Doğuma Hazırlık sezeryandan sonra dormal dogum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Selam canım.
Ben de bunu merak ediyorum bakalım inşallah yazan birileri çıkar.
Ben de ilk doğumumu sezeryan yapmıştım(Bebeğim ters gelmişti)
2.Rabbim kısmet ederse normal yapmak istiyorum.
İkisinin arasında 6 yıl olacak çünkü.

ben de Türkiye den örnekler bekliyorum.Çünkü yurt dışında olduğunu okumuştum..Aslında duuyduğum iki kişi var ama tanımadığım kişiler olduğu için bilgi sahibi değilim.

cvp gelmedğine göre demekki yok dediğiniz gibi bende bi iki duydum merak ettim var ı diye. arkadaslar hangi hastanede ve doktor da dogum yaptınız .?? :)

Face de ssvd yazın kapalı bi grupla karşılaşacaksınız üye olduğunuzda yüzlerce insanın Türkiye de böyle doğum yaptığını göreceksiniz:)) ayrıca orada doktor ve ebeler var bunu yaptıran ..

ben bazı dogum hıkayelerınde okumustum.ancak en az 2 yıl aralıklı olmalı.genelde rısklı oldugu ıcınde pek tercıh edılmıyor hakta verıyrm acıkcası

benim ilk dogumumda sezeryan
2.normal düşünyorum bi aksilik olmazsa
ankarada yaptıran yerler varmış arkadaş
bu gidşişle biz dogurup millete örnek olcaz:1:

merhaba arkadaslar.. benim ilk dogumum sezaryen olmustu bebegim ters geldigi icin. oglum suanda 3 yasinda ingiltere de yasiyorum, ikinciyi de sezaryen dusunuyorum ama dr ilk dogumun neden sezaryen oldugunu arastiriyor, eger sezaryen olmak icin onemli bir gerekcen yoksa yapmiyorlar. iki arkadasim da sezaryenden sonra normal dogum yapti ve dogumlari zor oldu..

bende face deki gruba üyeyim ilkim sezeryan ikinciye 34 haftalık hamileyim inşallah normal olacak.doktorum riskleri söylüyor ama ben her türlü rsiki alıp denemek istiyorum .olmadı sezeryane döner.2. defa ameliyat olmak istemiyorum.

bende face deki gruba üyeyim ilkim sezeryan ikinciye 34 haftalık hamileyim inşallah normal olacak.doktorum riskleri söylüyor ama ben her türlü rsiki alıp denemek istiyorum .olmadı sezeryane döner.2. defa ameliyat olmak istemiyorum.

Hangi hastane ve hangi doktor bilgi verir misiniz lütfen. bende araştırıyorum ama ya doktorların ücretleri çok pahalı yada yeri uzak bi türlü karar veremedim :S

Bende ikinciyi normal istiyorum ama muayene ücreti,hastane ücreti,doktora doğum ücreti,üstüne birde hem alttan diiş hem rüptür olursa tekrar ameliyat...Emin olamıyorum.Emin olamadanda ssvd destekleyen bir doktora gitmek ne kadar doğru olur bilemiyorum:/

Merhaba ,

ben bu konuda kendi doktorum dahil birkaç doktor ile ve sezaryen sonrası normal doğum yapan biri ile görüştüm.
Doktorumdan doğrudan aldığım bilgi şöyle benim için konuşmuştum iki gebeliğimin arası 11 ay ; "Bu şekilde sezeryan ile doğum yapmış kişinin en az 3 - 5 yıl sonra hamile kalması lazım, ayrıca hastane, kadın doğum uzmanı , diğer doktorlar ve ekibinin, gerekli malzemelerin her ihtimale karşın ameliyathanede hazır bulunması gerekir. Bu çok riskli bir doğum olacağı için genelde her hastane kabul etmeyecektir. Riskin neden olduğunu anlatayım, rahmin iyileşsede bir kesik var ve bebek büyüdükçe rahmin genişleyecek zaten ince olan tabaka ile beraber sezeryan kesisinin yapıldığı yer diğer kısımlara göre daha fazla incelecek bu durumdaki bir rahme sancı girdiğini düşünürsek rahmin dayanamayıp eski ameliyat yerinden yırtılması söz konusu olabilir. Hem anne hem bebek için bu benim bu hastanede göze alabileceğim bir risk değil. Bu konuda tecrübeli dokrtorların bulunduğu bir hastane olması şart. Eğitim araştırma hastanelerinde bunun yapıldığına dair duyumlar aldım , fakat bunu yaşayan bir hasta ile karşılaşamadım henüz." demişti.

Sezeryan sonrası normal doğum yapanlardan biri bakırköy eğitim araştırma hastanesinde yaptığını söylemişti fakat ilk hamileliği ile ikincinin arasında 7 yıl varmış. O da geçen sürenin önemli olduğunu söylemişti.

Back
X