyorum ama tabi korkularım yok değil umarım hakkımızda hayırlısı olur rabim sağlıkla herkezin doğumunu kolay geçirir anestezi uzmanı önemli tabi

bende ilk kzımda genel aneztezi sezeryan oldum
ikinci doğumda korktum narkozdan çıkamamktan epidural istedim ama aneztezici ikincide epidural önermedi yerlerini hissedebilirsin dedi
bi araştırmanızı öneririm
konuyu açan arkadaşa da naçizane tavsiyem
narkoz sonrası ağrı senin ağrı eşiğinle alakalı ama daha yoğun bakımda ağrı kesiciler yapılıyor
ben kolumdan kan bile aldırmaya dayanamayan biriydim ama iki sefer genel aneztezi ile doğum yaptım
yanlız narkozu damardan verirlerse daha kolay ayılıyorsun
gazla olunca o günü ayılsanda hatırlamıyorsun

ben de 33. haftamın sonundayım ve doktorum sezeryanı önerdi, önceleri ben de istiyordum şuan kararsızım ama olucak büyük ihtimal. beni merakta bırakan iyileşmenin ortalama ne kadar sürdüğü? epiduralde ilk gün yürümeye başlayabiliyormuşuz. ama bebişimizi yatağından alamama, eğilememe durumumuz ne kadar sürücek ki?

İLK 2-3 GÜN ARASI yatakta dönmekte yatıp doğrulmakta zorlanıyorsunuz ama eşinizin desteği ile sonrasında o minik bebeişin size olan ihtiyacından dolayı allah bir gayret kuvvet veriyor ki kendinize şaşıyorsunuz öyle tırnağı kırıldığında bile günlerce nazlanan biri değilseniz eğer de kolaylıkla toparlanıyorsunuz
en önemli tavsiyem sezeryan olacak arkadaşlara doğumdan sonra sütünüz gelmiyor bu durum hemen normale dönmüyor bebeği asla aç bırakmayın
sarılık olur yanınızda mama bulunsun hastanedeyken sütü getirmeye çalışın ilk gelen sarı sütü hemen verin bebeğe ama asla aç bırakmayın

kızlar herkese selam tekrar :)

buara heyecandan pek zaman geciremedim açıkçası kadınlar klubunde,malum bebek odası-dogum-genel ihtiyacları toparlama telaşından..
gecen hafta dr kontrolum vardı,bu arada dr tavsiye edilmez ama ben Süreyya Menteş'e gidiyorum ve inanılmaz memnunum,bana gore turkiyenin en iyi ve tecrubeli
dr larından ve kesinlikle hastasını sakinleştirmeyi cok iyi biliyor..
ben normal doğuramıycagımız zaten biliyodum o da tahmin ediyodu fakat içten içe de uzuluyodum hiç denemiyorum bile acaba bebeğime haksızlık mı yapıyorum diye
fakat ogrendim ki benim bebiş zaten olması gerekenden 2 hafta ileride ve çok tombiş zaten istesemde normal olmazmış bu doğum:) dolayısıyla bunu duymak ta içimi çok rahatlattı..
dr kesinlikle epidurali onerdi,genel anesteziden çok daha az riskli ve avantajlarının çok fazla oldugunu soyledi..
ben allah izin verirse 7-15 subat arası amerikan hastanesinde epidural sezeryan olucam inşallah..eger ameilyat sırasındada çok heyecanlanırsak beyaz bir sıvı varmış ondan veriliyomus sakinleşmek
için..onuda gecen hafta aynı hastanede doğum yapan arkadaşım soyledi..
kısaca bendeki son durumlar bu şekilde..
1de son bişey soylicem,benim cevremde seszeryan la doğum yapan arkadaşlarım bile ay normal doğur kesinlikle diyip duruyodu ve çok aşırı uzuluyodum buna cunku bana gore
bu çok kişisel ve kişinin kendisini ilgilendiren bir durum,sonuçta madem bu kdr kolay bişey buyur kendin doğursaydın,hani kendisi normal dogurup tavsiye edeni anlarımda hem normal doguramayıp hmde bu şekilde ahkam kesenlere sinir oluyorum ne yalan soyliim..:2:
allah hepimize sağlıklı,kolay dogumlar nasip etsinnn:)) sevgilerr:54:

Back
X