Doğuma Hazırlık Sezeryanla doğum yapanlar bakar mısınız

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ilkbahar_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
735
225
103
İzmir
Bugüne kadar normal doğum için hiçbr engel yoktu fakat bebeğim ters döndü. Mecburen sezeryan olacakmışım. Ama şöyle bir durum var ki ben sezeryndan,daha doğrusu genel olarak her ameliyattan çok korkuyorum. Nasıl olacak bilmiyorum karnımın kesileceği duygusu beni çok geriyo. belki bazıları için komik gelebilir ama bu da bir fobi işte.Normal doğumun tüm sancılarına razıydım. Nasıl başa çıkıcam bununla bilmiyorum epidural sezeryan olanlar kesilirken hissettiniz mi? Genel anesteziyle olsam diyorum o zaman da kendime gelmem uzun sürecek. Offf

Ben epidural sezeryanla doğum yaptım. Tabiki hiç birşey hissetmedim ve bebeğimi doğar doğmaz görebildim. Onu temizlemelerini izlerken dikişlerim atıldı. Ameliyat sırasında sürekli nabzınız ve tansiyonunuz bilinciniz kontrol ediliyor. En ufak bir sorun olursa hemen genel anestezi veriyorlar. Ameliyat olduğu için ilk bir hafta zorluğu oluyor. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. ben hep bir hafta sonra daha iyi olacak. Bebeğimi alıp evime gidicem, iyileşşicem diye kendimi avuttum.

merhaba,
ben epidural sezeryan oldum. epiduralde dokunma hissi oluyor, acı kesinlikle yok. ben de anesteziden çok korkuyordum, sonuçta uyanamama riski hep var ve doğum anını yaşamak istedim. ameliyathaneye giderken çok korkmuştum ve anestezi uzmanına "acaba yanlış bir karar mı verdim, anestezi mi olsaydım" diye sormuştum. sonuç olarak epidural olduğum için çok memnunum hatta 2. yi de bu şekilde doğurmak istiyorum.
bu arada artık kesiksiz normal doğum çok az ve açıkçası ben karnımın kesilmesini tercih ederim:)
ama tabi ki doğum sonrası yaşadıkların tamamen doktorun ne kadar marifetli olduğuna bağlı.

Tesekkür ederim cevaplar için. Ben de genel anestezidense epidural tercih edicem sanırım. peki epiduralin çok yan etkisi oluyo mu?

bu fobi bende de var ilk doğumumda genel anestezi oldum ama müthiş bi acıyla uyanıyosun çok kötü oluyo.. epidurali çok istemiştim ama cesaret edemedim bu sefer epidural olmak istiyorum inşaallah kolay geçerrr

ben kısmetse genel sezeryan olacağım ve doktorum çok rahat bir şekilde ağrım olmayacağını çok rahat geçeceğini söylüyor o yüzden hiç korkum yok nedense sezeryandan yana...
ağrı pompası istediğim halde doktorum gerek yok biz zaten ameliyat bölgesine ağrı kesici yapıyoruz öyle çıkarıyoruz ameliyattan oda ilk 4 saat idare ediyor daha sonrta serumuna ilave ağrı kesici yapıyoruz dedi...
bunu bi doktorunuza sorun belki sizin doktorunuzda yapıyordur böyle birşey...
hayırlı doğumlar hepimize

Normal doğum ile başladım sezeryanla doğum yaptım normal doğum sancısı çektim ama maalesef bebeğim gelmek istemedi sezeryana alındım. Ameliyattan 15 dk. sonra kızımı odaya çıkarmışlar ben de 1buçuk 2saat sonra ayıldım odaya aldılar kızımı hemen alıp emzirdim. Ağrım olmadı şükür hastanede ztn sürekli ağrı kesici yapıyorlar hatta oturup bebeğimin altını bile değiştirdim..Sütümün gelmesi de sorun olmadı şükür..
Ameliyata gelince hiç bişey hatırlamıyorum bayıldım ve ayıldım:) Kesip dikildiğini görmüyosun ki sonradan da çok ağrın olmazsa sıkıntı yok düşünme bence..Sadece ameliyat sonrası ayaklarını çok sıcak tut gaz sancısı ameliyat sancısından daha kötü inanki. Gerisini düşünme bol bol dua et bayıl ayıl ve bebeğini al kucağına..Hayırlı doğumlar dilerim.

Bende de bayılma fobisi olduğu için epidural oldum ..

Zaten 15 - 20 dakikalık bi süreç..

Doktorunla , anestezi uzmanlarıyla konuşurken çıkıp geliyor bebek...

Asıl zorlu süreç doğumdan sonra oluyor ağrı ve acılar o zaman hissediliyor..

Ama onun içinde sık sık ağrı kesici yapıyorlar..

Fakat bi arkadaşım Epidural + spinal sezeryan yapmıştı ve o çok memnun kaldığını söylemişti..Çünkü spinal ounca doğum sonrası

ağrı ve acı da olmuyormuş hiç..

Tavsiyem genel anestezi olma çünkü genel anestezi olan kaç kişi gördüysem ağlayıp , sızlayarak uyandılar hep..

Dediğim gibi epidural + sipinal en iyisi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…