Sezeryanla beraber karin kasini diktirenler var mi?

tatlialirim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2015
6.121
8.489
198
Merhabalar KK nin güzel kadinlari.
Söyle bir özet geceyim. Ilk hamileligimde karin kaslarim cok acilmisti, ic organlarimin disaridan sekli görülecek haldeydim yatinca. Karin derimde pek problem yok illaki genisledi ama olacak o kadar.
Simdi yine hamileyim yakinda yine sezeryan olacagim. Doktorum bu sezeryanda karin kaslarimi birlestirecek. Öyle konustuk. Bu estetige giriyor mu bilmiyorum. Disaridan bir müdehale olmayacak icerden sadece kaslarim dikilecek.
Bunu daha önce yaptiraniniz var mi?
Sezeryanla beraber olmasi beni düsündürüyor cünkü dokular zaten gevsek olacak, basarli olacak mi emin degilim.
Yaptiran varsa beni bilgilendirirse cok sevinirim.
Normalde dogumdan bir sene sonra estetik düsünüyordum kaslarim icin ve gerekirse karnimi da gerdirirdim. Fakat böyle konustuk doktorla, aklima da yatti. Tekrar masaya yatmaktansa sezeryanla beraber aradan cikar diye düsünüyorum. Fakat sonuc nasil olur bilmiyorum. Bu konuda tecrube yasayanlarinizdan tecrubelerinizi yazmanizi rica ediyorum.

Meraba,öncelikle Allah sağlıkla bebeğinizin doğmasını nasip etsin.ben dokuz sene önce doğum yaptığmda dr.uma bu düşüncemi anlattım hatta yalvarmıştım.ama kabul etmedi.işlem aynı yerden gibi gözüksede yapılacak olan işlemler farklı ve komplikasyon olasılığı çok yüksek,biz sezaryanı bitirip hemen kapatmak zorundayız,diğer işlemlerde yapılırsa farklı sorunlar çıkabilir dedi.ayrıca doğumdan sonra vücudun toparlanması,rahimin eski yerine gelmesi kasların sıkılaşması lazım dedi.ama ben elimden geldiğince kesi yerindeki fazla deriyi toplıcam dedi.öylede yaptı.gerçi şimdiki teknikler çok ilerledi.dr.unda bu konuda tecrübesi varsa neden olmasın

Yorumunuz icin tesekkürler. Ben doktora sonrasi icin söylemistim fakat kendi sezeryan sirasinda yapmayi kabul etti. Karin germe olmayacak, dokular cok yerinde olmadigi icin sadece kaslarim dikilecek. Iste kaslari dikmek de zarar veriri mi diye emin olamadim. Doktor kendi teklif etti. Sadece kas dikimi yapan varsa sonucunu merak ediyorum.
Cünkü dediginiz gibi rahim büyük, dokular gevsek. Hani sonucu kestiremiyor insan. Derime zaten dokunulmayacak.

Karın toparlanmadan böylembir işlemi yapılabilmesi pek mantıklı gelmedi kulagıma açıkcası... Sizide tatmin edecek bir sonuca ulaşmaz tahminimce,bellide ilerisinde tuhaf bir görüntü olabilir.
Mini karın germede bile kaslar onarılamıyor,o kadarcık kesi ile. Sezeryan kesisinde karın mideye kadar kaldırılmadan ne kadarlık bir kısmı dikilebilirki? Yani dikilen kısım ve dikilemeyen kısımdaki fark zamanla nasıl gözükecek?? Rahim karın toparlandıkça neler olacak? Bence siz bu işe hiç bulaşmayın derim ben.

Doktorla konusmadik yani bu kadar detay oldugunu bilmiyorum. Önümüzdeki randevuda konusuruz demisti. Benim karnim oyuk gibi, yani yumrugum kaslarin icinden giriyordu ayrildigi icin. Doktor da sezeryanla yaparim dedi. Nasil yapacagini bilmiyorum. Bu yüzden burada size sormak istedim. Yapan varsa sonucu nedir. Bir de benim sadece kas dikilecek o oyuktan kurtulmak icin. Derimde bir problem yok. Zaten olursa onu dogumdan cok sonra düsünüyorum.

Dr. nasıl bir işlem yapıcak yazarsanız sevinirim.açıkçası merak ettim

Dr. nasıl bir işlem yapıcak yazarsanız sevinirim.açıkçası merak ettim
Ögrendigimde yazarim, ama karin kasimi kesinlikle diktirmek istedigimi acikca belirttim ona. Bu arada ben Alamnyadayim fakat Türkiyedeki doktorlar da bu isi halleder. Kas düzelince acaba deriye gerek kalir mi onu bilmiyorum. düzenli yürüyüsle göbek gidiyor cünkü. Deri de tabiki gergin olmuyor ama anneyim diye bu konuda cok düsünmek istemiyorum yasananlar cok normal. Sadece kaslarim cok acik bunun icin de tekrar ameliyat olmak istemiyorum. Ögrendigim gibi yazacagim da kimsenin bu ameliyati olmadigini düsünmek tedirgin etti beni, bir tek bizim mi aklimiza geldi bu simdi.
Cünkü yagdan deriden ziyade kaslarin yirtilmasi problem benim icin, karnin durusu bu yüzden bozuluyor bana kalsa

Bence doğumunuzu yapın çocuğunuzu emziririn sütten kesince gidin lazer lipoliz yaptırıp kurtulun komple madem deride problem yok lipoliz size hem ince bir bel hem düz ve yağsız kaslı bi karın çözümünu sunar öyle bisey olsa burdaki doktorlar para için onu yapar zaten benim doktorum tavsiye etmemişti sizin dediğiniz seyi

Lipoliz nedir hic duymadim. Öyle iyi bir ihtimal olsa söylemeleri gerekmez mi? Cünkü o kaslar acilip dikilmeden zaten birsey düsünmez. Ben de ücüncü defa o masaya yatacagima ikinci sezeryanimda diktirmeyi düsünmüstüm. Karnim ve belime gelince zaten cok ince bir belim var, karnim da da artik fazla deri olur onu önemsemiyorum kaslar dikilse öne dogru cikmaz göbegim diye düsünmüstüm. O lipoliz dediginiz seyde de karnimi acip kaslarimi dikmeyecekler mi? Eger agir bir ameliyat dgeilse tabiki onu düsünürüm ama benim kaslar dikilmeli zaten herseyden önemli. Yagi ve göbegi sporla eritsem de o kaslardaki acikliga care bulamamistim ilk dogumdan sonra.

Simdi baktim nedir diye de yag almaya yönelik rahat bir estetikmis. Fakat benim kaslarimda problem var. Zaten ilk dogumdan sonra göbekte yag kalmadi belim de ince kaldi da kaslar acik durdukca degisik bir göbek öne dogru geliyordu. O da kaslarin ayrilmasindan dolayiydi. Bakalim bir kere konusayim doktorla, dogum sonrasi zaten estetik müdehale istemiyorum daha dokular gevsekken. Kas dikimi bana mantikli geldi ama tecrubeli insanlardan da yorum bekliyorum

Siz bence bu konuyu çok iyi araştırın.diyelimki karın derisini kaldırmadan endoskopik olarak dikti kasları,ama vücudunuz normal düzenine döndüğünde bence hoş görüntü olmaz gibi geliyor bana.hakkınızda hayırlısı olsun.

Merhabalar konunu üzerinden çok vakit geçmiş ama bende bu aralar böyle bir araştırma içerisine girince gördüm,bende 3 doğum yaptım ve tıpkı sizin de bahsettiğiniz gibi yag fazlam ve sarkık bir derim yok sadece kaslarım ayrık olduğu icin bombe bir göbek var diastasiz recti denemiyormuş buna bende karin germe yaptırmadan sadece kaslarımı diktirmek istiyorum acaba sin durumunuz nedir yaptırdınız mi siz sonuc aldijiz mi merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…