Sezeryandan sonra normal doğum yapmak isteyip evde beklemek

vorones

o şimdi mezun ;) iki oğlan anası ;)
Kayıtlı Üye
1 Mart 2014
16.089
33.825
798
Merhaba kızlar sezeryan dogum yaptım ikinciyi normal olsun istiommmm. Hiç bi problem yokken sadece korkuyormdie sezeryan yanlısı doktor un da tavsiyesii ile sezeryan oldum..hatta o gun sancim bile çıktı nst de .içim dé ukte kaldı.
Diyecegim o ki. Bunu 39 +1 de doğurdum. . Bekledim aslindà. 40 ta gelirdi belki de yavrum. Neyse saglik olsun da .
2. De evde bekkesem bekleesm doğum sancisi çeksem açılmam da olsa. O an hastaneye gitsm vay sen sezaryanlisin die ameliyatà mi alırlar yoksa normal mi dogurturlar. .
Ssdv hastaneler de yok ve cok pahali kabul eden doktorlar..

Sezaryen sonrası normal doğumda komplikasyon riski fazla ve her Dr cesaret edemez ve o yüzden açılman var sancın var diye normal doğurmana izin vermezler...ben 8 saat sancı sonrası 9 buçuk cm açılma ile mecburen girdim sezaryene

Sezeryan sonrası vajinal doğum yurtdışında daha yaygın diye biliyorum fakat Türkiyede maalesef bu konuda uzmanlaşmış doktor bulmak çok zor. Sezeryan sonrası aradan ne kadar geçerse geçsin sonuçta rahimde dikişler söz konusu,bence riske girmeye gerek yok artık sezeryan ameliyatları eskisi gibi değil daha rahat yapılıyor.

Merhaba kızlar sezeryan dogum yaptım ikinciyi normal olsun istiommmm. Hiç bi problem yokken sadece korkuyormdie sezeryan yanlısı doktor un da tavsiyesii ile sezeryan oldum..hatta o gun sancim bile çıktı nst de .içim dé ukte kaldı.
Diyecegim o ki. Bunu 39 +1 de doğurdum. . Bekledim aslindà. 40 ta gelirdi belki de yavrum. Neyse saglik olsun da .
2. De evde bekkesem bekleesm doğum sancisi çeksem açılmam da olsa. O an hastaneye gitsm vay sen sezaryanlisin die ameliyatà mi alırlar yoksa normal mi dogurturlar. .
Sakin öyle hata yapma benim kücük kızım 13yaşında olmasına ragmen dr tekrar bebek istedigimi söyledim fakat normal dogum olsun dedim dr bu riski göze alamayız sancı esnasında dikişler acıla bilir dedi bu riski göze alamayız demişti dr birlikte hareket et kendin yanlış kararlar alabilirsin .

ben yurt disindayim burada hamile olanin geçmisine bakilmaz gelen sancili hamile kadin takip edilir dogurtukur sorun olursa sezereyana alinir
yani oyle ssvd diye bi grup falan yok, olsa milyonlarca uyesi olur avrupada :)

ameliyat oldugunu sakliycakmisin yani ? sezerryani ?
ilk çocugun kaç yasinda ?

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama ssvd yaptıran doktorlar var, devlet hastanesiyle olmaz o iş. Allah kolay doğum nasip etsin.

Mutlaka sezaryanini söylemelisin ama normal doğum yapmak istediğini de söyle ...
Haklisn söylemek şart olur sankı ama 1.nin sezeryan olduktan sonra digerleri ni de mecbur öyle yapcan deseydi keşke biri bana. Ah dinlemedim kimseyi. .

ben yurt disindayim burada hamile olanin geçmisine bakilmaz gelen sancili hamile kadin takip edilir dogurtukur sorun olursa sezereyana alinir
yani oyle ssvd diye bi grup falan yok, olsa milyonlarca uyesi olur avrupada :)

ameliyat oldugunu sakliycakmisin yani ? sezerryani ?
ilk çocugun kaç yasinda ?
Bebegim henüz 5 aylik ben ikinciyi ister oldum..ve bu sezeryan olayını çok icerledim galiba . Biraz okudum ki benim gibi hiç sorun olmadan sezeryan olanlar normal yapabilr mis .sadece saf doktorlar in RİSK alamayiz demelerine .. tekrar ameliyat olmak istemiyorum.

Sakin öyle hata yapma benim kücük kızım 13yaşında olmasına ragmen dr tekrar bebek istedigimi söyledim fakat normal dogum olsun dedim dr bu riski göze alamayız sancı esnasında dikişler acıla bilir dedi bu riski göze alamayız demişti dr birlikte hareket et kendin yanlış kararlar alabilirsin .
Dikişler in açılma. Durumu genellikle zayıf ihtimal diolar. Yani eğer bebek kanalà girerse mecbur normal doğum olur. Ebe getrip evde doğuranı dà okudum.. bu dikişler mevzu dà eskisi gibi değil denio yani teknoloji si çok gelisms ..estetik olmuştu benm dikisler öyle açılma vs. Acaba eskidé mi kaldı ki

Sezaryen sonrası normal doğumda komplikasyon riski fazla ve her Dr cesaret edemez ve o yüzden açılman var sancın var diye normal doğurmana izin vermezler...ben 8 saat sancı sonrası 9 buçuk cm açılma ile mecburen girdim sezaryene
Allah allah yarım açılma kala diosun ..Doğum oluverseydi ya. O kadar da cekmisisin. Tek sebep 1. Nin sezeryan olmasindan mi tekrar sezeryan à aldilar
Yeni bebenı sağlıklà al kucağına ..é yazik değil mi ya 3 kez kesilecek
. Oy oyy. Ben cok çektim çok pisman oldm..3 ay da zor toparlandim. Normal yapıp 1 hafta icnde toparlanan kadin gördük ce hep yikildim

Bebegim henüz 5 aylik ben ikinciyi ister oldum..ve bu sezeryan olayını çok icerledim galiba . Biraz okudum ki benim gibi hiç sorun olmadan sezeryan olanlar normal yapabilr mis .sadece saf doktorlar in RİSK alamayiz demelerine .. tekrar ameliyat olmak istemiyorum.
Ben ilkinde açılma olmadığı ve suyum da önceden geldiği için mecburen sezeryan Oldum hiç pişman değilim. Bebek kendi gelmeye karar verdikten sonra farketmez demişti bir profesör de. Ikincide de Doğum başlasa öyle alsanız dedim doktoruma. Ona bile riske atamayiz demişti. Olan olmuş artık kendini sıkıntıya sokma bence

Ben ilkinde açılma olmadığı ve suyum da önceden geldiği için mecburen sezeryan Oldum hiç pişman değilim. Bebek kendi gelmeye karar verdikten sonra farketmez demişti bir profesör de. Ikincide de Doğum başlasa öyle alsanız dedim doktoruma. Ona bile riske atamayiz demişti. Olan olmuş artık kendini sıkıntıya sokma bence
Hadi ya demek öyle. .Prof. bile oyle demiş. . Ama işte benim senden farkım ben de sezeryan ı gerektircek hiç bişi yoktü. Acilma vs. Hiç kontrol etmediler bile . Güle oynaya gitme aşkına aliver in bari yarın dedim aldılar . Tamamen benim hamile psikolojimle ilgiliydı. Haklsın olan olms ama çok da insan var . Ssdv yapan. Bendé hem para bayip ki burda öyle doktor da yok da hem de normal yapmiyim ..neyse dediğin gibi takmsam.iyi olacak

Anladım, ama orda göründüğünüz bi dr vardır herhalde, onunla konuştunuz mu? Hakkınızda hayırlısı olsun. Sağlıklı ve kolay bir doğum dilerim.
Evet başka bi ilçede özel de bi kadın doktorà gidiodum. O zaten .aaa ben de sezeryan oldum dinleme kimseyı yarın gel alalim bebeği dedi . Falan .oyle kapildm bendé. Ne bileyim günlerce perisan olacağımi ne sağa ne sola donemedm .ilk kalkış da bayıldım falan . Neler neler. Hele o sonda virt zırt serumlar igneler.. off ben 2. Yi sezeryan ıstemiorummm yaaa.

Evet başka bi ilçede özel de bi kadın doktorà gidiodum. O zaten .aaa ben de sezeryan oldum dinleme kimseyı yarın gel alalim bebeği dedi . Falan .oyle kapildm bendé. Ne bileyim günlerce perisan olacağımi ne sağa ne sola donemedm .ilk kalkış da bayıldım falan . Neler neler. Hele o sonda virt zırt serumlar igneler.. off ben 2. Yi sezeryan ıstemiorummm yaaa.
Canım bebeğini sağlıkla kucağına al da ha sexaryen olmuş ha normal; farketmez. Normal doğum içimde ukde kaldı demişsiniz de normal doğuran daha anne sexaryen doğuran daha az anne demek değil ki! Siz doktoru dinleyin, ne gerekiyosa o yapılsın. Sancınız başlasa açıklığınız olsa bile yüksek ihtimal sexaryen olacaksınız. Sexaryen olmak çok kötü değil, önce bi sakinleşin. Derin nefes alın, bol bol dua edin. İnşaallah hayırlı bi doğum olur sizin için.

Dikişler in açılma. Durumu genellikle zayıf ihtimal diolar. Yani eğer bebek kanalà girerse mecbur normal doğum olur. Ebe getrip evde doğuranı dà okudum.. bu dikişler mevzu dà eskisi gibi değil denio yani teknoloji si çok gelisms ..estetik olmuştu benm dikisler öyle açılma vs. Acaba eskidé mi kaldı ki
Ben 3dogum yaptım ilki normal 2sezaryan ilki zaten estedikti ikincisi gizli dikişti ben 3kızımı normal istedigim dr bana öyle söylemişti cocunuzu ve kendinizi riske etmayın ilk cocugunuz kac yaşında aradan kac sene gecti dogum yapalı.?

Şuanda hamile degilsiniz sanırim ama normal dogum yapmaya kalkışırsanız hayati risk olur bence sezeryanda nevarki ben bu dünyaya birdaha gelsem normal dogum yapmazdım o sanci ne öyle insani öldurmekten beter ediyor ayyyyy.

Şuanda hamile degilsiniz sanırim ama normal dogum yapmaya kalkışırsanız hayati risk olur bence sezeryanda nevarki ben bu dünyaya birdaha gelsem normal dogum yapmazdım o sanci ne öyle insani öldurmekten beter ediyor ayyyyy.
Yasamadigimdan bilmiom galiba. Merak da var biraz. Haklsın belki de ya. Aman napiim bi da sezeryan olurum galiba . Dünden beri tirstim ya açılırsa dikiş mikis

Back
X