Merhaba ,
ben bu konuda kendi doktorum dahil birkaç doktor ile ve sezaryen sonrası normal doğum yapan biri ile görüştüm.
Doktorumdan doğrudan aldığım bilgi şöyle benim için konuşmuştum iki gebeliğimin arası 11 ay ; "Bu şekilde sezeryan ile doğum yapmış kişinin en az 3 - 5 yıl sonra hamile kalması lazım, ayrıca hastane, kadın doğum uzmanı , diğer doktorlar ve ekibinin, gerekli malzemelerin her ihtimale karşın ameliyathanede hazır bulunması gerekir. Bu çok riskli bir doğum olacağı için genelde her hastane kabul etmeyecektir. Riskin neden olduğunu anlatayım, rahmin iyileşsede bir kesik var ve bebek büyüdükçe rahmin genişleyecek zaten ince olan tabaka ile beraber sezeryan kesisinin yapıldığı yer diğer kısımlara göre daha fazla incelecek bu durumdaki bir rahme sancı girdiğini düşünürsek rahmin dayanamayıp eski ameliyat yerinden yırtılması söz konusu olabilir. Hem anne hem bebek için bu benim bu hastanede göze alabileceğim bir risk değil. Bu konuda tecrübeli dokrtorların bulunduğu bir hastane olması şart. Eğitim araştırma hastanelerinde bunun yapıldığına dair duyumlar aldım , fakat bunu yaşayan bir hasta ile karşılaşamadım henüz." demişti.
Sezeryan sonrası normal doğum yapanlardan biri bakırköy eğitim araştırma hastanesinde yaptığını söylemişti fakat ilk hamileliği ile ikincinin arasında 7 yıl varmış. O da geçen sürenin önemli olduğunu söylemişti.